ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πόσα Ρίχτερ αντέχει η Ακρόπολη;


Posted: Μαρτίου 21, 2015 at 8:50 πμ, Last Updated: 

Η σεισμική αντοχή του μνημείου στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων

Το ερώτημα της αντοχής της Ακρόπολης σε σεισμούς, έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί τους επιστήμονες που αναζητούν το μυστικό της άψογης σεισμικής συμπεριφοράς του Παρθενώνα και του Βράχου της Ακρόπολης.

300 Αμερικανοί Πεζοναύτες θα εκπαιδεύσουν την ουκρανική Φρουρά από τον Απρίλιο


Posted: Μαρτίου 20, 2015 at 6:35 μμ, Last Updated: 
usa army
Περίπου 300 στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ θα ταξιδέψουν στην δυτική Ουκρανία στα τέλη Απριλίου, για να βοηθήσουν με μία προγραμματισμένη άσκηση «εκπαιδευτικού χαρακτήρα » την  Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο abcnewsradioonline.com

Ἀνάλυση καί ἁξία τῶν Χαιρετισμῶν


Posted: Μαρτίου 20, 2015 at 6:16 μμ, Last Updated: 

 Υπεραγία-Θεοτόκος

62094 editedΧαίρε Νύμφη Ανύμφευτε. Και πάλιν και πολλάκις Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε. Όπως γνωρίζετε χριστιανοί μου, όπως το βλέπετε και όπως το βιώνετε, τη Μεγάλη Σαρακοστή και κάθε Παρασκευή, ψάλλονται στην Εκκλησία μας οι Χαιρετισμοί της Παναγίας. Είναι μια από τις ωραιότερες ακολουθίες και συγχρόνως μια από τις καλύτερες προσευχές.Οι Χαιρετισμοί συνδέονται πάντοτε και με το Μικρό Απόδειπνο.Τη Μεγάλη Σαρακοστή που διαβάζουμε το Μεγάλο Απόδειπνο, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, δεν λέγονται οι Χαιρετισμοί. Ψάλλονται όμως κάθε Παρασκευή και διαβάζονται Σαββάτο και Κυριακή, μαζί με το Μικρό Απόδειπνο. Επίσης οι Χαιρετισμοί δεν λέγονται την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και ολόκληρη την Πασχαλινή Διακαινήσιμη εβδομάδα. Όλο το χρόνο συνοδεύονται κάθε μέρα με το Μικρό Απόδειπνο υποχρεωτικά. Όποιος διαβάζει τους Χαιρετισμούς κάθε μέρα, και βράδυ, ακόμα και μεσημέρι, και πρωί, έχει μεγάλη τη βοήθεια της Παναγίας μας.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΣΘ

21/03/2015
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) για το «Ηλεκτρονικό Εισιτήριο» και την αναγκαιότητα ένταξής του στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Το ΣΑΣΘ εκπόνησε τη μελέτη για το «Έξυπνο και Ευφυές Σύστημα Κομίστρου (Ηλεκτρονικό Εισιτήριο)», στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε μέσω του ευρωπαϊκού έργου ATTAC και πλέον είναι έτοιμη να αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε βήματα για την αποτροπή λαθών στις δηλώσεις online

ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ TAXIS

21/03/2015
Πλησιάζει ο καιρός για την υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το 2014, όπου αρκετοί φορολογούμενοι, ειδικά αυτοί με τις απλούστερες περιπτώσεις, προετοιμάζονται να υποβάλουν μόνοι τους την δήλωση τους στο σύστημα Taxis.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 27/3 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

«ΕΞΠΡΕΣ» ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

21/03/2015
Σε εφαρμογή έχει τεθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι με χρέη στο δημόσιο, θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια προκειμένου στη συνέχεια να πληρώσουν το ποσό που επιθυμούν χωρίς επιβαρύνσεις.
Οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 27 Μαρτίου να καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.
Το υπουργείο στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των κρατικών ταμείων και δίνει ευκαιρία απαλλαγής από μεγάλα ποσά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.
Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ, ενώ κατ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.

Η απόφαση «σταθμός» του Συμβουλίου Της Επικρατείας «δια χειρός» Αμαρίου του Μανώλη Μ. Πετρακάκη " ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "


Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 / 20:32
dimos-amariou-mourtzanosΈνα πολύμηνο πολιτικό και νομικό «σίριαλ» έλαβε τέλος οριστικά και αμετάκλητα με την υπ. αριθμ. 661/2015 απόφαση του Σ.Τ.Ε. και για πρώτη φορά δημοσίως δικαιούμαι νομίζω μίας σύντομης τοποθέτησης.

Αγιος Παΐσιος: Εμπιστοσύνη στο Θεό, Απλότητα και Ταπείνωση


Γέροντα, ακόμη αντιμετωπίζω το καθετί ανθρώπινα και όχι πνευματικά, κι έχω αγωνία.
- Εσύ βάζεις τα προγράμματα σου μπροστά από τα προγράμματα του Θεού, γι’ αυτό βασανίζεσαι. Με την εμπιστοσύνη στον Θεό και με την ταπείνωση όλα τα προβλήματα λύνονται. Να κάνεις αυτό που μπορείς εσύ και μετά να αφήνεσαι στην θεία Πρόνοια, στο θείο θέλημα. Η ελπίδα στον Θεό είναι τονισμένη πίστη είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια για τον άνθρωπο.

Η ευλογία του Θεού: Αποστολικό Ανάγνωσμα Δ' Νηστειών Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος



Η ευλογία του Θεού: Αποστολικό Ανάγνωσμα Δ' Νηστειών Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος
Αρχιμ.  Ιωήλ  Κωνστάνταρος
Η  ΕΥΛΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ
Αποστολικό Ανάγνωσμα
Δ' Νηστειών
Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος
(Εβρ. στ' 13 – 20)
Αρκετές φορές γίνεται λόγος περί της “ευλογίας τού Θεού”. Η δε φράσις “να έχεις την ευλογία τού Θεού” θεωρείται και φυσικά είναι κάτι το δεδομένο και απολύτως φυσικό που αποτελεί μια των καλυτέρων ευχών που εκφράζουν οι πιστοί.

ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΣΤΟ 2001 ΟΤΑΝ...:

01 . Προσπαθείς να βάλεις το κωδικό σου στο φούρνο μικροκυμάτων.
02 . Έχεις κάτι χρόνια να παίξεις πασιέντζα με κανονικά χαρτιά.
03 . Έχεις μια λίστα με τουλάχιστον 15 αριθ. τηλ. για να επικοινωνήσεις με την ( τριμελή ) οικογένειά σου.

Κόλαφος για την ΑΕΠΙ: Η δικαιοσύνη αθώωσε 156 καταστηματάρχες στις Σέρρες για «παράνομη» μετάδοση μουσικής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Κόλαφος για την ΑΕΠΙ: Η δικαιοσύνη αθώωσε 156 καταστηματάρχες στις Σέρρες για «παράνομη» μετάδοση μουσικής
Έχω την άποψη ότι ο συγκεκριμένος Νόμος πρέπει να γραφεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, σαν ο πιο καλαμακισμένος νόμος. Διεκδικεί και το Χρυσούν Αριστείον Καλαμακίας. Και να ήταν ο μόνος…
Με την εφαρμογή του ή οι ‘’συντελεστές’’ θα γίνουν εκατομμυριούχοι, ή η Ελλάδα θα γίνει το πιο σιωπηλο κράτος του κόσμου
    Με μια απόφαση-σταθμό, το δικαστήριο Σερρών έκρινε αθώους  156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων και cafe που βρέθηκαν στα δικαστήρια εξαιτίας μηνύσεων της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΕΠΙ, ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρία για να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους ή να χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν μουσική (TV, ραδιόφωνο).

Ο κόσμος θέλει να αμαρτάνει και θέλει τον Θεό καλό…”(Όσιος Παϊσιος)


Posted: Μαρτίου 20, 2015 at 7:11 πμ, Last Updated: Μαρτίου 19, 2015 at 10:08 μμ

Οι απομακρυσμένοι άνθρωποι από τον Θεό πάντα απαρηγόρητοι βρίσκονται και διπλά βασανίζονται. Όποιος δεν πιστεύει στον Θεό και στην μέλλουσα ζωή, εκτός που μένει απαρηγόρητος, καταδικάζει και την ψυχή του αιώνια.

Ετήσιο Μνημόσυνο Μάχης Λιτοχώρου...



Ο Σύνδεσμος Αποστράων Ν. Πιερίας διοργανώνει το ετήσιο μνημόσυνο της Μάχης του Λιτόχωρου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την 29η Μαρτίου 2015 ημέρα Κυριακή στο Λιτόχωρο Πιερίας θα τελεστεί μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής και Στρατού, κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτόχωρου την 30/31-3-1946...........>>

Εκπληκτικό βίντεο για τα Μετέωρα που "κόβει την ανάσα"!...



Ένας Ιάπωνας τουρίστας, o oποίος θαύμαζε τις ομορφιές της Χώρας μας, την επισκέφθηκε κάποια στιγμή και εκείνο που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα Μετέωρα και ταΜοναστήρια επάνω στα βράχια. Η διαμονή του εκεί του έμεινε αξέχαστη και οι εικόνες που είδε καταγράφηκαν, όχι μόνο στη μνήμη του, αλλά και στην κάμερά του.......>>