ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ—ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ " ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ " .

 

 


     




     Ή ακόλουθος ιστορία από τήν ζωήν τής συγχρόνου ζωής τής Ελλάδος μάς αποκαλύπτει μιά φορά ακόμη πόσο αναγκαίον είναι νά ζήσωμεν σύμφωνα μέ τάς εντολάς τού Θεού.  Μάς λέγει πολύ γραφικά ότι ή παράβασις τών εντολών τού Θεού φέρνει τήν δυστυχίαν καί τήν εσωτερικήν ταραχήν.

          Τό όνομα τού ανθρώπου πού μάς διηγεί τήν ιστορίαν ονομάζεται Αντώνιος.  Είναι ταξιτζής στήν Αθήνα.  Αυτός καί ένας άλλος προσκυνητής πήγαιναν τό Άγιον Όρος νά επισκεφθούν ένα Γέροντα Μοναχόν πού τούς εβοήθησε θαυματουργικά στήν ζωήν τους.  Πηγαίνοντας όμως στό Άγιον Όρος έχασαν τό φέρι μπότ καί αναγκάστθηκαν νά παραμένουν στήν Ουρανούπολιν μιά βραδυά.  Πρίν τούς πιάσει ό ύπνος, τούς εδόθη ή ευκαιρία νά γνωριστούνε καί νά ανταλλάξουνε τά πάθια καί τούς πόνους τους.  Καί οί δυό τους πήγαιναν νά βρούν τό Γέροντά τους.  Σιγά, σιγά, μάθανε πώς πήγαιναν νά ιδούν τόν ίδιον Γέρονα στά Καυσοκαλύβια. 

Οι 100 δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο google το 2013

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma,       "

googlelog.JPG_b2
Aυτές και πολλές ακόμα συμπληρώνουν τη λίστα με τις 100 δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο ψαχτήρι της Google για το 2013.
Tο Zeitgeist (“το πνεύμα των καιρών”, στα γερμανικά), είναι ένας κατάλογος που καταγράφει τις τάσεις όσον αφορά τις αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο χωρών, η οποία αποτελεί σύμφωνα με τη Google έναν “καλό δείκτη των διαθέσεων των χρηστών του Διαδικτύου”.

Οι εφτά χώρες που θα απασχολήσουν τον κόσμο το 2014

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr     "

Οι εφτά χώρες που θα απασχολήσουν τον κόσμο το 2014
Ο παγκόσμιος χάρτης των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών γεγονότων θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις το 2014, αλλά λίγες είναι οι χώρες που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε αυτή την πανσπερμία γεγονότων.
 
Είτε αρνητικών είτε θετικών. Ποιες όμως είναι οι χώρες στις οποίες γεγονότα όπως πόλεμοι, εκλογές και διαπραγματεύσεις πρόκειται να διαμορφώσουν τον παγκόσμιο χάρτη το 2014 και τις χώρες τις ίδιες;
 

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ “ΤΙΜΟΝΙ” ΤΗΣ Ε.E.

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

altΓια πέμπτη φορά από την ένταξή της στην ΕΕ το 1981.
Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα.
Με την ελληνική προεδρία η κυβέρνηση επιθυμεί να αποδείξει ότι παρά την οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις ευρωπαϊκές προκλήσεις.
Μάλιστα σε δηλώσεις του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19 Δεκεμβρίου, ο  Αντώνης Σαμαράς είχε εμφανιστεί αισιόδοξος αναφέροντας ότι η Ελλάδα αρχίζει την προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη.
«Θα είναι μια προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» είχε πει ο πρωθυπουργός.

Σ. Αραβία: Αδίκημα ο εορτασμός της πρωτοχρονιάς!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο σουνιτικό βασίλειο των Σαούντ που αμόλησε τη «θρησκευτική αστυνομία» (επιτομή δημοκρατικότητας και μόνο η ύπαρξή της…) να… παραφυλάει μήπως κάποιος τολμήσει να γιορτάσει την πρωτοχρονιά!
Αυτό απαγορεύεται διότι είναι η μοναδική χώρα στον Κόλπο που δεν ακολουθεί το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, αλλά το μουσουλμανικό και οι κληρικοί εκεί θεωρούν τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς ως… αμαρτία!
Και για να θυμίσουμε ποια είναι η θρησκευτική αστυνομία που από τον πραγματικό τίτλο τηςπροασπίζει… την αρετή (!) ελέγχει αν οι γυναίκες φορούν τα μαύρα ράσα καλυμμένες από την κορφή ως τα νύχια, αν οδηγούν (διότι απαγορεύεται) κι εάν τολμήσει κανείς να δώσει κόκκινα τριαντάφυλλα την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου…
Είναι η χώρα που είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τζαμιών ανά τον κόσμο (όταν δεν φωνασκεί για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων να έχουν τόπους λατρείας), ενώ αρνείται σε όσους πιστεύουν σε άλλη θρησκεία να έχουν τους δικούς τους τόπους λατρείας.
defence-point.gr

Που “χτυπάει” κάθε συναίσθημα που έχουμε

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

ekfraseis_b2
Το στήθος μας φουσκώνει από περηφάνια και νιώθουμε την ευτυχία από την κορφή μέχρι τα νυχιά.
Οι αντιδράσεις του σώματος σε αυτές – και άλλες- αισθήσεις τόσο πραγματικές όσο και καθολικές και τώρα μπορούν να απεικονιστούν σε έναν “άτλαντα”.

Ο Μητροπολίτης Πατρών τίμησε δύο αστυνομικούς

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr  "


Μητροπολίτης Πατρών τίμησε δύο αστυνομικούς
Τους αστυνομικούς Κωνσταντίνο Πατέντα καί τόν Ανδρέα Κάππο που έσωσαν παιδί 17 μηνών από πνιγμό, τίμησε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος , στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης.

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στο Άργος

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr      "


Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στο Άργος
Με δοξολογία και θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Άργος εορταστικέ ο ερχομός του νέου έτους χοροστατούντος του Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Χθες τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλινίκος και την συμμετοχή  ιερέων της πόλεως του Άργους.

Dr Κωνσταντίνος Μουρούτης: Το θαύμα του λεμονιού.

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr      "

lemon

Τι είναι το Λεμόνι;

Κάθε χρόνο καινούργιες ανακαλύψεις γίνονται σχετικά με το μαγικό φρούτο, το Λεμόνι.
Μια νέα Βιταμίνη-Βιταμίνη P-έχει προστεθεί στην πολύτιμη Βιταμίνη C που βρίσκεται
στο φρέσκο ορεκτικό της κουζίνας, στο εργαστήρι διατροφής, ακόμη και στο μπουντουάρ.

Το Λεμόνι έχει πολλά κόλπα

Όπως η μετατροπή του νερού σε κρασί, το Λεμόνι με την κιτρική του οξύτητά, γρήγορα
μετατρέπεται σε αλκαλικό. Με την μεγάλη του περιεκτικότητα σε ασβέστιο, προμηθεύει
τα οστά, τα δόντια και το νευρικό σύστημα με την βασική τροφή. Επίσης Περιέχει φώσφορο,
και μια από τις μεγαλύτερες του ιδιότητες του είναι να χωνεύει τις πρωτεΐνες όταν
χρησιμοποιείται στο κρέας, στο ψάρι, στα οστά και στα αυγά.

Η "γάτα", ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ, Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ,

ΠΗΓΗ :  " Asteiakia.gr "

Η "γάτα '

Πως λέγεται το τετράποδο όπου έχει τέσσερα πόδια, νιαουρίζει, έχει μουστάκι και δεν είναι η γάτα;

Ο "γάτος"


 ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ,

Στη φάρμα λέει ο μεγάλος γιος του αγρότη στον πατέρα του:
"Πατέρα, είμαι μεγάλος πια, θέλω να μου πάρεις μηχανάκι..."
"Ναι βρε παιδί μου" απαντάει αυτός, "αλλά όσο ξεπληρώνουμε το τρακτέρ δεν μπορώ. Θα πρέπει να περιμένεις..."
Πετιέται και ο μικρός:
"Θέλω κι εγώ ποδήλατο! Είναι πιο φτηνό..."
"Δεν έχει ούτε ποδήλατο όσο ξεπληρώνουμε το τρακτέρ!..."
Θυμώνει ο μικρός και βγαίνει στο προαύλιο. Εκεί βλέπει τον κόκορα πάνω σε μία κότα. Τσατισμένος του ρίχνει μια κλωτσιά και του λέει:
"Μέχρι να ξεπληρώσουμε το τρακτέρ θα πηγαίνεις και συ με τα πόδια..."


Οι άντρες είμαστε αγγελούδια

 

Μια μέρα ένας ξυλοκόπος εκεί που πελεκούσε ένα κορμό δίπλα σ' ένα ποτάμι, του φεύγει το τσεκούρι και πέφτει μέσα στο θολό νερό. Μεγάλη η ζημιά και τον είχαν πάρει σχεδόν τα κλάματα, όταν εμφανίζεται ο Κύριος και τον ρωτάει:
- Γιατί κλαις;
Ο ξυλοκοπος του λεει για το τσεκούρι, ο Κύριος βυθίζεται στο ποτάμι και, όταν ξαναεμφανίζεται, κρατάει ένα χρυσό τσεκούρι και τον ρωτά:
- Αυτό είναι το τσεκούρι σου; 
Ο ξυλοκόπος απαντάει:

Πετώντας …σχεδόν στο έδαφος – Βίντεο με τις

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     " 

χαμηλότερες διελεύσεις μαχητικών
To top 10 των χαμηλότερων διελεύσεων μαχητικών αεροσκαφών συνεχώς ανανεώνεται. Θα το διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Έχουν προστεθεί κι άλλοι πιλότοι μαχητικών οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι με την …βαρτύτητα και τη ταχύτητα.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

«ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑ ΤΟΥ 2014

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,gr     "

τουρκικος=στολος
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφραστήκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν, που βλέπει παντού προδότες και συνωμότες, είναι η Ελλάδα που στενάζει κάτω από την μνημονιακή της προδοτική κατοχή. Έτσι με το έμπα του 2014, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για την Τουρκία, πριν καλά καλά αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία άρχισε τις απειλές της προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας τα «δόντια» της με προκλητικό τρόπο.