ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποίηση 4 ρης Εκδρομής του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στα Γιάννενα-Λουτρά Πόζαρ-Καστοριά-Βεργίνα-Βέροια-Νάουσα-΄Εδεσσα-Βόλο

ΒΕΡΟΙΑ με τους συναδέλφους του Δ.Σ. του εκεί Συνδέσμου. 





4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – 

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΟΛΟΣ



1Η ΗΜΕΡΑ:  Αναχώρηση από Ναύπλιο 06:00 και με στάση για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε το μεσημέρι  στα Γιάννενα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Στα Ιωάννινα εδρεύει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με 14 τμήματα και πάνω από 20.000 φοιτητές. Μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνη Παμβώτιδα, Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη παραλία της λίμνης και φαγητό. Το απόγευμα αναχωρούμε για Λουτράκι Αριδαίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση . Αν υπάρχει  χρόνος θα κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές στα ιαματικά νερά. Διανυκτέρευση.


2Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας  με την διαδρομή προς τις Πρέσπες.  Αποτελούν διάσημη για το φυσικό της κάλλος τριεθνή ορεινή λιμναία περιοχή στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Βρίσκονται σε υψόμετρο 857 μέτρων η Μικρή Πρέσπα και περίπου 852 μέτρα η Μεγάλη. Θα επισκεφτούμε το νησάκι του Άγιου Αχίλλειου  ή Χαΐλλι είναι νησίδα η οποία βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Εδώ υπήρχε ρωμαϊκός και βυζαντινός οικισμός, και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου, η οποία χρονολογείται από τα τέλη 10ου αιώνα μ.Χ., κτισμένη από τον τσάρο Σαμουήλ της Βουλγαρίας και στην οποία φυλάσσονταν τα λείψανα του αγίου Αχίλλειου. Σχετική παραμονή και αναχωρούμε για Καστοριά.

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στη πόλη και φαγητό το απόγευμα επιστροφή   στο ξενοδοχείο.
Σε ελεύθερο χρόνο, μπάνιο στα λουτρά, διανυκτέρευση.



Λεωφορείο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ