ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Στ' Αναπλιού το Παλαμήδι - Φέξε μου Φεγγαράκι μου - Απόψε δεν Κοιμήθηκα ...



Λόγω της επετείου

ΠΗΓΗ : " Yoy Tube   " 

παπα-Χρίστος Κυριακόπουλος - Στ' Αναπλιού το Παλαμήδι



Λόγω της επετείου σήμερα 29-11-2015

ΠΗΓΗ : You Tube 

Η ισχυρότερη πανάκεια της φύσης… φυτρώνει στη χώρα μας!

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φυτό της Μεσογείου και το πιο αγαπητό, ίσως, μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας. Αναφερόμαστε στη… θαυματουργή...

riganelaio

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φυτό της Μεσογείου και το πιο αγαπητό, ίσως, μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας.

Όταν ο Όσιος Πορφύριος είχε πάει σε οίκο ανοχής

Παλαιά συνηθίζαμε, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ν” αγιάζομε τα σπίτια. Κάποια χρονιά επήγα κι εγώ κι αγίαζα. Χτυπούσα τις...

Porphyrios-ieromonahos-Kafsokalyvitis4



Παλαιά συνηθίζαμε, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ν” αγιάζομε τα σπίτια. Κάποια χρονιά επήγα κι εγώ κι αγίαζα. Χτυπούσα τις πόρτες των διαμερισμάτων, μου ανοίγανε κι έμπαινα μέσα ψάλλοντας:
«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε…». Όπως πήγαινα στην οδό Μαιζώνος, βλέπω μια σιδερένια πόρτα. Ανοίγω, μπαίνω μέσα στην αυλή, που ήταν γεμάτη από μανταρινιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, και προχωρώ στη σκάλα. Ήταν μια σκάλα εξωτερική, που ανέβαινε πάνω και κάτω είχε υπόγειο.

Οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι για οδήγηση- Μαζί τους και ένας στην Ελλάδα (βίντεο)

Αυτή είναι οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι που… κανένας δεν θέλει να οδηγεί σε αυτούς! Παρόλο που στο youtube παλιότερα...

atuxima-autokinito



Αυτή είναι οι 10 πιο τρομακτικοί δρόμοι που… κανένας δεν θέλει να οδηγεί σε αυτούς! Παρόλο που στο youtube παλιότερα είχαμε βρει ένα… ανάλογο video, αυτό πραγματικά ξεπερνάει τη φαντασία…

Πως να προστατέψετε το wi-fi σας ?

Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο...
515

Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο που ακολουθεί.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον χρησιμοποιούν ασύρματα δίκτυα τύπου wi-fi για να συνδεθούν στο internet είτε από τον υπολογιστή είτε από φορητές συσκευές.

Βρείτε τι γνωρίζει η Google για εσάς

Η Google συγκεντρώνει σε μια διεύθυνση το πλήθος των ρυθμίσεων που… μπορούν να κάνουν οι χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας της. Στο...

google-spy-700x360


Η Google συγκεντρώνει σε μια διεύθυνση το πλήθος των ρυθμίσεων που… μπορούν να κάνουν οι χρήστες οποιασδήποτε υπηρεσίας της.

Στάϊκος Σταϊκόπουλος: Ο ήρωας του Παλαμηδιού που τρελάθηκε από μελαγχολία και πέθανε πάμπτωχος την ημέρα που αποφυλακίστηκε


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 
 Ο ήρωας του Παλαμηδιού γεννήθηκε το 1798 στη Ζάτουνα της Αρκαδίας. Ο Πατέρας του Παναγιωτάκης ήταν κρεοπώλης ενώ ο ίδιος δερματέμπορος. Το 1818 πήγε στην Ύδρα όπου ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας δερμάτων. Εκεί μυήθηκε στηνΦιλική Εταιρεία από τον Νικόλαο Σπηλιωτόπουλο. Όταν ξεκίνησε η επανάσταση πήρε πρώτος τα όπλα και επικεφαλής στρατιωτικού σώματος, έσπευσε στο Άργος και έλαβε μέρος στην αντίσταση κατά του Κεχαγιάμπεη. Την παραμονή του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου του 1822, η νύχτα ήταν ασέληνη και ο θεός έριχνε ασταμάτητα.

Το χρονικό της άλωσης του Παλαμηδίου


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 28.11.15 | 

Του Πάνου Λιαλιάτση

 Η 30ή Νοεμβρίου του 1822 είναι η γενέθλια ημέρα της Ελευθερίας για τους Ναυπλιώτες και όλους τους κατοίκους της Αργολίδας. Η πολιορκία του Ναυπλίου είχε αρχίσει στις 4 Απριλίου του 1821, αλλά το τουρκοκρατούμενο Ανάπλι, οχυρωμένο από τους Βενετσιάνους από το 1687 με τα κάστρα του Παλαμηδιού, του Ιτς Καλέ και του Βαρουσίου, αντιστεκόταν πεισματικά στην ελληνική ορμή. Ωσπου ήρθε η ώρα η ευλογημένη του Σταϊκόπουλου και των παλικαριών του που, ανήμερα τ' Αγιαντρέα, κυρίευσε το Παλαμήδι με τολμηρό ρεσάλτο.

Τους τρέλαναν...

Πάνε οι ψυχίατροι σε ένα τρελοκομείο να εξετάσουν τους τρελούς, για να δουν αν κάποιος θεραπεύτηκε.
Ρωτάνε τον πρώτο:
- Πόσο κάνει 1+1;

Προσευχή από τον Άγιο Παίσιο

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.
– Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού υποφέρουν από τον καρκίνο.
– Των δούλων Σου πού υποφέρουν από μικρά ή μεγάλα νοσήματα. ,
Φωτογραφία της Anastasia Avgerinou.

– Των δούλων Σου πού υποφέρουν από σωματικές αναπηρίες.

TOP 10 cats in bowls (Hyperfun Kevin MacLeod)









ΠΗΓΗ Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη eleni zafeiropoulou (biskoto101108)

Αναπροσαρμογή διοδίων ανακοίνωσε η κοινοποραξία αυτοκινητόδρομου Αιγαίου

ΠΗΓΗ: "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Αναπροσαρμογή διοδίων ανακοίνωσε η κοινοποραξία αυτοκινητόδρομου Αιγαίου
Όταν λέμε ‘’ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ’’ εννοούμε ‘’ΑΥΞΗΣΗ’’, έτσι δεν είναι ??
Πολύ περίεργο πράγμα. Ό τι είναι να παίρνουμεΜΕΙΩΝΕΤΑΙ καιό τι είναι να δίνουμεΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.
Το ανέκδοτο με τον Χότζα και τον γά’ι’δαρο, το ξέρετε.
Μήπως υπάρχει κανένας Υπουργός Μεταφορών για να λάβει θέση, ή επιδίδεται και αυτός εις την ΄΄οξεία πεοκρουσία’’ ?
Το μόνο που ξέρει είναι να ''διακοσμεί'' το γραφείο του με τον Λένιν και τον Βελουχιώτη ?????
Κάτι … κινήματα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ τι έγιναν? Τα έφαγε η μαρμάγκα ?
    Αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων από την 1η Ιανουαρίου σε όλους τους σταθμούς που διαχειρίζεται ανακοίνωσε η κοινοπραξία αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
    Έτσι, στην Πελασγία οι μοτοσικλέτες θα πληρώνουν 2,40 ευρώ, τα Ι.Χ. 3,40 ευρώ, τα φορτηγά 8,5 ευρώ και οι νταλίκες11,90 ευρώ.
    Στο πλευρικό σταθμό της Γλύφας, οι αντίστοιχες τιμές θα είναι για τις μοτοσικλέτες 1,80 ευρώ, για τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, για τα φορτηγά 6,30 ευρώ και για τις νταλίκες 8,80 ευρώ.
    Στο Μοσχοχώρι, οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 2,70 ευρώ3,90 ευρώ9,80 ευρώ και 13,70 ευρώ.
    Στον πλευρικό της Ζυρτόνης, οι τιμές για μοτοσικλέτες , ΙΧ, φορτηγά και νταλίκες θα είναι 0,50 ευρώ0,70 ευρώ1,80 ευρώ και 2,5 ευρώ αντίστοιχα, το πλευρικό του Μακρυχωρίου 0,80 ευρώ1,10 ευρώ2,70 ευρώ και 3,80 ευρώ και στο μετωπικό σταθμό Μακρυχωρίου θα είναι 1,00 ευρώ1,40 ευρώ3,40 ευρώ και 4,80 ευρώ.

«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό
ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΒΕΕ» ΑΚΙΝΗΤΟ 2.090 Τ.Μ. ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 440 Τ.Μ. ENANTI 2,5 EKAT. ΕΥΡΩ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΣΩ... ΕΝΟΙΚΙΩΝ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ243.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
    Κάθε μέρα και μια διαφορετική υπόθεση διαφθοράς, σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του περιβόητου Ανδρέα Μαρτίνη, στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
    Έργα και ημέρες που όμως «βασανίζουν» μέχρι σήμερα τη λειτουργία του Σωματείου, το οποίο καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει τα «σπασμένα» των ενεργειών τουΑνδρέα Μαρτίνη, ο οποίος έχει χρεώσει τον Ε.Ε.Σ. σε τέτοιο βαθμό, που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Ο πιο απρόσμενος γάμος! 85χρονη παντρεύτηκε... 33χρονο στην Κεφαλονιά!

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ο πιο απρόσμενος γάμος! 85χρονη παντρεύτηκε... 33χρονο στην Κεφαλονιά!
    Ο γάμος της... χρονιάς έγινε στο Δημαρχείο της Κεφαλονιάς.Εκείνη 85, εκείνος 33!
    Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο kefaloniapress, πριν από λίγες ημέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο, έγινε ο πολιτικός γάμος της 85χρονης κυρίας με τον νεαρό, που διανύει το 33ο έτος της ζωής του! Και οι δυο, είναι από πολύ γνωστές οικογένειες του νησιού!

Ημέρα των Ευχαριστιών

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Ημέρα των Ευχαριστιών
    Μεγάλη οικογενειακή γιορτή στη Βόρειο Αμερική, με αγροτική προέλευση (Thanksgiving Day αγγλιστί). Στον Καναδά εορτάζεταιτη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου και στις Ηνωμένες Πολιτείεςτην τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.
    Τα ίχνη της χάνονται στην εποχή των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων στη Βόρεια Αμερική, όταν θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Θεό για την ασφαλή άφιξή τους στο Νέο Κόσμο, αλλά και για τις καλές σοδειές που τους χάριζε, καθιέρωσαν μια μέρα του χρόνου ένα γεύμα προς τιμήν του Δημιουργού, στο οποίο παρακάθονταν όλα τα μέλη της οικογένειας. Η πρώτη καταγραμμένη Ημέρα των Ευχαριστιών έγινε το 1621 στο Πλίμουθτης Μασαχουσέτης, ενώ σε πανεθνικό επίπεδο άρχισε να εορτάζεται στις ΗΠΑ μετά τη διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ουάσινγκτον στις 26 Νοεμβρίου 1789.

ΗΜΕΡΙΔΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΒΕΛ... " V I D E O "