ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα Πολυκαταστήματα ΙΚΕΑ πωλούν πατάκια εξώπορτας κομμένα σε σχήμα Σταυρού και μάλιστα με προκλητική έκπτωση 65%! - ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma.ge     "

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο προϊόν προσβάλλοντας το θρησκευτικό συναίσθημα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η επιχείρηση ΙΚΕΑ και να μην έχει γίνει ντόρος;

Δηλαδή αν υπήρχε σε σχήμα ημισελήνου ή Άστρου του Δαβίδ ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων για να σκουπίζει κανείς τα παπούτσια του από ακαθαρσίες και βρωμιές, θα υπήρχε η ανάλογη ανοχή;;;

«Ένιωσα τον θάνατο!» Συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης σε κλινική εκτρώσεων

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

εκτρώσειςΤο 2008, η διεθνής μη κερδοσκοπική  οργάνωση ‘Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού’ (Population Research Institute) δημοσίευσε μια μαρτυρία από μια πρώην ιατρική διευθύντρια κλινικής αμβλώσεων η οποία παρουσιάστηκε ως ‘Zlata’. Παρά το γεγονός ότι η δουλειά της για έξι χρόνια ήταν σε κλινική που γίνονταν αμβλώσεις, η ‘Zlata’ θεωρεί πλέον τον εαυτό της υπέρμαχο των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού. Λέει την ιστορία της:

Το θαυματουργό αμύγδαλο…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    "

αμύγδαλαΗ αμυγδαλιά, Prunus amygdalus
Καρποφόρο δένδρο φυλλοβόλο της οικογένειας ροδιδών (Rosaceae). Το δένδρο αυτό, παρόλο το μικρό μέγεθος του καρπού του, αποτελεί σύμβολο Αναγέννησης, υγείας, ελπίδας, καλοτυχίας. Συμβολίζει ακόμα τον πλούτο, την ευμάρεια, τη σοφία, τη γονιμότητα αλλά και βίο ανθόσπαρτο. Γι’ αυτό και το αμύγδαλο προσφέρεται σε γάμους με μέλι ή ζάχαρη. Τα άνθη του εκπτύσσονται πριν από τα φύλλα, είναι εντυπωσιακά, λευκά με ευχάριστη οσμή και με πέταλα ελαφρά ρόδινα.

Διαβάστε τι έγραφε ένας αμερικάνος για την Ελλάδα 66 χρόνια πρίν…Θα εκπλαγείτε

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "


Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 66 χρόνια πίσω.

Ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος προχωρά με τη Χάρη του Θεού και τη δική σας συνδρομή

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος
Με τη Χάρη και την ευλογία του Θεού  ,αλλά και τη δική σας συνδρομή,ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας συνεχίζεται.Στο Ιερό Ναό την προηγούμενη εβδομάδα  τοποθετήθηκαν σίδερα που θα στηρίξουν την οροφή.Δόξα τω Θεώ. 

Δείτε ποια είναι η υγιεινή αιτία που μπορεί να μπλοκάρει τη ζυγαριά κάνοντας δίαιτα

 

Δεν αποκλείεται να είστε από εκείνες ή εκείνους που έχουν ξεκινήσει δίαιτα. Προσέχετε τη διατροφή σας, έχετε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, δεν τρώτε το βράδυ, γυμνάζεστε.
Ωστόσο, παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες που καταβάλετε, η ζυγαριά δεν πέφτει.
Τί μπορεί να φταίει;

Πάνω από 30 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του ρωσικού μοναστηριού στο Άγιον Όρος

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

Πάνω από 30 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του ρωσικού μοναστηριού στο Άγιον ΌροςΓια την αποκατάσταση του αγιορείτικου μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα τα τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκε ο ποσό άνω των 1 δις. ρουβλίων (πάνω από 30 εκατ. δολάρια).

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου,μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Αποστολές ναυτικής κρούσης από την Πολεμική Αεροπορία

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   "

Πολεμική Αεροπορία
Μια από τις κορυφαίες αμυντικές προτεραιότητες της χώρας είναι η άσκηση εθνικής κυριαρχίας σε περιοχές υψίστου εθνικού ενδιαφέροντος. Η προτεραιότητα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην πραγματικότητα που τείνει να δημιουργηθεί με την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και την προοπτική εκμεταλλεύσεως τους. Παραδοσιακά η άσκηση κυριαρχίας σε θαλάσσια περιοχή αποτελεί ευθύνη του ναυτικού. Στην εποχή μας ωστόσο καίριος είναι και ο ρόλος της αεροπορίας. Η μορφή της ναυτικής σύγκρουσης τις τελευταίες δεκαετίες, ήδη από την εποχή του Β’ ΠΠ, έχει μεταβληθεί και έχει λάβει τον χαρακτήρα αεροναυτικής σύγκρουσης. Στα πλαίσια αυτά αξίζει να μελετηθεί η αεροπορική διάσταση του ναυτικού πολέμου και πιο συγκεκριμένα η πτυχή της υποστήριξης ναυτικών επιχειρήσεων εκ μέρους των μαχητικών της Π.Α. Το ενδιαφέρον του παρόντος άρθρου θα μονοπωλήσει η αξιοποίηση των F-16 σε αποστολές TASMO (Tactical Air Support for Maritime Operations), η σημασία της και τα όπλα που μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της συγκεκριμένης επιχειρησιακής απαίτησης.

«ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.»

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

Η Ευλογία του Καλόγερου
Μπάμπουρας- Άγιος Ιωάννης- Θάσος
Φώτο από spearfish.gr
Φώτο από spearfish.gr
Ενώ ο μακαρίτης Ανδρέας κατέβαινε στις προεκλογικές μάχες με το σύνθημα ¨η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες¨ δεν μπορούσε παρόλα αυτά να μας διαβεβαιώσει ότι και ¨τα πετρέλαια ανήκουν στους Έλληνες¨.
Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην νοτιοανατολική Θάσο ανάμεσα από τα Κοίνυρα και τις Αλυκές. Το όνομα της το πήρε από το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Μπάμπουρας.

2014: H χρονιά που το Internet θα γίνει επικίνδυνο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

2014-i-xronia-pou-tou-to-internet-tha-ginei-epikindinoΤο ΒΗmagazino καταγράφει τη σαρωτική διείσδυση του Ιnternet στην καθημερινότητα. Επιστροφή δεν υπάρχει. Μήπως, όμως, υπάρχει όριο;
Το παράρτημα του νοσοκομείου Παίδων όπου στεγάζεται η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, χαμηλά στη λεωφόρο Μεσογείων, δεν θυμίζει νοσοκομείο.

ΣΤΟ ΧΑΚΙ ΝΤΥΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκού του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Μονή Χερουβείμ
Ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκού του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Μονή Χερουβείμ
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Την Πέμπτη 23/01/14, επισκέφθηκαν την ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή των Χερουβείμ,η  Yπουργός Koινωνικής Πολιτικής κ.Kinda Chammat ,   ο Κυβενήτης της Περιφέρειας της Δαμασκού,κος   Hussein Makhlouf και ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκού του ελληονορθόδοξου Πατριαρχείου , Luca al-Khoury . Επισκέφθηκαν επίσης  το ορφανοτροφείο της ελληνορθόδοξης μονής της Παναγίας της Saidnaya καθώς και το Γηροκομείο της ομόνυμης χριστιανικής πόλης  .

Πτωχεύσεις: Του 1898 την «ξεχρεώσαμε» το 1978!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

ΠτωχεύσειςΓελοιογραφία στο πλαίσιο της προπαγάνδας για να δεχτεί ο ελληνικός λαός τη διεθνή επιτροπεία. Είχε δημοσιευτεί σε αγγλική εφημερίδα και αναδημοσιεύτηκε από το «Άστυ» της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 1898, μία ημέρα μετά την ψήφιση του νόμου περί του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.

Για αυτό αγαπάμε τα λεμόνια!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Τα λεμόνια είναι ένα πολυδύναμο φρούτο. Είναι χρήσιμο για όλο το σπίτι, για το πλυντήριο, αλλά και για την ομορφιά. Μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε τα λεμόνια στη ρουτίνα ομορφιάς σας για να κάνετε το δέρμα σας, τα νύχια και τα μαλλιά να φαίνονται καλύτερα.Αυτό το ξέρατε;
Τα λεμόνια καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στον αραβικό κόσμο και στη συνέχεια άρχισαν να εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Παράδειγμα προς μίμηση

 
 
 Η Αστυνομία μέσα στο χώρο της κοινωνίας αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες μία είναι και αυτή που αναφέρεται στην παρακάτω Ανακοίνωση.

Ατομικά Ταξίδια ΝοτιοΑνατολικής Ασίας


ΠΗΓΗ : 
Heronia@heronia.com
heronia@heronia.com

image005

ΚΟΥΒΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/01
 
ΠΗΓΗ :
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.g
 
 
BUENA  VISTA &  Social Vclub
Ένα ταξίδι στη Κούβα από τον μοναδικό Αξαρλή Γιώργο!!!
 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω παράθεσης δεξίωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία ο πρέσβης της Νοτίου Αφρικής πρέπει να παραστεί, μεταφέρουμε την προγραμματισμένη μας εκδήλωση για την Νότια Αφρική στις 05/02/2014

Σε τρία χρόνια η «επανεισδοχή» ΕΕ- Τουρκίας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
25/01/2014
Σε τρία χρόνια αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η «συμφωνία επανεισδοχής» ΕΕ- Τουρκίας, σύμφωνα με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Λιμενικό: Ψευδείς οι κατηγορίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
25/01/2014
Για αήθεις και ψευδείς κατηγορίες περί βιαιοπραγίας και άρνησης παροχής βοήθειας έκανε λόγο το Λιμενικό. 
 
 
 

EΞΠΟΤΡΟΦ 2014

ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
25/01/2014
Για πρώτη φορά, όλος ο κόσμος των ελληνικών τροφίμων και ποτών είναι συγκεντρωμένος σε μια διοργάνωση, σε έναν χώρο: Στην πρώτη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που θα φιλοξενηθεί έως τις 27 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟΥ Ν.4093/2012.

ΠΗΓΗ : "  http://saealarisas.blogspot.gr      "

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

 


Αναφορικά με τις Εφέσεις-Προσφυγές που είχαν κατατεθεί από τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. και τους πληρεξουσίους δικηγόρους αυτών-μεταξύ των οποίων και από το Δικηγορικό μας γραφείο-στο Ελεγκτικό Συνέδριο (εις βάρος των προβλεπομένων μειώσεων/περικοπών του ν.4093/2012),σας ενημερώνουμε πως οδηγούμαστε σε.......>>

ΗΠΑ: Δοκιμές για τo ηλεκτροκίνητο e-NV200 της Nissan

ΑΠΟ ΤΗΝ FedEx
25/01/2014
Το e-NV200, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του γνωστού βαν της Nissan, αναμένεται να δοκιμαστεί, σε πραγματικές συνθήκες από την εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών FedEx, τόσο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, όσο και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
25/01/2014
Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου παρουσίασαν οι Έλληνες υπουργοί στις διαφορετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, από τις 16 έως τις 23 Ιανουαρίου.
Επιτροπή Αλιείας: Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, διαχείριση της αλιείας, αλιεία βαθέων υδάτων 

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Αμπρούτσο

ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
25/01/2014
Ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς πλήττει την ιταλική πολιτική ζωή, καθώς σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης εστάλη σε 24 περιφερειακούς συμβούλους και στον κεντροδεξιό πρόεδρο της περιφέρειας Αμπρούτσο Κιόντι κλήση σε απολογία.

ΣΟΪΜΠΛΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ

«ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ Η ΕΣΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ»
25/01/2014
«Σημαντική πρόοδο στον μακρύ της δρόμο προς την ανάκαμψη έχει επιτύχει η Ελλάδα», δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως «αυτό δεν θα το θεωρούσε κανείς δυνατό πριν από δύο χρόνια».

Η μετανάστευση σε αριθμούς

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ «ΧΡΗΣΙΜΟΙ»
25/01/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Η μετανάστευση, η αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, τεράστιου  για τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα κλπ., αλλά και ο θετικός ρόλος της νόμιμης μετανάστευσης, συζητήθηκαν στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την 1η Ιανουαρίου 2012, ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ ήταν 503,7 εκατομμύρια, σημείωσε δηλαδή αύξηση κατά 1,3 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2011, που ισοδυναμεί με ετήσιο ποσοστό + 2,6 ανά 1000 κατοίκους και προήλθε από φυσική αύξηση κατά 0,4 εκατομμύρια (+ 0,8 ‰) και καθαρή μετανάστευση συν στατιστική προσαρμογή 0,9 εκατομμύρια (+ 1,8 ‰).
Τα 20,7 εκατομμύρια υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην ΕΕ ανήλθαν περίπου σε 4,1 % του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, υπερβαίνοντας τον αριθμό των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν σε άλλο κράτος μέλος (13,6 εκατομμύρια ή 2,7 % του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ).