ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποίηση 4 ρης Εκδρομής του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στα Γιάννενα-Λουτρά Πόζαρ-Καστοριά-Βεργίνα-Βέροια-Νάουσα-΄Εδεσσα-Βόλο

ΒΕΡΟΙΑ με τους συναδέλφους του Δ.Σ. του εκεί Συνδέσμου. 





4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – 

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΔΕΣΣΑ – ΒΟΛΟΣ



1Η ΗΜΕΡΑ:  Αναχώρηση από Ναύπλιο 06:00 και με στάση για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε το μεσημέρι  στα Γιάννενα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Στα Ιωάννινα εδρεύει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με 14 τμήματα και πάνω από 20.000 φοιτητές. Μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνη Παμβώτιδα, Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη παραλία της λίμνης και φαγητό. Το απόγευμα αναχωρούμε για Λουτράκι Αριδαίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση . Αν υπάρχει  χρόνος θα κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές στα ιαματικά νερά. Διανυκτέρευση.


2Η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας  με την διαδρομή προς τις Πρέσπες.  Αποτελούν διάσημη για το φυσικό της κάλλος τριεθνή ορεινή λιμναία περιοχή στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Βρίσκονται σε υψόμετρο 857 μέτρων η Μικρή Πρέσπα και περίπου 852 μέτρα η Μεγάλη. Θα επισκεφτούμε το νησάκι του Άγιου Αχίλλειου  ή Χαΐλλι είναι νησίδα η οποία βρίσκεται στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας. Εδώ υπήρχε ρωμαϊκός και βυζαντινός οικισμός, και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου, η οποία χρονολογείται από τα τέλη 10ου αιώνα μ.Χ., κτισμένη από τον τσάρο Σαμουήλ της Βουλγαρίας και στην οποία φυλάσσονταν τα λείψανα του αγίου Αχίλλειου. Σχετική παραμονή και αναχωρούμε για Καστοριά.

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στη πόλη και φαγητό το απόγευμα επιστροφή   στο ξενοδοχείο.
Σε ελεύθερο χρόνο, μπάνιο στα λουτρά, διανυκτέρευση.

















Κ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α

Βραδινή διασκέδαση σε κοσμική Ταβέρνα της Περιοχής. 














3Η ΗΜΕΡΑ: Το πρωί θα ξεκινήσουμε για την Βεργίνα. Η κωμόπολη πιστεύεται ότι βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, και έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσκεψη με διπλωματούχο ξεναγό στους τάφους και συνέχεια θα μπούμε στη Βέροια. Μικρή παραμονή και πηγαίνουμε στον Άγιο Νικόλαο. Φαγητό στο όμορφο περιβάλλον με τα μεγάλα δένδρα. Το απόγευμα θα βρεθούμε στην Έδεσσα, παλαιότερα ονομάζονταν παράλληλα Βοδενά ή Πόλη των Νερών. Ιδρύθηκε το 813 π.Χ. από τον πρώτο Μακεδόνα Βασιλιά, τον Ηρακλείδη Κάρανο και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Γνώρισε πλούσιο βιομηχανικό παρελθόν κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. «Πύργος μέσα στο νερό» σημαίνει κυριολεκτικά το όνομα της Έδεσσας από τα αρχαία χρόνια, Θα κάνουμε μια βόλτα στους περίφημους καταρράκτες και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Σε ελεύθερο χρόνο μπάνιο στα λουτρά, διανυκτέρευση.

Εκτός του προγράμματος επισκεφθήκαμε το  Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας  όπου έχει ειδική προθήκη για την Πρώην  Ελληνική Χωροφυλακή 





και Πρώην Αστυνομίας Πόλεων. 






Β Ε Ρ Γ Ι Ν Α







                                    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΝΑΟΥΣΑΣ








Ε Δ Ε Σ Σ Α 

Καταρράκτες 







ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ 

Καθημερινό μπάνιο 

Στο ζεστό νερό






Στο κρύο νερό δεν είχε βρεθεί κάποιος τολμηρός 


Κάθε βράδυ με την δικιά του ξεχωριστή ομορφιά μετά από μία ολοήμερη εκδρομή στα αξιοθέατα της περιοχής.











4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε αφήνοντας  το Λουτράκι και τα ιαματικά λουτρά κατευθυνόμαστε προς το Βόλο. Είναι κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στη παραλία και φαγητό. Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε το βράδυ στο Ναύπλιο.




Ημέρα του γυρισμού όπου η διασκέδαση συνεχίστηκε στο Λεωφορείο το οποίο και θα δείτε στα video που ακολουθούν  κλείνοντας έτσι την 4 ρη μία  ωραία  εκδρομή που άφισε  τις καλύτερες εντυπώσεις όπως όλες οι εκδρομές του Συνδέσμου που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα

Πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτή την εκδρομή συμμετείχαν περισσότεροι συνάδελφοι αλλά και φίλοι για πρώτη φορά με τον Σύνδεσμο. 

Οι επιτυχημένες  μέχρι σήμερα εκδρομές και ταξίδια έχουν γίνει γνωστά στον Νομό μας  και σε Πανελλαδικό Επίπεδο όπου λόγω θέσεως  του Προέδρου στην Ομοσπονδία ( Π.Ο.Α.Σ.Α. ) δύναται να συμμετέχουν συνάδελφοι από όλους τους Νομούς της Ελλάδος.





    ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ- ZAFIRIS TOURS


   Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και το Τουριστικό Γραφείο
  το οποίο ήταν και υπεύθυνο με τον οδηγό Γιώργο προκειμένου η εκδρομή στεφθεί  με επιτυχία.-
  

Ομιλία προς τους συνταξιδιώτες του Προέδρου του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ  


Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι.
Για άλλη μία φορά συγκεντρωθήκαμε σήμερα προκειμένου πραγματοποιήσουμε την Εκδρομή αυτή.

Ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με το Γραφείο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΤΟΥΡΣ προσπαθήσαμε  να είναι συνεπείς στις προτάσεις σας  και να γίνει ένα πρόγραμμα με όσο ήταν δυνατόν περισσότερα μέρη  που τελικοί αποδέκτες είμαστε όλοι.
Εσείς για μας είστε ο τελικός  αποδέκτης μας εμπειρίας ζωής που την μοιραζόμαστε όλοι μαζί από την στιγμή του σχεδιασμού έως και την υλοποίηση της Εκδρομής.
Πάντα υπάρχει η ανάγκη της απόδρασης ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα που κυριαρχεί στην ζωή μας.
Αποφασίσαμε λοιπόν και φέτος όπως κάθε χρονιά να κάνουμε στο τέλος του φθινοπώρου την μικρή αυτή Εκδρομή.
Η εκδρομή αυτή έχει σκοπό να επαναφορτίσει τους συσσωρευτές της καλής διάθεσής μας προκειμένου περάσουμε τον ΧΕΙΜΩΝΑ με τις αναμνήσεις της Εκδρομής αυτής και να αναμένουμε την Ετήσια Μεγάλη εκδρομή του Συνδέσμου το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ που θα είναι το ΜΑΡΟΚΟ. ΄Ηδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον αρκετά άτομα.
Βασική ΙΔΕΑ της επανάληψης ήταν τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ και η διαμονή εκεί  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε καθημερινή βάση να γίνονται μπάνια.   Εκτός της τελευταίας λόγω της παραμονής μας για μεσημέρι στα τσιπουράδικα του ΒΟΛΟΥ.
Επίσης η επιλογή του Ξενοδοχείου ήταν λόγω της προηγούμενης διαμονής μας όπου όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.
Πρέπει να τονίσω αλλά και να ευχαριστήσω αυτούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εκδρομή του Συνδέσμου και πιστεύουμε ότι θα μείνουν ευχαριστημένοι από την  παρέα μας.
Όπως σε κάθε Εκδρομή – Ταξίδι υπενθυμίζω κάποια γενικά πράγματα θα τα πώ και σε αυτή την Εκδρομή διότι όπως προ είπα συμμετέχουν και αρκετοί για πρώτη φορά.
΄Ολοι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την εκδρομή για να περάσουμε 4 ημέρες ευχάριστες και να απολαύσουμε ότι είναι δυνατόν.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεχάσουμε τα προβλήματα για λίγο, να αφήσουμε πίσω τα ελαττώματά μας.
Με την καλή σας διάθεση θα αφήσει και αυτή η Εκδρομή την δική της ομορφιά και ανάμνηση.
Για την επιτυχία θέλουμε την δική σας βοήθεια – συνεργασία και κατανόηση σε τυχόν απρόβλεπτα.
Μέχρι σήμερα όλες οι εκδρομές – ταξίδια έχουν ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία  αυτό οφείλεται σε όλους τους συμμετέχοντες
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η άμεση συμπλήρωση της παρούσας εκδρομής από εσάς.
Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την θέση ενημερώνει.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα της Εκδρομής.
Επειδή έχουμε βάλει αρκετά μέρη να επισκεφθούμε παράκληση όπως είμαστε συνεπείς στην ώρα που θα δίνει ο ΑΓΓΕΛΟΣ προκειμένου προλάβουμε το μπάνιο το βράδυ που είναι μία βασική αρχή της εκδρομής.
Τα φαγητά είναι ελεύθερα με δική σας επιλογή καταστημάτων εκτός εάν προκύψει κάποιο βραδινό φαγητό να βρεθούμε σε μία Ταβέρνα όλοι μαζί και πάλι χωρίς δέσμευση.
Η Ξενάγηση στην ΒΕΡΓΙΝΑ θα γίνει από επαγγελματία « ΞΕΝΑΓΟ » μέσα στο πρόγραμμα της εκδρομής.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχόμαστε να περάσουμε καλά
ΕΔΩ ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ η αποστολή μου σχετικά με την διοργάνωση και για την συμμετοχή σας ολοκληρώθηκε. 
 ΘΑ είμαι ένας ΕΚΔΡΟΜΕΑΣ όπως όλοι εσείς.
Στην συνέχεια του προγράμματος της Εκδρομής αυτής θα συνεχίσει  από το Τουριστικό Γραφείο ο ΄Αγγελος για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Εκδρομή με την βοήθεια όλων μας.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους για την  συμμετοχή σας και θέλω να πιστεύω ότι και αυτή η εκδρομή όπως ΟΛΕΣ οι άλλες θα μας μείνει αξέχαστη.- 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου