ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η αρετή της υπομονής


Η υπομονή είναι η ηθική δύναμη που κατευνάζει τα θλιβερά συναισθήματα, τα οποία αναπτύσσονται στην καρδιά του ανθρώπου και καταπραΰνει τους πόνους που προκαλούν τα βάσανα.

ΝΑΥΠΛΙΟ : Έρευνα του "Culturetrip: Το Ναύπλιο πρώτο στις 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 21.3.15 |  | 
Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και λαογραφία, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα. 

Από τις γραφικές παράκτιες πόλεις σε ορεινά χωριά και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις, ο δημοφιλής ιστότοπος Culturetrip.com επέλεξε 10 πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε κανείς να επισκεφθεί.

Δέκα προορισμούς που προσφέρουν μια διαφορετική πλευρά της χώρας. Εϊναι η δική σας πόλη ανάμεσά τους; 

  1. Ναύπλιο Λίγες πόλεις αντανακλούν τόσο καλά την πλούσια ιστορία της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο. Είναι μία από τις πιο κομψές πόλεις και ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της χώρας. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής περιοχής της Αργολίδας, στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο έχει βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και την Ενετική περίοδο του 15ου και 17ου αιώνα. Άκμασε ως πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας στις αρχές της δεκαετίας του 1800. Η πόλη διαθέτει πανέμορφα νεοκλασικά αρχοντικά, όμορφη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Το τοπίο αποτελείται από δύο ενετικά κάστρα, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία, χτισμένη σε δύο διαδοχικούς λόφους. Δεν πρέπει να χάσετε, το μικρό φρούριο Μπούρτζι στον Αργολικό κόλπο, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στο Ναύπλιο και το ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις. 

ΝΑΥΠΛΙΟ. "Τα πέντε αδέλφια" του Ναυπλίου


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 24.3.15 |  |  | 
Η οχύρωση του Ναυπλίου ακολουθεί την ιστορική του τύχη, που περιήλθε στους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. 

ΝΑΥΠΛΙΟ : Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2015 στο Ναύπλιο

ΠΗΓΗ : " http://www.argolidaportal.gr  " 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
Ώρα 09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για τη σημασία της γιορτής.
Ώρα 11:00.Απότιση φόρου τιμής μαθητών και μαθητριών στα μνημεία των Ηρώων
Στέψη των μνημείων από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.

Π. Παυλόπουλος: Παράδειγμα οι αγωνιστές του 1821

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

24/03/2015

Μήνυμα ενότητας ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός αρραγούς μετώπου συνευθύνης, στο πρότυπο του μετώπου που δημιούργησαν οι αγωνιστές του 1821.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Posted: Μαρτίου 23, 2015 at 5:03 μμ, Last Updated: 
tsoyknida-votana
Η τσουκνίδα (ή τσουκνίθα) ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών Κνίδη και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως.
Η τσουκνίδα είναι ένας θησαυρός στον κήπο μας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και οφέλη για την υγεία μας. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, λόγω των δραστικών ενώσεων που μειώνουν τη φλεγμονή.

Έχετε αργή σύνδεση στο Internet; Δοκιμάστε αυτό το κόλπο και θα πάθετε πλάκα! (PHOTOS)


Posted: Μαρτίου 23, 2015 at 4:11 μμ, Last Updated: 
Μην γκρινιάζετε αν σέρνεται ο browser σας! Μην ρίχνετε το φταίξιμο ότι τάχα είναι αργή η σύνδεσή σας! Αυτό που φταίει στην ουσία είναι… τα πολλά add-ons που έχετε βάλει στο φυλλομετρητή σας. Μην βάζετε ότι βλέπετε μπροστά σας! Μία καλή μέθοδος για να δούμε πόσο καλά «τρέχει» ο browser μας είναι να εκκινήσουμε τον Mozzila ή Chrome με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα.

Θα φάτε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
    Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Μία από αυτές τις γιορτές είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Η δεύτερη ημέρα εξαίρεσης της νηστείας είναι η Κυριακή των Βαΐων.
    Γιατί όμως καθιερώθηκε ο μπακαλιάρος και όχι κάποιο άλλο ψάρι;

Flying over Greece | Πετώντας πάνω από την Ελλάδα

Πετώντας πάνω από την Ελλάδα

Δείτε το ολόκληρο ή σε τμήματα-έτσι, για να θυμάστε «τι είν' η πατρίδα μας». Αξίζει!




ΠΗΓΗ : " ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 24-3-2015

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     " 

ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

ΠΗΓΗ :Votegreece.gr

ελπιδα
Γράφει ο Παναγιώτης Κεΐσογλου
Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν, πως σε πιστεύουν, σ’αγαπούν και πως σε θένε,
Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, ψέμματα λένε.
Κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν,
Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλίσουν.
Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί, που θα έχει σβήσει το κερί στην καταιγίδα,
Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

Παύλος Σιδηρόπουλος

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις συνταξιοδοτήσεις


Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις συνταξιοδοτήσεις
Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στα διάστημα από 20-30 Απρίλη θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

Στα πλαίσια αυτά ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής απέστειλε το ενημερωτικό που ακολουθεί παρατίθενται κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Ας δούμε αρχικά τις περιπτώσεις παραιτήσεων:

ΙΟΒΕ: Η αβεβαιότητα εμποδίζει την ανάπτυξη

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

24/03/2015
«Δεδομένων των μεταβολών στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ, η ανάκαμψη το 2014 δεν εγγυάται την απαρχή μιας διατηρήσιμης αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτή την εξέλιξη απαιτείται σημαντική αύξηση του ποσοστού των επενδύσεων στο ΑΕΠ που θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου», αναφέρει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε ανάλυσή του.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10-30 ΕΚΑΤ. ΕΠΙΒΑΤΩΝ

24/03/2015
Αεροδρόμιο της χρονιάς στην κατηγορία 10-30 εκατ. επιβατών, ανακηρύχθηκε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του αναγνωρισμένου διεθνούς web portal «Air Transport News».

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ







                                                                                             Αθήνα  24 Μαρτίου 2015



                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διακόσιες εξήντα μια γυναίκεςυποβλήθηκαν σε δωρεάν εξέταση μαστού, από εθελοντές γιατρούς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!
Απ αυτές οι 26  ήταν άνεργεςκαι  οι 17 ανασφάλιστες. Παράλληλα  οι 134  από τις 261 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μαστογραφία στο ακτινολογικό του νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ



Australian Hand Surgery Society

2015 Australian Hand Surgery Society Annual Scientific Meeting
March 4 - 7, 2015
Hobart, Australia. 


 


                                                       Αθήνα 24 Μαρτίου 2015-03-23

                              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Επιμήκυνση  των δακτύλων, που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό,  η οποία φτάνει το 35 με 40%  του εναπομείναντος μεγέθους τους δίνει σήμερα  η Ορθοπεδική μέσω της μικροχειρουργικής!