ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤ.ΣΩΜ.ΑΣΦ. Ν. Αργολίδας σχετικά με το Μ.Τ.Σ και το Έκτακτο Μέρισμα.

 


Την 29-3-2023 και 10-4-2023 είχαν γίνει σχετικές ενημερώσεις για το Έκτακτο Μέρισμα του Μ.Τ.Σ. 

Την 5-5-2023 κατατέθηκε. Δεν θα κάνουμε καμία κριτική επί του θέματος το μόνο ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά όταν έχουμε απόλυτη εικόνα.

Σας παραθέτουμε τα θέματα που συζητήθηκαν στο 23 Πανελλήνιο Συνέδριο των Αποστράτων για το μεγάλο ενδιαφέρον της Π.Ο.Α.Σ.Α προς όφελος των μελών της σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο Μ.Τ.Σ..

Σε άλλη μας  ανάρτηση στην συνέχεια θα γνωστοποιηθούν με λεπτομέρειες όλα τα θέματα του Συνεδρίου που συζητήθηκαν στο αναφερόμενο Συνέδριο  ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 29 και 30 Απριλίου 2023.

10.    Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την καταφανή αναντιστοιχία εκπροσώπησης των αποστράτων  αστυνομικών και συνταξιούχων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας στο νέο ασφαλιστικό φορέα   e-ΕΦΚΑ, για τη μη θεσμοθέτηση αυτόνομης   Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ  με θέματα μόνο των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης , καθώς και τη συνεχιζόμενη μη αναλογική εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ.  του Μετοχικού  Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.). 

11.    Καταδικάζουν τις προσπάθειες της πλειοψηφίας του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ. να καταργηθεί ο θεσμοθετημένος πόρος 4% υπέρ Μ.Τ.Σ. από τις αμυντικές δαπάνες και να υπαχθεί στον ΕΚΟΕΜΣ ή σε ειδικό λογαριασμό του Μ.Τ.Σ.  στον οποίο θα μετέχουν μόνον στρατιωτικοί εξαιρουμένων των αστυνομικών.

12.    Επιδιώκουν σταθερά τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων νοσηλείας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην ενέργεια και αποστρατεία, στο ΝΙ.Μ.Τ.Σ .

13.    Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, για την μείωση του ποσού στο καταβαλλόμενο Β.Ο.Ε.Α. και θα αγωνιστούν για την επαναφορά της προταίρας κατάστασης καλώντας τα αρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν το μείζον για τους απόστρατους αυτό θέμα.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτά θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι με το Ταμείο και να είμαστε ευτυχείς που λάβαμε αυτά που έλαβε ο καθένας μας αναλογικά. 

Επίσης τα παρακάτω τα λόγια του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου ανακοίνωση στο Face    (Προσωπικό )

Με τον αγώνα της ΠΟΑΣΑ και της ΕΑΑΣ ακόμη μια αδικία αποκαταστάθηκε Συνάδελφοι απόστρατοι το 13ο μέρισμα του ΜΤΣ είναι πραγματικότητα Αυτά συμβαίνουν όταν είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε Συνερίζουμε δυναμικά για ενιαίο ,αδιαίρετο και οικονομικά βιώσιμο ΜΤΣ Η ΠΟΑΣΑ στις επάλξεις των αγώνων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμ.
Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου