ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής ΚΑΙ Ποιος ξηρός καρπός διώχνει «άμεσα» τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη; - Αφορά όλους μας

Κείμενα από δύο Ιστοσελίδες

amugdala
 ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.

Το αμύγδαλο βγαίνει σε δυο εκδοχές, τη γλυκιά και την πικρή έκδοση, από τις οποίες η πρώτη είναι η βρώσιμη και η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή του αμυγδαλέλαιου. Το αμύγδαλο ακόμα επεξεργάζεται και βγαίνει σε διάφορες μορφές, όπως είναι το γάλα από αμύγδαλο, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου.
Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.
Η θρεπτική τους αξία, λοιπόν, είναι σημαντική και η δράση του απλώνεται σε ένα μεγάλο πεδίο καταστάσεων, από τις οποίες ακολουθούν οι 10 σημαντικότερες.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!




Οι σκέψεις μας συνδέονται με τα συναισθήματά μας, τη συμπεριφορά μας και την πραγματικότητα που βιώνουμε γενικά, γι' αυτό και όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις είναι βέβαιο ότι οδηγούμε και τον εαυτό μας στο να βιώσει αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, αγωνία, ένταση και άλλα συναφή, ενώ αυτό έχει αντίκτυπο και στη ζωή μας ευρύτερα, αφού το λιγότερο που μπορεί να προκύψει είναι διάφορες διαταραχές υγείας, όπως αϋπνίες, ταχυκαρδίες και υπέρταση.