ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

14-6-2020 Εορτή Αγίων Πάντων,Ημέρα Τιμής Αποστράτων εκ του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Σύνδ.Απ.Σωμ.Ασφ. Ν.Αργολίδας ενημερώνει.


Σήμερα Εορτή των Αγίων Πάντων ημέρα Τιμής Αποστράτων από την Ελληνική Αστυνομία λόγω όμως της επιβολής προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID - 19, για χρονικό διάστημα από 6-6-2020 έως και 9-7-2020 ΔΕΝ έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις. 

Σας γνωστοποιούμε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 




ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ
 Αριθμ. Πρωτ.: 8/2020 Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» 14-06-2020.

Νέα δεδομένα στην απονομή σύνταξης στελεχών ΕΔ-ΣΑ από ΕΦΚΑ/ΓΛΚ-Διαπιστώσεις



Ύστερα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, καθώς και των ενημερωτικών e-mail που λάβαμε στο ιστολόγιό μας, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Στους συναδέλφους των ΕΔ & των ΣΑ που διαγράφησαν μετά το Δεκέμβριο του 2019, ο ΕΦΚΑ/ΓΛΚ εκδίδει κατευθείαν Οριστικές Συνταξιοδοτικές Πράξεις (ΟΣΠ) καταβάλλοντας έτσι οριστικές συντάξεις και δεν εκδίδει Προσωρινές Συνταξιοδοτικές Πράξεις (ΠΣΠ) ήτοι προσωρινές συντάξεις, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της υπουργικής απόφασης (ΥΑ) με αριθμ.:151274/2016/0092/6-2-2017 και ΑΔΑ: ΨΨΡ3Η-12Υ, η οποία καθορίζεται ότι σύμφωνα με το Ν. 4151/2013 (άρθρο 1), που ορίζει ως ποσοστό χορήγησης προσωρινής σύνταξης, το άθροισμα 50% του (Βασικού Μισθού + του ΕΧΥ) του τελευταίου μισθολογικού βαθμού.

Κατά τον τρόπο αυτό η παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων λαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα 3-4 μηνών την οριστική τους σύνταξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16).

Θα αναφέρουμε ενδεικτικά δύο παραδείγματα, για να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα ανωτέρω:

Τελικά ποιους θα αφορά η απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά; Το κρίσιμο ερώτημα και η 2η διάσκεψη



H απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά, το κρίσιμο (ή υποβολιμαίο) ερώτημα για την πολιτική βούληση και η δεύτερη διάσκεψη

Τελικά ποιους θα αφορά η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά; Όλους τους δικαιούχους, ή μόνον όσους προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο;

Η ερώτηση μπορεί να είναι ουσιαστικά άτοπη, αφού προκλήθηκε από τις διαρροές κύκλων που – πιθανόν- αποζητούν δικηγορική ύλη, όμως εμπεριέχει και έναν λογικό συλλογισμό: Τι θα γίνει με όσους δεν προσέφυγαν αφού η δίκη είναι μεν πιλοτική αλλά αφορά -τυπικά- όσους είχαν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και διεκδικούσαν αναδρομικά 3ετίας.