ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Το δέντρο που «ματώνει» όταν κόβεται -Ενα απίστευτο φαινόμενο που δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: May 8, 2014 at 9:42 am
dentro7_0Με την πρώτη ματιά θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο δέντρο. Ωστόσο, το Pterocarpus angolensis είναι ένα δέντρο που αιμορραγεί κάθε φορά που κόβεται. Και όμως. Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο της φύσης, το οποίο έχει κάνει τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής να μιλούν για ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτά είναι τα χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το γνωρίζουμε

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: May 8, 2014 at 7:52 am, Last Updated: May 8, 2014 at 12:33 am
chemΑν δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με τη Χημεία, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε καν τα συγκεκριμένα χημικά στοιχεία. Παρ’ όλα αυτά, αν και άγνωστα στο ευρύ κοινό, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αφού αποτελούν βασικά θεμέλια της σύγχρονης ζωής και τεχνολογίας.
Ακολουθούν τα ελάχιστα γνωστά, αλλά θεμελιώδη χημικά στοιχεία της καθημερινότητας μας.
Ευρώπιο (Α.α. 63)
Έχετε σίγουρα πιάσει το συγκεκριμένο στοιχείο στα χέρια σας, αφού βρίσκεται στα χαρτονομίσματα του ευρώ, ενώ ευθύνεται και για το κόκκινο χρώμα στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή. Εξορύσσεται στην Κίνα, τη Ρωσία και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πως η φυτική ίνα μειώνει την όρεξη

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma  " 

Posted: May 7, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: May 7, 2014 at 3:08 pm
πως-η-φυτική-ίνα-μειώνει-την-όρεξηΈνα από τα βασικά χαρακτηριστικά των φυτικών ινών είναι και η ικανότητά τους να δημιουργούν και να παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η πλειοψηφία των διαιτολόγων προτείνουν στο πρόγραμμα τους συχνή και τακτική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτική ίνα. Το γιατί όμως συνέβαινε αυτό δεν είχε πλήρως αποσαφηνιστεί.

Τι «δηλητήρια» βάζουν στα παγωτά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: May 7, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: May 7, 2014 at 1:36 pm
τι-δηλητήρια-βάζουν-στα-παγωτά Τι “δηλητήρια” βάζουν στα παγωτά
Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα σε παγωτά και παγωμένα γλυκίσματα ή επιδόρπια παγωτού και που είναι συνήθως τα παγωτά οικογενειακής συσκευασίας και βρίσκoνται στα ίδια ράφια με τα παγωτά στα πολυκαταστήματα και αλλού. Διαβάστε λοιπόν τι περιέχει ένα παγωμένο γλύκισμα ή επιδόρπιο παγωτού:

Άγκυρα: Η Αθήνα αναχαίτισε τέσσερα μαχητικά μας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 7, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: May 7, 2014 at 1:03 pm
άγκυρα-η-αθήνα-αναχαίτισε-τέσσερα-μαχητικά-μαςΣαν ένα παραμύθι της ανατολής φαντάζει η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Πώς να κάνετε το laptop σας να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma     " 

Posted: May 7, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: May 7, 2014 at 1:54 am
πώς-να-κάνετε-το-laptop-σας-να-τρέχει-σαν-καινούριοΣυνηθίζεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να σπεύδει να αντικαταστήσει το παλιό laptop της με κάποιο νέας γενιάς, ισχυρότερο, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται… στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις και ταχύτητες που συνεπάγεται η συνεχής και αδιάλειπτη διαδικτύωση.

Στις πρώτες θέσεις διεθνώς η Ελλάδα στα φωτοβολταϊκά

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

10/05/2014
Στη δεύτερη θέση διεθνώς, σε ότι αφορά στη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική κατανάλωση ενέργειας, βρέθηκε η Ελλάδα το 2013.

Επέμβαση καταρράκτη που πραγματοποιείται πλέον με μικροτομή

                                                                            Αθήνα  6 Μαΐου 2014.





                            ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

Ασφαλής, ανώδυνη  και με εξαιρετικά   αποτελέσματα, είναι η εξελιγμένη επέμβαση καταρράκτη που πραγματοποιείται πλέον με μικροτομή μόλις 1,8χιλιοστών!

Φυσιολογική ζωή χωρίς αναπηρία

                                                                                 Τετάρτη 7 Μαΐου 2014


Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.


                            ΔΕΛΤΙΟ        ΤΥΠΟΥ

Φυσιολογική ζωή χωρίς αναπηρία, μετά από καταστροφικούς τραυματισμούς νεύρων, χαρίζει σήμερα  η μικροχειρουργική σε  δεκάδες εκατομμύρια νέους (18 με 35χρόνων) σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μείωση 1,3% στον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

10/05/2014
Μείωση 1,3% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι μείωσης 0,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκριτικά με τον Μάρτιο, ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης επίσης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο Μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2013 - Απριλίου 2014 σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2012 - Απριλίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,3%, έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Ανάλυση μεταβολών Δείκτη Τιμών Καταναλωτή μηνός Απριλίου 2014
Σύγκριση Απριλίου 2014 με Μάρτιο 2014
Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,5% το μήνα Απρίλιο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο
Δείκτη του Μαρτίου 2014, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:
1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

10/05/2014
Το κόστος που καταβάλλουν οι Έλληνες εργαζόμενοι για την κοινωνική ασφάλιση θα μειωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βρούτσης στο πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε πως οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση θα μειωθούν κατά 3,9% και συνολικά από το 2012 κατά 5%, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει από μόνη της στη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη διετία», είπε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε: «Κάναμε σχεδόν κάθε τι αναγκαίο για να μεταρρυθμίσουμε την ελληνική αγορά εργασίας».

Έναρξη καταβολής κοινωνικού μερίσματος με… παρατράγουδα

Παρέμβαση υπουργών στις τράπεζες

10/05/2014

Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος που προέκυψε από το πρωτογενές πλεόνασμα ξεκίνησε χθες με την καταβολή ποσού ύψους 133,2 εκ. ευρώ σε 205.912 δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση έως 3 Μαΐου.
Ήταν αυτή η πρώτη δόση καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, ενώ θα ακολουθήσουν και οι επόμενες ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους. 
Ωστόσο, μετά την καταβολή του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμού των δικαιούχων, παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατασχέσεών του από τις τράπεζες για χρέη προς αυτές - πρακτική που αντίκειται στη νομοθεσία, αφού το μέρισμα είναι ακατάσχετο με αποτέλεσμα να παρέμβουν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.