ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κατάθλιψη: 6 λιγότερο γνωστά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Η κατάθλιψη αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πολλές και σοβαρές ασθένειες και διαταραχές, μεταξύ των οποίων ο εθισμός σε ουσίες, η τάση αυτοκτονίας, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.
Κάποιοι πάσχοντες από κατάθλιψη βιώνουν πολύ έντονα συμπτώματα και αναζητούν βοήθεια.
Άλλοι όμως έχουν ηπιότερα συμπτώματα, τα οποία δεν συνδέουν με την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, οι πάσχοντες από τη λεγόμενη «χαμογελαστή κατάθλιψη», μπορεί να έχουν κοινωνική ζωή και να ανταποκρίνονται επαρκώς στις επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις τους, παρότι μέσα τους υποφέρουν.
Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως η κακή διάθεση και η αδυναμία άντλησης ευχαρίστησης από οποιαδήποτε κατάσταση, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που πρέπει να σας κινητοποιήσουν.
Δείτε κάποια από αυτά:

Air condition: Τι να κάνετε για τον πόνο και το «πιάσιμο»


Ο υδράργυρος έχει ανέβει ακόμα πολύ και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από το πρωί, έως το βράδυ, σε συνδυασμό με τον ελλιπή ρουχισμό, αφήνουν τους μυς έκθετους σε κρύα ρεύματα και αέρα.
Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι και η γνωστή σε όλους μας ψύξη, δηλαδή ο έντονος πόνος και το πολύ ισχυρό «πιάσιμο» στους μυς κάποιας περιοχής του σώματος, όπως ο αυχένας και η πλάτη.
Σε πολλές περιπτώσεις, ένα κρύο ρεύμα αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air conditin κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να πάθετε ψύξη.
Περισσότερο επιρρεπείς στην ψύξη είναι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Το παλαιότερο κλειστό μπουκάλι κρασιού παραμένει σφραγισμένο από τον 4ο αιώνα.


Σφραγισμένο μπουκάλι κρασιού, ΝΑΙ. Κρασί, ΟΧΙ !
    Το κρασί έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία στη ζωή των ανθρώπων που προηγείται ακόμα και των γραπτών αρχείων γι’ αυτό. Δεν έχουν απομείνει φιαλίδια από την πρώιμη αυτή εποχή, αλλά ένα μπουκάλι κρασί, που παραμένει μάλιστα σφραγισμένο θεωρείται ως το παλαιότερο.

Τα 10 καλύτερα φαγητά στην Ελλάδα .



Τα 10 καλύτερα φαγητά στην Ελλάδα .

Πιθανολογώ ότι η Telegraph ευθύνεται για αυτό τον «αχταρμά» που θεωρεί φαγητά. Όλα ανάκατα! Φαίνεται, δεν έχουν δοκιμάσει φασόλια φούρνου,ντολμαδάκια γιαλαντζί ή με κυιμάφρικασέ με αρνάκι και σπανάκι (με άγρια ραδίκια ΤΕΛΕΙΟ!), στιφάδοσουτζουκάκια σμυρνέϊκασουπιές γιαχνί με κρεμυδάκια, … άντε να μην συνεχίσω…..
    Μπορεί η Ελλάδα είναι φημισμένη για την ιστορία της και τον πολιτισμό της αλλά το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό (δηλαδή η Μεσογειακή διατροφή) είναι ακόμα ένας λόγος που πολύς κόσμος την επισκέπτεται.