ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ο άγιος ζητά από μόνος του αλλαγή αμφίων !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  "  

Posted: 
agios-ioannis-o-rososεπιμέλεια:πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
Το ιερό λείψανο του οσίου Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκε στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας τον Οκτώβριο του 1924, από τους Πρόσφυγες, . Εκεί εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που ήλθαν από το Προκόπι της Μικράς Ασίας. Το 1930 άρχισε να κτίζεται εκεί ο περικαλλής ναός, προς τιμήν του Αγίου, ο οποίος ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς κόπους των πιστών το 1951. Τότε μεταφέρθηκε ο Άγιος στο νέο Ναό, όπου και εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα. Είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα της πατρίδος μας. Οι πιστοί καταφθάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου, προσκυνούν τον Άγιο , επικαλούνται την βοήθεια του και τον ευχαριστούν για τα τόσα θαύματα που επιτελεί .

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

Ο ΣΟΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΥΡΤΑΙΟΣ

Ο ποιητής Τυρταίος, κωλομπαράς σπουδαίος πήγε εις τον Σόλων με όρθιων τον ψώλον και λέγει:
- "Σόλων Σόλων, συ που σαι ο σοφότερος εξ όλων, θες τον μισόν η όλον;"
Κι απήντησε ο Σόλων, σοφότερος εξ όλων:
"Τυρταίε μη φείδου ψώλον έλα και χωστών όλων!"


Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης: Πολιτικοεκκλησιαστικὴ διπλωματία εἰς τὴν Ρώμην εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: 
papas-vartholomaiosΓράφει ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ.
Τὴν ἡμέρα τῆς ἐπιδημίας τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τὴν Πεντηκοστὴ τῶν Ὀρθοδόξων, ἐπέλεξε ὁ πάπας Φραγκίσκος γιὰ νὰ καλέσει Χριστιανούς, Ἰουδαίους καὶ Μουσουλμάνους νὰ προσευχηθοῦν ὑπὲρ τῆς εἰρήνης στὴν πολύπαθη Μέση Ἀνατολή. Δὲν θὰ μποροῦσε βέβαια νὰ ὑπολογίζει στὴν παρουσία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος σ᾽ αὐτὴν τὴν ἐπικοινωνιακὴ φιέστα γιὰ δύο λόγους.

Οι κάρτες, Το παν η μασέλα, Ο σύζυγος και οι βαρκούλες...



  • Οι κάρτες
    Ήτανε που λέτε δύο φίλοι που βρίσκονται μετά από πολλά χρόνια στο δρόμο... Μετά από τις κλασικές χαιρετούρες καν...

Γιατί οι ξανθιές που μένουν στην Κοζάνη το χειμώνα.........




  • Ερώτηση Μαθηματικών
    Δάσκαλος: "Για πες μου Γιώργο, πόσο κάνει 8-8;" Γιώργος: "Δεν ξέρω κύριε." Δάσκαλος: "Για σκέψου λίγο. ...
  • Ο όροφος
    Ήταν μια ξανθιά και μία μελαχρινή και έπεφταν από έναν όροφο.Ποιά θα φτάσει πρώτη;Η μελαχρινή γιατί η ξανθιά θα έχει χά...



ΠΗΓΗ : "  http://asteiakia.gr  " ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

Χιόνι, Μια ξανθιά και ένα χαρτί., Κέρδισε το ΛΟΤΤΟ, Ζητώ το χέρι

Ήταν μια φορά ένα αγοράκι που καθόταν σε ένα παγκάκι και κοίταγε ένα πάρα πολύ όμορφο κοριτσάκι... το κοριτσάκι τον κοίταγε και εκείνο όμως κανένας από τους δύο δεν τολμούσε να μιλήσει πρώτος. Μετά από πολύ ώρα πλησιάζει το αγοράκι και ρωτάει:

Funny Leaf Blower Dog. Σκύλος μεταμορφώνεται σε τρομακτικό θηρίο όταν… V I D E O

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
skylos-metamorfwnetai-se-tromaktiko-thirio-me-fysitira-fyllwn…έρχεται αντιμέτωπος με τον φυσητήρα φύλλων
Μια σχέση αγάπης και μίσους…

Ενημέρωση σχετικά με την Προσκυνηματική Εκδρομή στο ΄Αγιο ΄Ορος 2014

Η ενημέρωση αυτή ενδιαφέρει περισσότερο όσους είχαν συμμετάσχει στην αναφερόμενη παρακάτω εκδρομή - προσκύνημα ως επίσης αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΄Αγιο ΄Ορος για να έχουν μία εικόνα από έναν ερασιτέχνη 



Ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποιηθείσα εκδρομή π ροσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας στο ΄Αγιο ΄Ορος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας αυτή την εβδομάδα θα αρχίσω να αναρτώ Φωτογραφίες και VIDEO.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Ε Ι Σ

Πρώτη ενημέρωση σχετικά με μία απογευματινή ανάρτηση για όσους τους ενδιαφέρει να δει το σπίτι του ας μεταβεί στην ετικέτα ΧΑΡΤΗΣ.



Δεύτερη ενημέρωση σχετικά με την πραγματοποιηθείσα εκδρομή π ροσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας στο ΄Αγιο ΄Ορος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας αυτή την εβδομάδα θα αρχίσω να αναρτώ Φωτογραφίες και VIDEO.

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 15, 2014 at 11:01 am, Last Updated: 
akropoliΗ λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο).

Τι είναι αυτό που τρέμουν όλα τα μικρόβια;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   " 

Posted: June 15, 2014 at 9:02 am, Last Updated: 
βακτηριαΛύση στην αυξανόμενη αντίσταση των μικροβίων στις θεραπευτικές μεθόδους, θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 247ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας…

Τρομακτικό: Σελίδα συγκέντρωσε τις εικόνες όλων των χρηστών του Facebook – Βρείτε τη δική σας

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: June 15, 2014 at 8:07 am, Last Updated: 
facebook-faces1Σχόλιο:Η παρούσα ανάρτηση έχει ως σκοπό να δέιξει πόσο λάθος κάνουμε με το να εκθέτουμε τον εαυτό μας ανεβάζοντας φωτογραφίες μας στο facebook.
Ένα πρωτότυπο αλλά παράλληλα τρομακτικό πρότζεκτ δημιούργησε η σχεδιάστρια ιστοσελίδων Ναταλία Ροτζάς δημιουργώντας ένα μωσαϊκό φωτογραφιών από όλες τις εικόνες των χρηστών του Facebook.

Πατήσατε αχινό; Να τι να κάνετε! Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,     "

Posted: June 14, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: 
πατήσατε-αχινό-να-τι-να-κάνετεΟι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια τα οποία συναντάμε σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ειδικότερα, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος. Αχινοί, αστερίες και φύκη είναι μερικά από τα είδη που μαρτυρούν πόσο υγιές είναι ένα θαλάσσιο οικοσύστημα.
Ο αχινός όμως αποτελεί πρόβλημα για τους λουόμενους αφού αν κάποιος τον πατήσει εκτός του ότι πονάει είναι και δύσκολο να αφαιρεθούν τα αγκάθια.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma     "

Posted: June 14, 2014 at 9:30 pm, Last Updated: 
kuriaki-twn-agiwn-pantwn
Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου
Η Εκκλησία χαίρει και αγάλλεται για ένα λόγο παραπάνω κατά τη γιορτή των Αγίων Πάντων, δεδομένου ότι ΟΙ ΑΓΙΟΙ, τους οποίους καθημερινά εξάλλου τιμάμε, είναι τα κοσμήματά της και ο σκοπός της χριστιανικής ζωής. Ουσιαστικά άγιος είναι βέβαια μόνο ο Θεός. «Εις άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός», ψάλλουμε σε κάθε λειτουργία. Οι πιστοί αγιάζουν όταν ενώνονται με την Χάρη του Τριαδικού Θεού και λάμπουν ως εικόνες Του. Μην ξεχνάμε τι παραγγέλνει ο Θεός: «Να γίνετε άγιοι, γιατί εγώ είμαι άγιος» (Α΄ Πέτρ. 1,16). Ο Χριστός δηλώνει καθαρά ότι είναι το φως του κόσμου (Ιω. 8,12) και, μετέχοντας μυστηριακά στο άκτιστο αυτό φως Του, αγιαζόμαστε και εμείς, εν ταπεινώσει και μετανοία, κοινωνώντας της δυνάμεως και δόξας Του. Στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο ο Ιησούς δηλώνει: «Όποιος προσπαθήσει να σώσει ατομιστικά τη ζωή του, θα τη χάσει, ενώ όποιος θυσιάσει τη ζωή του για μένα (με μαρτύριο, μαρτυρία πίστεως και υπεύθυνη στάση ζωής), θα τη σώσει στην αιωνιότητα». Οι άγιοι λοιπόν δεν έχουν δική τους αγιότητα, αλλά συμμετέχουν στην αγιότητα του Χριστού, και προς τον Χριστό συνεχώς προσανατολίζουν, αφού ο Παράκλητος κατοικεί στην ψυχοσωματική τους υπόσταση.

Συναγερμός στη Google: Τεράστιο κενό ασφαλείας στο Gmail – Ποιος ο κίνδυνος για τους χρήστες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   "

Posted: June 14, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: 
τεράστιο-κενό-ασφαλείας-στο-gmail‘Ενα τεράστιο κενό ασφαλείας στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, στο Gmail, ανακάλυψε ένας ισραηλινός χάκερ ο οποίος μάλιστα έλαβε και αμοιβή για την ανακάλυψή του αυτή από την εταιρεία-γίγαντα του Διαδικτύου.

Τα απομεινάρια μιας «φούσκας»: Οι πόλεις – φαντάσματα της Ιρλανδίας [εικόνες]

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    "

Posted: June 14, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: 
τα-απομεινάρια-μιας-φούσκας-οι-πόλεις-φαντάσματα-της-Ιρλανδίας Aπό μακριά, τα σπίτια αυτά μοιάζουν ψεύτικα. Σαν κουκλόσπιτα για μεγάλους. Κατά ένα τρόπο, ήταν πράγματι μέρος ενός παιχνιδιού για μεγάλους που πήγε στραβά. Είναι οι «πόλεις – φαντάσματα» της Ιρλανδίας, ολόκληρα οικοδομικά συγκροτήματα που χτίστηκαν την εποχή της «φούσκας» και μετά το ξέσπασμα της κρίσης έμειναν ακατοίκητα. Στο φωτογραφικό της άλμπουμ Ghost Estates, η ιρλανδοελβετή φωτογράφος Valerie Anex αποτυπώνει μια από τις πιο ορατές όψεις της παρακμής στην πατρίδα της.

Τίμησαν τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναύπλιο






















Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάζεται πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  " 

Posted: June 14, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
η-ουκρανία-προετοιμάζεται-για-διακοπές-στην-παροχή-φυσικού-αερίουΝα προετοιμαστεί για διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου από την ερχόμενη Δευτέρα, ζήτησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Πέτρο Ποροσένκο από τον ενεργειακό τομέα της χώρας, μετά την αποτυχία Μόσχας και Κιέβου να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου δημιουργεί νέους φόβους για προβλήματα στη ροή του αερίου προς την Ευρώπη.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία «απογειώνεται»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 14, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
η-ρωσική-πολεμική-αεροπορία-απογειώνεταιΟι επίσημες δοκιμές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και οι πειραματικές πτήσεις των νέων μαχητικών – καταδιωκτικών – μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV), αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, οι σχεδιαστικές – ερευνητικές εργασίες για το έργο βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Αντιμετώπιση περιπτώσεων απελπισίας.

Ήρθε  κάποιος  νεαρός  αναστατωμένος  καί  μου  είπε: Γέροντα,  δέν  πρόκειται  νά διορθωθώ. Μου είπε ό πνευματικός μου: “αυτά είναι καί κληρονομικά…”. Τόν είχε πιάσει απελπισία.  Έγώ,  όταν  μου  πή  κάποιος  ότι  έχει  προβλήματα  κ.λπ.,  θά  του  πώ:  Αυτό
συμβαίνει  γι’  αυτόν  καί  γι’  αυτόν  τόν  λόγο γιά  ν’  άλλάξης,  πρέπει  νά  κάνης  εκείνο  κι εκείνο. Έχει λ.χ. κάποιος έναν λογισμό πού τόν βασανίζει καί δέν κοιμάται, παίρνει χάπια γιά τό κεφάλι, γιά τό στομάχι καί μέ ρωτάει: Νά κόψω τά χάπια;. Όχι, του λέω, νά μήν κόψης τά χάπια. Νά πετάξης τόν λογισμό πού σέ βασανίζει καί ύστερα νά τά κόψης. Αν δέν πετάξης  τόν  λογισμό,  έτσι  θά  πάς  θά  ταλαιπωρήσαι.  Γιατί,  τί  θά  ώφελήση  νά  κόψη  τά χάπια, όταν κρατάη μέσα του τόν λογισμό πού τόν βασανίζει;

Ανοιχτή επιστολή αστυνομικών προς τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ


Κύριε Φωτόπουλε,

Καταρχήν δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε κάθε περιστατικό μεμονωμένης κι αδικαιολόγητης βίας από όπου κι αν προέρχεται. Οι αστυνομικοί είμαστε χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και βιώνουμε την οικονομική κρίση όπως όλοι οι Έλληνες, αφού πολλά συγγενικά μας πρόσωπα συμπληρώνουν το σύνολο των 1.500.000 ανέργων Ελλήνων. Άρα όποια κατηγορία για ευθυγράμμιση μας με τις τάξεις των πλουσίων και πολιτικά συμφέροντα είναι τουλάχιστον ασταθείς.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ"! ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!

Πληκτρολόγησε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά και δες το σπίτι σου!!!
ΣΕ 3D ΦΩΤΟ, KAI TΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ Google – 
Ο Μεγάλος Αδελφός>