ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Aυτό το γνωρίζατε; Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο


Έχετε αλήθεια αναρωτηθεί ποιό είναι το νόημα του εθίμου να περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο, μετά την περιφορά Του;
Το να περνούν οι πιστοί κάτω από τον Επιτάφιο, είναι μια ευσεβής συνήθεια με νόημα σχεδόν εμφανές. : «Εκφράζω τη βαθύτατη ευλάβειά μου και την πίστη μου στον θυσιασθέντα, παθόντα και ταφέντα Κύριο, και θέτω τον εαυτό μου εν ταπεινώσει κάτω από Αυτόν και κάτω από τη θαυμαστή και θεϊκή επίδραση και ευλογία Του».Το ίδιο γίνεται και με το Ι.Πετραχήλι, όπου σκύβω κάτω από αυτό, για να δεχθώ την ευλογία και την ευχή του Ιερέα, είτε στην Εξομολόγηση, είτε στο Ευχέλαιο, είτε σε οποιαδήποτε άλλη Ευχή.

Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.: Τι να προσέξετε φεύγοντας από το σπίτι για τις διακοπές του Πάσχα


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο και οι πόλεις θα αδειάσουν δίνει συμβουλές για την προστασία των σπιτιών και των διαμερισμάτων.
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες και τους συμβουλεύει για το τι πρέπει να προσέχουν, τόσο πριν φύγουν από το σπίτι, όσο και κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Θρησκευτικός Ύμνος Μεγάλης Παρασκευής

Κατάσχεση ΗΡΩΙΝΗΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ " VIDEO "


Ο χρήστης Ελληνική Αστυνομία - Hellenic Police έχει μεταφορτώσει το βίντεο ΗΡΩΙΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΗΡΩΙΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΗΓΗ : Ελληνική Αστυνομία - Hellenic Police

ΜΕΛΗ του Δ-κού Συμβουλίου Αποστράτων Σωμ. Ασφ. Ν. Αργολίδας Μ.ΠΕΜΠΤΗ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο " Ο «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο "

Ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ, ο Αντιπρόεδρος κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης και μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας  Μ. ΠΕΜΠΤΗ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.


Ως επίσης ή παρουσία τους  την νύκτα κατά τον στολισμό των επιταφείων ως το έθιμο καλεί  στην πόλη του Ναυπλίου. 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. |  | 
Ο «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο
  Ο Ιστορικός καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, κοσμείται με καταπληκτικές αγιογραφίες του Δημ. Γεωργαντά και του Δ. Κ. Βυζαντίου. Στο ναό φιλοξενείται και ένα μεγάλο εντυπωσιακό αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο ντα Βίντσι.