ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΤΟΠΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Bolivia






St. Vincent and the Grenadines




ΧΙΟΝΙΑ " Τ Ο Π Ι Α "

Λόγω χιονιού επίκαιρη

Δεν μιλούν αλλά όποιοι μπορούν να καταλάβουν  το βλέμμα του λένε πολλά.
Πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ο Σκύλος σε όλες τις συνθήκες.



Οι πλατείες της Αθήνας και η ιστορία τους


Posted: Φεβρουαρίου 10, 2015 at 8:17 πμ, Last Updated: 
plateia

Ποιοι οδύρονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος και γιατί είναι περίεργο που τιμάμε τον Κοτζιά; Πώς ήταν το Μοναστηράκι πριν δύο αιώνες και ποιες ιστορικές στιγμές «φιλοξενήθηκαν» στο Σύνταγμα, την Ομόνοια και την πλατεία Αβησσυνίας;

Ψάχνουμε τα «μυστικά» επτά εκ των πιο γνωστών και πολυσύχναστων πλατειών της Αθήνας που είχαν… τη δική τους ιστορία.

Αληθινή Ιστορία: Ο Θεός δεν κάνει κακό σε κανέναν!


Posted: Φεβρουαρίου 10, 2015 at 7:13 πμ, Last Updated: 
Ήταν ένα απλό ζεστό καλοκαιρινό πρωινό. Ο ήλιος λαμπρός, «έστεκε» κιόλας ψηλά, ρίχνοντας τις ακτίνες του και ζεσταίνοντας τα σπίτια, τις αυλές, την πλάση. 
Τα ωδικά πουλιά κελαηδούσαν όλο χάρη κι έμοιαζε σαν να δοξολογούσαν το Θεό για το ηλιόλουστο εκείνο πρωινό.

Το καλύτερο φαγητό του Έλληνα!


Posted: Φεβρουαρίου 10, 2015 at 1:16 πμ, Last Updated: 
fasolia
Το Φαγητάκι του φτωχού
Μετά χαράς διαπιστώνω ότι το άλλοτε εθνικό φαγητό επιστρέφει στις δόξες του.
Αναφέρομαι, φυσικά, στα όσπρια και, κυρίως, στα φασόλια. Χιλιάδες Έλληνες επέζησαν στην κατοχή με φασόλια, μπομπότα και πατάτα. Τα φασόλια, όπως εξάλλου και όλα τα υπόλοιπα όσπρια, κατηγορούνται, συχνά, ότι προκαλούν δυσπεψία, φουσκώματα και, κυρίως, αέρια. Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλα τα όσπρια από τη φύση τους θεωρούνται μια σύνθετη τροφή, καθώς περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό άμυλο (υδατάνθρακες) αλλά και πρωτεΐνες. Και όπως, ήδη, έχω αναφέρει στο άρθρο περί συνδυασμού τροφίμων, άμυλα και πρωτεΐνες δε συνδυάζονται ιδανικά στο ίδιο γεύμα. Να, όμως, μια εξαίρεση του κανόνα.

Όλο το μυστικό είναι η αγάπη ο έρωτας για το Χριστό…


Posted: Φεβρουαρίου 9, 2015 at 11:14 πμ, Last Updated: 
Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου
…Ἡ θρησκεία μας εἶναι ἀγάπη, εἶναι έρωτας, εἶναι ενθουσιασμός, εἶναι τρέλα, εἶναι λαχτάρα του θείου. Εἶναι μέσα μας ὅλ’ αὐτά. Εἶναι ἀπαίτηση τῆς ψυχῆς μας ἡ ἀπόκτησή τους. Γιά πολλούς ὅμως ἡ θρησκεία εἶναι ένας ἀγώνας, μία ἀγωνία κι ἕνα ἄγχος. Γι’ αὐτό πολλούς ἀπ’ τούς «θρήσκους» τοὺς θεωροῦνε δυστυχισμένους, γιατί βλέπουνε σέ τί χάλια βρίσκονται. Κι ἔτσι εἶναι πράγματι.

Λάδι καρύδας: Κάντε το τον καλύτερό σας… σύμμαχο!


Posted: Φεβρουαρίου 9, 2015 at 7:19 πμ, Last Updated: 
Το λάδι καρύδας στην μαγειρική έχει γίνει πολύ μόδα τον τελευταίο καιρό και σίγουρα όλο και κάποιες από εσάς το έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Πόσες όμως γνωρίζετε ότι εκτός από σύμμαχος υγείας, το συγκεκριμένο αυτό λάδι μπορεί να μεταμορφωθεί και σε σύμμαχος ομορφιάς. Με άλλα λόγια τα κάνει όλα και… συμφέρει.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!


Posted: Φεβρουαρίου 9, 2015 at 2:10 πμ, Last Updated: 
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησαν εκδρομή στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Οι 15χρονοι μαθητές βρέθηκαν στο..
Βρετανικό μουσείο όπου και σήκωσαν τέσσερις ελληνικές σημαίες μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους.

Ναυπάκτου Ιερόθεος: O Όσιος Παΐσιος ήταν μια πνευματική λιακάδα μες τη βαρυχειμωνιά (ΒΙΝΤΕΟ) Ὁ Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης. Παρουσίαση ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Ναυπάκτο...


Posted: Φεβρουαρίου 10, 2015 at 11:30 πμ, Last Updated: 
IEROTHEOS
Στην εκπομπή «Λύχνος» της Μητρόπολης Πατρών είχε μιλήσει για τον Αγιο Παΐσιο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος που τον είχε γνωρίσει προσωπικά.
«Όποτε συναντούσα τον πατέρα Παΐσιο, έβλεπα μια άνοιξη, μια πνευματική λιακάδα μέσα στη βαρυχειμωνιά. Ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε πεφωτισμένο νου, εξαγνισμένη καρδιά και ζούσε πραγματικά την ορθόδοξη πολιτεία και πίστη», λέει, μεταξύ άλλων, ο κ.Ιερόθεος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ...

Μετά από πολλά χρόνια, γεμάτα ανησυχίες και νεύρα, πολλά νεύρα, ο Πέτρος αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχίατρου. Αφησε το φτηνό του διαμέρισμα και ξεκίνησε λοιπόν για τη Λεωφόρο Αρκαδίας, εκεί που βρίσκονται τα μεγαλοπρεπή γραφεία ενός μοντέρνου ψυχιατρείου.
Ο Πέτρος μπήκε μέσα και συμπλήρωσε τα στοιχεία του σε ένα χαρτί που του δώσανε. Ύστερα του συνέστησαν να μπει σε μια από τις δυο πόρτες που βρίσκονταν μπροστά του. Η μία έγραφε "Εισερχόμενοι" και η άλλη έγραφε "Εξερχόμενοι". 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

O Ιησούς, φανερά ανήσυχος, συγκέντρωσε όλους τους Αποστόλους του σε ένα έκτακτο συνέδριο, εξαιτίας του προβλήματος της ταχείας αύξησης κατανάλωσης ναρκωτικών που επικρατεί σε όλη τη γη.

ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ;

Πώς θα σας φαινότανε να δουλέψετε για μια γνωστή « εταιρεία » , που έχει 500 υπαλλήλους ;
Απ αυτούς τους 500 , οι 29 έχουν κατηγορηθεί για απιστία προς τους / τις συζύγους τους . 7 έχουν συλληφθεί 19 έχουν κατηγορηθεί για έκδοση επιταγών χωρίς αντίκρισμα 117 έχουν χρεοκοπήσει τουλάχιστον δυο φορές 3 έχουν συλληφθεί για βιαιοπραγία 71 δεν μπορούν να πάρουν πιστωτική κάρτα, γιατί είναι αναξιόπιστοι 14 έχουν συλληφθεί για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά 8 έχουν συλληφθεί για κλοπή σε πολυκαταστήματα. 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ






Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτελεσματική και ασφαλή λύση στο πρόβλημα των βρεφικών αιμαγγειωμάτων στο κεφάλι και το τράχηλο, δίνει σήμερα η εφαρμογή συνδυασμένης θεραπείας laser KTP (Potassium-Titanyl-Phosphate) και προπρανολόλης.
Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης θεραπείας - η οποία εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα - αξιολογούνται από τους Ω.Ρ.Λ ως εξαιρετικές, αφού προσφέρει ανώδυνη, έγκυρη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα σε σχέση με προηγούμενες θεραπείες.
«Πραγματικά η συγκεκριμένη θεραπεία που περιλαμβάνει συνδυασμό συστηματικής χορήγησης προπρανολόλης από το στόμα και συνεδρίες με εφαρμογή KTP laser δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα» τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Παναγιώτης Καϊάφας.

ΒΡΕΦΙΚΑ ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΣ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ

ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


μαλωμα επαινος παιδιου
Οι γονείς πρέπει να προσέχουν πολύ να μη μαλώνουν τα παιδιά τους το βράδυ, γιατί το βράδυ τα παιδιά δεν έχουν με τι να διασκεδάσουν την στενοχώρια τους και η μαυρίλα της νύχτας την μαυρίζει πιο πολύ. Αρχίζουν να σκέφτονται πώς να αντιδράσουν, ψάχνουν διάφορες λύσεις, μπαίνει στην μέση και ο διάβολος, και μπορεί να φθάσουν στην απελπισία… Την ημέρα, και να πουν τα παιδιά: «θα κάνω αυτό ή εκείνο», θα βγουν έξω, θα ξεχαστούν, οπότε διασκεδάζεται η στενοχώρια.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εξετάσεων πρόληψης

ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

10/02/2015
Έως τα τέλη Απριλίου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εξετάσεων πρόληψης του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) αποκλειστικά για ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής.
Στο διάστημα αυτό θα επωφεληθούν επιπλέον 350 ανασφάλιστοι και άνεργοι, από 25-65 ετών.