ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικα έθιμα στην Ελλάδα

BLOGGER:   Αγαπητοί φίλοι οι ημέρες αυτές είναι όπως λένε είναι για να ξεχνάμε λίγο τα προβλήματα. Απόψε Σάββατο δεν είδατε αναρτήσεις γιατί έκανα πράξη αυτό που γράφω προηγουμένους. Για τους φίλους  - γνωστούς της Αργολίδας η βραδιά πέρασε στο " ΠΗΔΑΛΙΟ " στο Ναύπλιο ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι με ζωντανή μουσική και με ποικιλία τραγουδιών. ΄Ηταν πράγματι πολύ ωραία. 

Μόλις επέστρεψα και από ότι βλέπετε ή ώρα είναι ξημερώματα Κυριακής είπα να βάλω αυτή μόνο την επίκαιρη ανάρτηση.  



Καλή τελευταία Κυριακή των αποκριών και καλή σαρακοστή. 


 

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



    Διάφορα έθιμα και παραδόσεις έχουν την τιμητική τους τις μέρες των Αποκριών σε όλη την Ελλάδα και οι Έλληνες τα εφαρμόζουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο!
Κρήτη: Ένα από τα κρητικά αποκριάτικα έθιμα είναι οι «Λεράδες». Πρόκειται για μασκαράδες που φοράνε γύρω από τη μέση και τα χέρια μεγάλες κουδούνες και αποτελούν την συνηθέστερη μεταμφίεση των Κρητικών. Χαρακτηριστική δε μάσκα τους είναι ηΣιβιανή, κατασκευασμένη από την ρίζα του φυτού «αθάνατος».Κάρπαθος: Την Καθαρά Δευτέρα λειτουργεί στο νησί το λεγόμενο «Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων». Σ’ αυτό οδηγούνται άνθρωποι που έχουν κάνει άσεμνες πράξεις και χειρονομίες σε κάποιους άλλους, προκειμένου να δικαστούν από τους λεγόμενους «Τζαφιέδες», που είναι οι χωροφύλακες. Η δίκη, εξελίσσεται σε γέλια και πειράγματα και καταλήγει σε ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι.