ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤ.ΣΩΜ.ΑΣΦ. Ν. Αργολίδας περί ΑΓΩΓΗΣ για την " Αντισυνταγματική Κράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης "

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Γίνεται γνωστό στα Μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ότι η Αγωγή για  την αντισυνταγματική κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ( ΕΑΣ) που αφορά μεγάλο ποσό ζητήθηκε εγγράφως από τον αρμόδιο δικαστή   του Ελεγκτικού Συνέδριου να αποσταλούν περαιτέρω  δικαιολογητικά διότι προχωράει.
Ο Σύνδεσμός μας με υπόδειξη του Νομικού Συμβούλου κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα ενημέρωσε όλα τα μέλη όπου είχαν κάνει Αγωγές και υπήρχαν εκκρεμότητες. 

Για την περίπτωση της αλληλεγγύης είχαν γίνει δύο περιπτώσεις    ήτοι : 
α) Αιτήσεις Διακοπής και 
β) Αγωγές,  στις Αγωγές έχουμε δύο (2) υποπεριπτώσεις :

1) Οι πρώτοι που είχαν στείλει όλα τα δικαιολογητικά και 
2) Αυτοί που δεν τα είχαν στείλει και ζητήθηκαν.

Το Γραφείο του Συνδέσμου κρατά στο Αρχείο του όλες τις περιπτώσεις.
Πρέπει να γίνει γνωστό ότι  Αιτήσεις είχαν κάνει πάρα πολλά μέλη πλην όμως για Αγωγή συνέχισαν ελάχιστοι.

΄Οσοι έχουν κάποια απορία μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.-


Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ                                         Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ

  

Ανακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤ.ΣΩΜ.ΑΣΦ. Ν. Αργολίδας σχετικά με το Μ.Τ.Σ και το Έκτακτο Μέρισμα.

 


Την 29-3-2023 και 10-4-2023 είχαν γίνει σχετικές ενημερώσεις για το Έκτακτο Μέρισμα του Μ.Τ.Σ. 

Την 5-5-2023 κατατέθηκε. Δεν θα κάνουμε καμία κριτική επί του θέματος το μόνο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά όταν έχουμε απόλυτη εικόνα.

Σας παραθέτουμε τα θέματα που συζητήθηκαν στο 23 Πανελλήνιο Συνέδριο των Αποστράτων για το μεγάλο ενδιαφέρον της Π.Ο.Α.Σ.Α προς όφελος των μελών της σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο Μ.Τ.Σ..

Σε άλλη μας  ανάρτηση στην συνέχεια θα γνωστοποιηθούν με λεπτομέρειες όλα τα θέματα του Συνεδρίου που συζητήθηκαν στο αναφερόμενο Συνέδριο  ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 29 και 30 Απριλίου 2023.

10.    Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την καταφανή αναντιστοιχία εκπροσώπησης των αποστράτων  αστυνομικών και συνταξιούχων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο νέο ασφαλιστικό φορέα   e-ΕΦΚΑ, για τη μη θεσμοθέτηση αυτόνομης   Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ  με θέματα μόνο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης , καθώς και τη συνεχιζόμενη μη αναλογική εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ.  του Μετοχικού  Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.). 

11.    Καταδικάζουν τις προσπάθειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ. να καταργηθεί ο θεσμοθετημένος πόρος 4% υπέρ Μ.Τ.Σ. από τις αμυντικές δαπάνες και να υπαχθεί στον ΕΚΟΕΜΣ ή σε ειδικό λογαριασμό του Μ.Τ.Σ.  στον οποίο θα μετέχουν μόνον στρατιωτικοί εξαιρουμένων των αστυνομικών.

12.    Επιδιώκουν σταθερά τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων νοσηλείας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην ενέργεια και αποστρατεία, στο ΝΙ.Μ.Τ.Σ .

13.    Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την μείωση του ποσού στο καταβαλλόμενο Β.Ο.Ε.Α. και θα αγωνιστούν για την επαναφορά της προταίρας κατάστασης καλώντας τα αρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν το μείζον για τους απόστρατους αυτό θέμα.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτά θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι με το Ταμείο και να είμαστε ευτυχείς που λάβαμε αυτά που έλαβε ο καθένας μας αναλογικά. 

Επίσης τα παρακάτω τα λόγια του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου ανακοίνωση στο Face    (Προσωπικό )

Με τον αγώνα της ΠΟΑΣΑ και της ΕΑΑΣ ακόμη μια αδικία αποκαταστάθηκε Συνάδελφοι απόστρατοι το 13ο μέρισμα του ΜΤΣ είναι πραγματικότητα Αυτά συμβαίνουν όταν είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε Συνερίζουμε δυναμικά για ενιαίο ,αδιαίρετο και οικονομικά βιώσιμο ΜΤΣ Η ΠΟΑΣΑ στις επάλξεις των αγώνων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμ.
Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στέλνει τις Ευχές στους Συνδέσμους - Ενώσεις της Π.Ο.Α.Σ.Α.



 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας εύχεται  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους του Συνδέσμους - Ενώσεις της Π.Ο.Α.Σ.Α. που έχουν προστάτη τους την ΄Αγια Ειρήνη χθές 5 Μαϊου.

Παρακάτω παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Π.Ο.Α.Σ.Α.




Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα   5η  Μαΐου  2023, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των πρώην Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αθήνα Μεσογείων 96),  η μνήμη της Προστάτιδας της Π.Ο.Α.Σ.Α. και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών και του ενδόξου Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής Ισαποστόλου Αγίας Ειρήνης. Στη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών υποστράτηγος ε.α.   κος   ΣΕΡΕΤΗΣ Δημήτριος .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο κ. Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθεριος   Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των  Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ , Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δ.Σ. Συνδέσμων, Συλλόγων, Λεσχών και Ενώσεων, εν ενεργεία και αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας ,το επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός Διευθυντής ε.α. ΧΑΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος ,τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών  μέλη Συνδέσμων και Ενώσεων
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνο δεήση  στο μνημείο των πεσόντων της Ελληνικής Χωροφυλακής  που έπεσαν για την πατρίδα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Εκ μέρους του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο ο κ. Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γος ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθεριος , ο Πρόεδρος  της Π.Ο.Α.Σ.Α. υποστράτηγος  ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος ,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών Αντιστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος , ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής Αντιστράτηγος ε.α. ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ Δημήτριος , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Υπαστυνόμος Α΄ ε.α. ΜΠΟΤΑΙΤΗΣ Αντώνιος , ο Πρόεδρος της Πανελληνίου  Ένώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Ηλίας , ο ΓΓ της Λέσχης Αστυνομίας Πειραιώς , ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Αστυνομικών Αστυνομίας Πόλεων Ελληνικής Αστυνομίας ο Αγιος Αθανάσιος , ο Αντιπρόεδρος του Σ.Α.Σ.Α.Ηλιούπολης , ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Α.Μ. . Το στεφάνι του Υπουργείου Πορστασίας του Πολίτη κατατέθηκε απο τους δύο Πορόεδρους της Π.Ο.Α.Σ.Α. και ΣΑΠΑΣΑ , διότι ο υφυπουργός κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριος λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών δεν προσήλθε στη τελετή . Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου απο τμήμα της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας . Ακολουθησε στο αρχονταρίκι της εκκλησίας  από τον Σύνδεσμο Αθηνών μικρή δεξίωση .