ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

10/05/2014
Το κόστος που καταβάλλουν οι Έλληνες εργαζόμενοι για την κοινωνική ασφάλιση θα μειωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βρούτσης στο πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε πως οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση θα μειωθούν κατά 3,9% και συνολικά από το 2012 κατά 5%, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει από μόνη της στη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη διετία», είπε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε: «Κάναμε σχεδόν κάθε τι αναγκαίο για να μεταρρυθμίσουμε την ελληνική αγορά εργασίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως αναμένει να σταθεροποιηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η ανεργία. Όπως ανέφερε, τον Απρίλιο υπήρξαν 60.600 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν τα νέα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία οδήγησαν σε μαζικές εγγραφές απασχολουμένων.
«Η επόμενη προτεραιότητά μας είναι η απλοποίηση της συνολικής εργατικής νομοθεσίας, που ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε σε ένα χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.
Από τον Ιούνιο του 2016 θα επανεξετασθεί το ύψος του κατώτατου μισθού, που ανέρχεται σήμερα σε 586,02 ευρώ τον μήνα, μετά από διαβουλεύσεις, στις οποίες θα μετέχουν οι εργατικές και εργοδοτικές οργανώσεις, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με τη συγχώνευση ορισμένων από τα 92 ταμεία του έως το τέλος του έτους, ένα μέτρο που θα βοηθήσει τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ      " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου