ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η ιστορία της πατάτας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η ιστορία της πατάτας
    Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι ιθαγενείς Αμερικανοί, που ζούσαν στην οροσειρά των Άνδεων, γνώριζαν την πατάταπερίπου 4.000 χρόνια πριν ο γευστικός αυτός βολβός ξετρελάνει τους Ευρωπαίους. Την αποκαλούσαν με διάφορα ονόματα και σε ορισμένες, μάλιστα, περιοχές αποτελούσε βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής τους.
    Σύμφωνα με έναν δημοφιλή θρύλο, ο πρώτος που εισήγαγε την πατάτα στην Ευρώπη ήταν ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ, χρηματοδότης πολλών υπερατλαντικών αποστολών. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε φυτέψει την πρώτη πατάτα στο κτήμα του, στην πόληΚορν της Ιρλανδίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία γραπτή απόδειξη που να επαληθεύει τη θεωρία αυτή.

Το Άργος υποδέχθηκε τμήμα υφάσματος εμποτισμένου με το αίμα του Αγίου Αγγελή του Αργείου (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 27.11.15 | 
Φέτος συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Αγγελή του Αργείου και η πόλη του Άργους με κάθε λαμπρότητα , με επίκεντρο τον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους , υποδέχθηκε από την ακριτική Χίο, τόπο όπου μαρτύρησε ο Αργείος Άγιος, ύφασμα με το αίμα του Αγίου Αγγελή.

Σύλληψη 11 οδηγών ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές & ταξίμετρα " VIDEO "

Την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης ζητούν οι Ρώσοι για...αποζημίωση



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σίγουρα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και τα είχαν προβλέψει οι γέροντες της Ορθοδοξίας,
δεν μπορούσε κανείς να τα φανταστεί πριν από λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση των τουρκικών εφημερίδων, Yeni Şafak και Sabah,
η ρωσική Δούμα θα επιδώσει αίτημα προς την Τουρκιά να δοθεί στην
 ορθόδοξη χριστιανική λατρεία η Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, το μεγάλο
αυτό σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, σαν αποζημίωση για την
 ύπουλη και προκλητική κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, SU-24!

 

Έρως Αθανασίας


1
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
amore-e-psiche-di-canova
Για να καθορίσει ποια είναι τα γνωρίσματά του Έρωτα, ο Σωκράτης στο "Συμπόσιο" του Πλάτωνα, κατέφυγε σε μια συνομιλία του με μια γυναίκα από τη Μαντίνεια, τη Διοτίμα.
Η Διοτίμα ήταν γνώστρια της "πυθαγόρειας αριθμοσοφίας", κατά τον Ξενοφώντα δεν ήταν άπειρη των πλέον δυσκολονόητων γεωμετρικών θεωρημάτων («ουκ άπειρος δυσσυνέτων διαγραμμάτων έστι»). Αλλά και ο Πρόκλος θεωρεί τη Διοτίμα «Πυθαγορική». Η Διοτίμα ήταν η ιέρεια εκείνη που έκανε τον καθαρμό των Αθηναίων μετά το λοιμό του 429 π.Χ. Το όνομα Διοτίμα είναι επίσης δηλωτικό δράσεων για την ισότητα ανδρών και γυναικών, γι' αυτό και  η Διοτίμα είναι η μόνη γυναίκα που συμμετέχει στο ανδροκρατούμενο Συμπόσιο...

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣΕ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ




                                                      Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2015.

                          ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Παρελθόν σε μισή ώρα με υπέρηχους , ανώδυνα και αναίμακτα γίνονται πλέον οι αιμορροΐδες χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας !
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο τωνΑμερικανών Χειρουργών στο Σικάγο, η μέθοδος επιλογής  κορυφαίων χειρουργών στον κόσμο ,για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, είναι η  "ΤHD" ,με τη χρήση υπερήχων.
Η εκρίζωση των αιμορροΐδων, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.
« Η μέθοδος που χρησιμοποιούν  τα τελευταία χρόνια διάσημοι χειρουργοί σε ολόκληρο τον κόσμο για την  εκρίζωση των  αιμορροϊδων είναι η "ΤHD" με τη  χρήση των υπερήχων, καθώς τα αποτελέσματα της  υπερέχουν όλων των άλλων μεθόδων»αναφέρει ο  Διευθυντής γενικός χειρουργός στο METROPOLITAN   HOSPITALκ Διαμαντής Θωμάς,  που την εφαρμόζει  ήδη και στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία .


               ΕΚΡΙΖΩΣΗ   ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

Η εκρίζωση των αιμορροΐδων γίνεται ανώδυνα, αναίμακτα  και χωρίς εκτομές ιστού καθώς δεν χρησιμοποιείται πλέον χειρουργικό νυστέρι, αφού την δουλειά του κάνουν οι υπέρηχοι.
Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται πάνω από την οδοντωτή γραμμή του πρωκτού, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεύρα στη περιοχή άρα δεν υπάρχει και πόνος. Η διάρκεια του χειρουργείου είναιπερίπου  από τριάντα λεπτά μέχρι και  με μία ώρα, σε προπίπτουσες αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού. Οι ασθενείς στην πλειοψηφία τους επιστρέφουν σπίτι του μετά από μερικές ώρες, η μπορεί να παραμείνουν  στο νοσοκομείο για νοσηλεία μιας ημέρας.

Η πόλη του Ναυπλίου γιορτάζει με τον "Παλαμήδειο Άθλο" την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 26.11.15 | 
 Συνέντευξη τύπου παραχωρησε η Οργανωτική Επιτροπή του "Παλαμηδείου Άθλου" παρουσιάζοντας τις αγωνιστικές λεπτομέρειες του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015.

Καταργούνται 4 αστυνομικά τμήματα στην Αργολίδα


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 26.11.15 |  | 
 Παρουσιάστηκε χθες παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, βουλευτών, εκπροσώπων των δημοτικών αρχών της Περιφέρειας, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η πρόταση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ανταποκριθεί η αστυνομία στις απαιτήσεις της εποχής, η οποία τέθηκε σε διαβούλευση κι αναμένεται να εφαρμοστεί από την προσεχή άνοιξη. 

Δικαιώματα Καταναλωτών: Ενημέρωση για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην ΕΕ

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

27/11/2015
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Έλληνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη για δουλειά ή για αναψυχή και αποφασίζουν, για τη διευκόλυνση της διαμονής τους, να νοικιάσουν αυτοκίνητο ή άλλο όχημα, είτε απευθείας από τις ιστοσελίδες των εταιρειών ενοικίασης είτε μέσω διαμεσολαβητών (πρακτορείων, τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών, κ.λπ.).
Το ίδιο και πολίτες άλλων χωρών που επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.
Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενημερώνει τους καταναλωτές που μισθώνουν όχημα σε ένα από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, για τα δικαιώματά τους, καθώς επίσης για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, τόσο κατά την κράτηση όσο και κατά την παραλαβή, τη χρήση και την παράδοση του οχήματος, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στο τέλος του ταξιδιού.

Διάλογοι μικρών παιδιών που... θα σας γονατίσουν

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Διάλογοι μικρών παιδιών που... θα σας γονατίσουν
    Λένε ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...
    Διαβάστε μερικούς πραγματικούς διαλόγους που αποδεικνύουν την ευφυΐα των μικρών παιδιών και ότι με κάποιες από τις απαντήσεις τους θα μπορούσαν να «βάλουν στη γωνία» πολλούς ενήλικες...επιστήμονες!
    Ένα μικρό κορίτσι μιλούσε με το δάσκαλο της για τις φάλαινες.
    Ο δάσκαλος είπε ότι είναι φύση αδύνατο μια φάλαινα να καταπιεί έναν άνθρωπο, γιατί αν και είναι ένα πολύ μεγάλο θηλαστικό, ο λαιμός του είναι πολύ μικρός.
    Το μικρό κορίτσι επισήμανε ότι μια φάλαινα είχε καταπιεί τον Ιωνά.

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ για όσους χρωστούν στην εφορία: Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων και ΙΧ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ για όσους χρωστούν στην εφορία: Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων και ΙΧ
    Άσχημα τα νέα για όσους έχουν χρέη προς την εφορία, αφού πλέον οι τράπεζες θα κατάσχουν αυτόματα οποιοδήποτε ποσό κατατίθεται στους λογαριασμούς, όσων χρωστούν.
    Μάλιστα, όσοι είναι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίουκινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους, καθώς δεν προστατεύονται από τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Αλλά αυτό δεν είναι νόμισμα,
Αυτό είναι χαρτονόμισμα !
    Τρεις αλλοδαποί -δύο άνδρες και μια γυναίκα- συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων καιπαραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
    Πρόκειται για ένα 27χρονο από την Αλβανία, μια 21χρονη από τη Βουλγαρία και ένα 19χρονο επίσης από τη Βουλγαρία.
    Η 21χρονη εντοπίσθηκε την ώρα που αποβιβαζόταν από Ι.Χ. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 27χρονο και κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα οκτώ χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά, έχοντας όλα τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Ντοπαρισμένη η Πηγή Δεβετζή

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Ντοπαρισμένη η Πηγή Δεβετζή
    Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε για την απόφαση να εκκινήσει πειθαρχική διαδικασία για την Πηγή Δεβετζή, καθώς η IAAF ενημέρωσε πωςβρέθηκε θετικό δείγμα σε επανέλεγχο του 2007!
    Ο επανέλεγχος αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Στίβου στην Οσάκα όπου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

27/11/2015
Μείωση παρουσίασαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ AIDS ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ

Αθήνα 27  Νοεμβρίου 2015


                              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Προσοχή στο AIDS, αλλά να μην ξεχνάμε τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συνιστούν οι αφροδισιολόγοι-δερματολόγοι με αφορμή την 1ηΔεκεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας.

Περιηγηθείτε εικονικά στην θρυλική Αγία Σοφία στην Πόλη

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Για όσους ΔΕΝ έχουμε πάει και είναι άγνωστο αν και πότε θα πάμε

Ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ή σύμφωνα με τις άλλες ονομασίες που του αποδίδονται « Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, Μεγάλη Εκκλησία », αποτελεί αναμφίβολα το γνωστότερο και δημοφιλέστερο μουσειακό χώρο της Κωνσταντινούπολης και πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη, αφού όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει δοξασίες και θρύλους γι’ αυτήν, που φανερώνουν τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια που τη διέπουν..... Περισσότερα/Περιήγηση