ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

10 λόγοι να… εκτιμήσετε τη φτώχεια

ΠΗΓΗ : "   http://gr.omg.yahoo.com    "

 

Οι 9 προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές…

ΠΗΓΗ : "   http://gr.omg.yahoo.com  "

 

Δέκα σημάδια ότι γερνάμε επικίνδυνα

ΠΗΓΗ : "   http://gr.omg.yahoo.com  "

 

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τελειώσει η χρονιά

ΠΗΓΗ : http://gr.omg.yahoo.com

 
Είναι αστείο το πόσο γρήγορα περνάει ένας χρόνος...
Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε υποδεχτεί 
τη νέα χρονιά. Γι’αυτό το λόγο, καλό είναι να κάνεις κάποια πράγματα πριν τελειώσει το 2013. Δες μερικά από αυτά..

Ένας ασκητής στη Σιβηρία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

 
Στο ασκητήριο του Βλαδίμηρου
Η ζωή των ασκητών και ερημιτών προκαλεί θαυμασμό στον άνθρωπο του 21ου αιώνα, ο οποίος κάθε άλλο παρά την άσκηση και την ολιγάρκεια εφαρμόζει στην ζωή του. Η ασκητική ζωή φαντάζει σε εμάς ένας τρόπος ζωής που ανάγεται στο μακρινό παρελθόν και που ως τέτοιος θεωρούμε ότι έχει εκλείψει από την εποχή μας.
Η συνάντηση που περιγράφεται παρακάτω, όμως, αποδεικνύει ότι και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ακολουθώντας τον ερημιτισμό, παλεύοντας με τα πάθη τους αλλά και τις δυσκολίες της Φύσης.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Η θλίψης είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ’ αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από την θλίψη, πίσω από την δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννησης, η ανάπλασις του ανθρώπου, της οικογενείας. Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία. Νομίζουν ότι πηγαίνουν όλα ωραία∙ τους παίρνει ο Θεός το παιδί∙ κλάμματα κακό, κ.λ.π. Έρχεται και επισκιάζει έπειτα η χάρις του θεού και ειρηνεύουν οι άνθρωποι∙ και πλησιάζουν την εκκλησία, πλησιάζουν την εξομολόγηση, πλησιάζουν τον ιερέα. Χάριν του παιδιού πάνε στην εκκλησία ο πόνος τους κάνει ν’ αναζητήσουν, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως, να κάνουν τις λειτουργίες.
 

ΡΩΣΙΚΟΙ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ» ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

iskender Hirriyet
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Άγκυρα από τις πληροφορίες που έρχονται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι η Ρωσία μετά την δυσάρεστη έκπληξη που επεφύλαξε στο ΝΑΤΟ με την εγκατάσταση των περίφημων ρωσικών πυραύλων τύπου İskender, δηλαδή «Αλέξανδρος», έχει προχωρήσει στην προώθηση του ίδιου πυραυλικού συστήματος προς νότο με απ’ ευθείας στόχευση προς την Τουρκία και το νατοϊκό πυραυλικό σύστημα που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί στο τουρκικό έδαφος.

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ – ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑDRA THΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   "

άλλοι μάρτυρες που με καλυμένα τα χαρακτηριστικά καταγγέλουν τις θηριωδίες
άλλοι μάρτυρες που με καλυμένα τα χαρακτηριστικά καταγγέλουν τις θηριωδίες
Bρυξέλλες Πορφύρης Δ
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από την σφαγή στην ΑDRA που δημοσιεύθηκε με κομπασμό στο twitter του ΜΜΕ Al_furqan που είναι ένα μέσο που πρόσκειται στην Al_Qaeda.Η φωτογραφία απεικονίζει αποκεφαλισμένους πολίτες νεαρής ηλικίας και φέρει τη στάμπα της σημαίας της Al_Qaeda και τίτλο που περιγράφει τους αποκεφαλισμούς και τους διαμελισμούς απέναντι σε αυτούς που οι τρομοκράτες ονομάζουν Nusaires μία αναφορά στους αλαουίτες.

Ήταν άνθρωπος. " ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

γριά Ήταν άνθρωπος
Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα.
Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα. Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσeξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή.

Ημερολογιακό σχίσμα στην Ελλάδα : συγκλονιστικές λεπτομέρειες από έναν άγιο!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

Φιλόθεος ΖερβάκοςΕν  Πάρω 16-8-1979
 
Αγαπητέ μοι εν Κυρίω π.Θεόκλητε
 
Έλαβον την επιστολήν σας προ δύο μηνών.Οσάκις ελάμβανα την γραφίδα
να σάς γράψω, ήρχοντο  καθ΄ομάδας φιλόχριστοι ομογενείς ορθόδοξοι εκ των περάτων  της γης προς εξομολόγησιν και επειδή εβιάζοντο να επιστρέψουν εις τας εστίας τους, δεν ηδυνήθην να σας γράψω.
Σήμερον  εύρον ολίγην ευκαιρίαν και σάς απαντώ.
Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος , του οποίου μοί γράφετε ότι ανατυπώνετε το βιβλίον του  «Ημερολογιακών κατηγοριών έλεγχος» (υποστηρίζει εις αυτό) ότι η διόρθωσις
του ημερολογίου δεν ήτο έργον ιδικόν του (εφ όσον δήθεν) εγένετο ομοφωνω γνώμη της ιεραρχίας,
αλλά και αποδεικνύει ότι ο παλαιοημερολογιτισμός είναι μια καθαρά πλάνη.
 

Τα Στρατιωτικά Τούρκικα ελικόπτερα «πέφτουν σαν τις μύγες» …δεύτερη πτώση μέσα στην ημέρα !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

ελικόπτερα
Δεύτερο ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού κατέπεσε μέσα σε λίγες ώρες
Μαύρη ημέρα σήμερα για τον τουρκικό Στρατού, αφού έχασε δύο ελικόπτερα μέσα σε λίγες ώρες…Δεύτερο ελικόπτερο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέπεσε σήμερα.
 

Διεπιστημονικό Κέντρο Διαλέξεων Δήμου Αχαρνών: ένας φάρος ελληνικής παιδείας και πολιτισμού

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

ένας φάρος ελληνικής παιδείας και πολιτισμού

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Φωτογραφία: Αντωνία Τρουμπούκη

* Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τα εγκαίνια του ΔΙ.ΚΕ.ΔΙ.Δ.Α.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Με τα εγκαίνια του Διεπιστημονικού Κέντρου Διαλέξεων του Δήμου Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκαν στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών παρουσία ανθρώπων των επιστημών, της τέχνης, των γραμμάτων, της εκκλησίας αλλά και πολιτικών προσώπων, έλαβε «σάρκα και οστά» το απόγευμα της Κυριακής στις 8 Δεκεμβρίου 2013 ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό εγχείρημα δια βίου μάθησης του Δήμου Αχαρνών.

Δικαιώθηκε Τούρκος που αμφισβήτησε τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Ευρωπαϊκό φάουλ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Γενοκτονία των Αρμενίων
Όταν οι δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταλάβουν το έγκλημα της σημερινής τους απόφασης ίσως να είναι πολύ αργά.
Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά ενός ανθρώπου και η καταδίκη του επειδή αρνείται την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης, απεφάνθη σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δικαιώνοντας έναν Τούρκο που είχε καταδικαστεί στην Ελβετία.
 

΄Αχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

άχρηστα-τα-συμπληρώματα-βιταμινώνΕπιστήμονες υποστηρίζουν με βάση και τελευταίες ενδελεχείς μελέτες ότι δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία -
Ουάσινγκτον
Τα συμπληρώματα βιταμινών είναι… πεταμένα λεφτά και δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ομάδα κορυφαίων επιστημόνων.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

ΠΗΓΗ : "   Asteiakia.gr    "

Περιοδικά

- Τί κοινό έχουν το national geographic και to playboy;
- Και τα δυο σου δείχνουν πολλά μέρη που δεν θα επισκεφτείς ποτέ!



Ο...ΗΡΩΑΣ.

- Πώς λέγεται ο μυθικός ήρωας που ξενυχτάει σε μπαρ;
- Μερακλής!!!


Πού χάθηκαν οι υπερασπιστές της Κύπρου; Άλλο τα ριάλια και άλλο η κυριαρχία;

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
18/12/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος εξελίσσεται σε μαγική εικόνα, εμφανιζόμενη και εξαφανιζόμενη  ανάλογα με τις εσωτερικές επικοινωνιακές ανάγκες της Ελλάδας και των εγχώριων κομματικών σκοπιμοτήτων.

Όλοι θυμούνται τι συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012, όταν σηκώθηκε ο κόσμος στο ποδάρι, με αφορμή τα ευρώ, τα ρούβλια και τα ριάλια.

Με το «ηρωικό όχι» που κατέληξε σε κούρεμα καταθέσεων και στο κυπριακό μνημόνιο.

Με τους αρχηγούς των λεγομένων αντιμνημονιακών κομμάτων να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και να κατεβαίνουν σύσσωμοι στη νήσο για να συμπαρασταθούν στις… καταθέσεις των Ρώσων ολιγαρχών.

Τα 20 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΣΕ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
18/12/2013
Η επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των εξαγωγών, αλλά και η κατάρριψη ενός νέου ιστορικού ρεκόρ σε επίπεδο 9μήνουν (20 δισ. ευρώ) συνθέτουν ένα σκηνικό αντιθέσεων και αντίρροπων δυνάμεων γύρω από το εξωτερικό εμπόριο της χώρας, κατά την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013.

Μ. Λιάπης: «Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει». ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

BLOGGER : " Κάποτε κάποιος Υπουργός έριξε χαστούκι σε Αστυνομικό " Το ξεχνάμε αυτό ; ΄Οσοι όμως φόρεσαν ή φορούν την στολή του Αστυνομικού δεν το ξεχνούν. Οι παραβάτες τιμωρούνται ο τότε Υπουργός που έριξε το χαστούκι τιμωρήθηκε ; ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
18/12/2013
Με χειροπέδες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, που νωρίτερα συνελήφθη επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο ΙΧ με πλαστές πινακίδες.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΑΡ. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 20% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
18/12/2013
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη για την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP.
 
 

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ»

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,  "
18/12/2013
Πρόσκληση για επενδύσεις σε μια οικονομία που όπως δήλωσε, βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, απεύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link στη N. Υόρκη.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συλλήψεις γιων υπουργών στην Τουρκία
18/12/2013
Πολιτικό σοκ στην Τουρκία έχει προκαλέσει από χθες η σύλληψη των γιων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης δωροδοκίας σε σχέση με κρατικές συμβάσεις.

Ένα βήμα πριν τους δανειστές

Έδωσαν το ένα δισ. ευρώ

Γενική ικανοποίηση και ανακούφιση επικράτησε χθες σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη σχετική συμφωνία στο Eurogroup για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας. 

Μ.Τ.Σ. Μ.Τ.Ν. Μ.Τ.Α. Το ΕΜΘόφαγα Ταμεία


 

Μ.Τ.Σ.
Μ.Τ.Ν. 
Μ.Τ.Α.
Το ΕΜΘόφαγα Ταμεία
 
 
 
 
Καλά ρε καρντάσια, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα το ελλειμματικό χάλι των Ταμείων να το καλύψετε ξεζουμίζοντας τους Εθελοντές Μακράς Θητείας;


    * Ποιος σας έδωσε  μωρέ το δικαίωμα, με ντερεκτίβες χωρίς νομική κάλυψη να τους φορτώνετε με χαράτσια;


    * Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα με κάποια αμφιβόλου νομικής βασιμότητας γνωμοδότηση, να αμφισβητείτε αναγνωρισμένα και απαράγραπτα δικαιώματα;


    * Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, να ζητάτε το 2013 διαφορά προκαταβολής εφάπαξ βοηθήματος που χορηγήσατε μετά πέντε (5) έτη από την διάταξη άρθρου 11 παρ. 3 του Νόμου 2936/01 και των κρατήσεων που δικαιούνται ποσού μικρότερου της προκαταβολής που έλαβε από  ΕΜΘ που αποστρατεύθηκε το 2010 ;


    * Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, χωρίς οιοδήποτε νομικό έρεισμα να μην αναγνωρίζετε ως πραγματική υπηρεσία τα πτητικά, τα πτωτικά και τα καταδυτικά εξάμηνα, αποστερούντες το εφάπαξ βοήθημα από τους ΕΜΘ γυναίκες και άνδρες που διακινδύνευσαν σε μεγάλο βαθμό την ζωή τους για την ασφάλεια του Ελλαδικού χώρου, παρά μάλιστα την αναγνώριση τους ως πραγματική συντάξιμη υπηρεσία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακα

 

Τί θα λέγατε αν, για να σας φτιάξει η διάθεση, πίνατε λίγο μελισσόχορτο; Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε με το θυμάρι, αν αισθάνεστε κρυωμένοι και βήχετε, αλλά και με πολλά βότανα που μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι προορίζονταν μόνο για τα φαγητά σας.