ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκε στον Εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου Προστάτη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σήμερα 20 Οκτωβρίου 2023 το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας  εορτάζει τον ΄Αγιο Αρτέμιο, Προστάτη του Σώματος όπου πραγματοποιήθηκε τελετή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου της  Μητροπόλεως  Αργολίδος.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ και ο Αντιπρόεδρος κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης ως επίσης και μέλη του Συνδέσμου.

Περισσότερα από την επαγγελματική σελίδα " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " 



 

Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν στο Ναύπλιο οι αστυνομικοί της Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. |  |  | 
Εκκλησία
Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό, για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2023 τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Κιντή και ακολούθως Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά τη Δοξολογία αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε μικρή Δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του ναού.
Την παραμονή της εορτής 19 Οκτωβρίου τελέσθηκε πανηγυρικώς εσπερινός στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζαχαριά στα Φίχτια Μυκηνών στην Αργολίδα, όπου φυλάσσεται κι η εικόνα του Αγίου Αρτεμίου ,την οποία έχει φτιάξει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.
Η Ημέρα της Αστυνομίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και συμπίπτει με τον θρησκευτικό εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Αγίου Αρτεμίου. Περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το παρελθόν και το παρόν του αστυνομικού σώματος. 
Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 2002 από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη), με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου για τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

"Η 20η Οκτωβρίου συνιστά, αναμφίβολα, μια ιδιαίτερη και εξόχως σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία.
Είναι μια ημέρα υψηλού συμβολισμού, στο εννοιολογικό υπόβαθρο της οποίας συνυπάρχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Σώμα και αναδεικνύουν το σκοπό που υπηρετεί. Οι ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά ανέδειξαν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος, η Μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα, ως αμετάβλητο στο χρόνο, πρότυπο συνέπειας, ήθους και ευθύνης, ως πηγή άντλησης θάρρους, πυγμής και δύναμης. Συνεπώς, ο ταυτόχρονος αυτός εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά προδήλως δικαιολογημένη επιλογή.
Η διαχρονικά σημαντική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο ως προς τη Χώρα, όσο και ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι, αναγνωρίζεται από την Πολιτεία με τη θεσμοθέτηση της 20ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα της Αστυνομίας».
Συνακόλουθα της πολιτειακής αναγνώρισης είναι αν μη τι άλλο η τιμή και η επιβράβευση σε όλους εκείνους που με το έργο, την προσπάθεια και τη θυσία τους, εξασφαλίζουν στους πολίτες το δικαίωμα της ζωής, της εργασίας, της έκφρασης, χωρίς τη παρουσία φόβου, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, καταστάσεις που προκαλούνται μέσω της βίας και του εγκλήματος.
Όμως, τα αισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης που όλοι όσοι υπηρετούμε στο Αστυνομικό Σώμα αισθανόμαστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ανανεώνουν, και παράλληλα ενισχύουν το χρέος και την ευθύνη μας, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια την Πολιτεία, η οποία μας εμπιστεύτηκε και μας όρισε ως Αρχή επιβολής του νόμου.
Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, που επέφερε η αλλαγή των κοινωνικών δομών αλλά και η εξελικτική πορεία του εγκλήματος, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών.
Εν έτει 2023, ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πολυδιάστατους και συνάμα πιο απαιτητικούς ρόλους. Γι΄αυτό, σε καθημερινή βάση οφείλουμε να είμαστε προσαρμοστικοί στις τρέχουσες συνθήκες με παράλληλη επίδειξη εξελικτικής διάθεσης, καθόσον η παρουσία του εγκλήματος στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι διαρκώς πολυμορφική.
Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εμπορία ανθρώπων, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι παραδοσιακές απειλές της τρομοκρατίας, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεότερη μορφή που υφίσταται πλέον, το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν ορισμένες από τις αποστολές του πολυδιάστατου Έργου μας.
Στόχος μας είναι η σθεναρή καταπολέμηση οιασδήποτε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, προκειμένου να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας. Η κοινωνία, δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, βιώσιμη, προσιτή, πλησίον του πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.
Παρόλο που σήμερα οι τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς, εμείς συνεχίζουμε και ανταποκρινόμαστε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις που επιτάσσει η κοινωνία, εξασφαλίζοντας στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.
Και μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, πλην όμως μας εμπιστεύονται και το δείχνουν, και ακριβώς για αυτό το λόγο οφείλουμε να τους δικαιώνουμε καθημερινά. Και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα.
Όχι μόνο να σταθούμε δίπλα τους, ως εγγυητές της ζωής και των δικαιωμάτων τους, αλλά και να τους διασφαλίζουμε την ειρήνη και την ευνομία.

Αυτή η ανιδιοτελής και σταθερή στάση και προσήλωση που έχετε στο υπηρεσιακό καθήκον και την αποστολή σας, είναι και ο λόγος που η αστυνομία καταξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και ενισχύεται και εμπεδώνεται η άποψη ότι είσαστε πάντα δίπλα στον πολίτη.
Περίτρανο παράδειγμα οι διαχρονικές μας επιτυχίες σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας , αλλά και κάθε μορφής εγκληματικότητας.
Κι αυτό αδιαφιλονίκητα οφείλεται στην άρτια οργάνωση, το σχεδιασμό, τη μεθοδικότητα και την καθημερινή υπομονή και επιμονή που διακατέχεστε προκειμένου να πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο, στο έργο που σας έχει ανατεθεί να φέρετε εις πέρας.
Να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζω και εισπράττω τις συστηματικές προσπάθειές που καταβάλετε, -μία προς μία- , τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς.
Και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά και τη καθημερινή μάχη που δίνετε. Μάχη μονίμως διττού περιεχομένου. Αφενός μεν αποκατάστασης της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας και τάξης, αφετέρου δε, πρόληψης και καταστολής οιασδήποτε φύσεως εγκληματικής συμπεριφοράς και νομικής παρέκκλισης.
Καίτοι σήμερα ημέρα γιορτής και χαράς, δεν λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος, υπερασπίζοντας το σύνολο των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, με πίστη στον όρκο τους και σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτόν.
Ποτέ δεν τους ξεχνάμε, και είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να τους φυλάμε στη μνήμη μας. Η θυσία τους είναι η απόδειξη που σφραγίζει την ηθική ποιότητα του ρόλου εκάστου αστυνομικού μέσα στο υφιστάμενο πλέγμα των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού Κράτους δικαίου.
Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της σημερινής ημέρας, θέλω, από καρδιάς, να σας ευχαριστήσω για το ήθος σας, για το έργο που προσφέρετε καθώς και τις αξίες που υπηρετείτε. Σας καλώ, λοιπόν, να συνεχίσετε με πίστη και αφοσίωση τον αδιάκοπο και ευγενή αγώνα σας με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και την προστασία του πολίτη.

Χρόνια Πολλά."

Ευχές στους εκλεγέντες Δημάρχους και Αποστράτους Δημοτικούς Συμβούλου ονομαστικά από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας θέλει να συγχαρεί όλους τους Υποψηφίους Δημάρχους οι οποίοι εκλέχθηκαν  - επανεκλέχθηκαν Δήμαρχοι :  κ. ΟΡΦΑΝΟ Δημήτριο στο Ναύπλιο με  τον Συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,  κ. ΜΑΛΤΕΖΟ Ιωάννη στο ΄Αργος με τον Συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, κ Αναστάσιο ΧΡΟΝΗ στην Επίδαυρο με τον Συνδυασμό  Δημοτική Ενότητα Επιδαύρου και τον κ. Ιωάννη ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη στο Κρανίδι με τον Συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  και τους εύχεται καλή επιτυχία στα Νέα τους καθήκοντα.

Ιδιαιτέρως θέλει να συγχαρεί τους παρακάτω   Υποψήφιους

 Αποστράτους Μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι  εκλέχθηκαν στα

 Δημοτικά  - Τοπικά Συμβούλια

1.-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Κων/νου Υποστράτηγος ε.α. Στον Δήμο ΄Αργους Μυκηνών  στον Συνδυασμό  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

2.-ΣΕΛΛΗ Χαράλαμπο του Χρήστου  Υπαστ/νόμος Α΄ Στον Δήμο ΄Αργους Μυκηνών  στον Συνδυασμό  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

3.-ΠΑΝΑΓΗ Παναγιώτη του  Ιωάννη   Υπαστ. Β΄  Στον Δήμο Ναυπλιέων  με τον συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Δημοτικής Κοινότητας Πουλακίδας.

4.-ΚΑΡΑΒΙΔΑ Βασίλειο  Ανθ/μος ε.α.  Στον Δήμο ΄Αργους Μυκηνών  - Δημοτικής Κοινότητας  Αλέας με   τον Συνδυασμό  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

5.-ΚΟΚΚΑΛΗ Κων/νο του Θεοδώρου Υπαστ/νόμος Β΄  ε.α. στον Δήμο Ερμιονίδας με τον Συνδυασμό  ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

Η μεγάλη συμμετοχή από πλευράς υποψηφιοτήτων σε όλους τους Συνδυασμούς σε Τοπικούς αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο  των Αποστράτων αποδεικνύει την ενεργό παρουσία  μας στην κοινωνία.-  

Ναύπλιο 20 Οκτωβρίου 2023

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ                                                        Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ