ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΡΩΣΙΑ."ΜΕΤΡΟ Σταθμοί σαν Παλάτια"σχετικό με Ταξίδι Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας



Μετά το video με το ΜΕΤΡΟ  σε συνέχεια της από 28-3-2020 ανάρτησης σήμερα επαναλαμβάνονται οι αναρτήσεις που περιέχουν τα : ( ΜΕΤΡΟ -  Μουσείο Κοσμοναυτικής - Κέντρο Μόσχας - Τραίνο - Νύχτα Αγίας Πετρούπολης )  από την 4η ημέρα μέχρι και 6η  ημέρα. 

Σταθμοί σαν παλάτια - Το μετρό της Μόσχας εντυπωσιάζει [εικόνες ] στην επαγγελματική  σελίδα.https://www.iefimerida.gr

ΚΟΣΜΟΣ21|10|2015 | 17:28
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω από τους δρόμους της Μόσχας, ο κόσμος είναι διαφορετικός. Οι σταθμοί του μετρό της πόλης δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνους σε άλλες χώρες. Οι επιβάτες κάθε μέρα έχουν ραντεβού σε μουσείο, το οποίο εντυπωσιάζει σε κάθε βήμα.

Το μετρό της Μόσχας άνοιξε το 1935 και ήταν έργο της σοβιετικής προπαγάνδας. Τα πολυτελή αρχιτεκτονικά του σχέδια είχαν στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση ενός λαμπρού μέλλοντος.

Ο Στάλιν κατηύθυνε τους αρχιτέκτονες για να ενσαρκώσει την έννοια της λέξης Svet ή φως και της φράσης sveltloe budushcee: λαμπρό μέλλον.

Πολλοί από τους σταθμούς διαθέτουν προτομές σοβιετικών ηγετών όπως του Λένιν και τοιχογραφίες με το πρότυπο της προπαγάνδας τους με στοιχεία όπως ο Homo Sovieticus.

Με το σύνθημα «Ολη χώρα εργάζεται για το μετρό», περίπου 75.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο έργο. Αυτά «τα παλάτια για τους ανθρώπους», όπως τα χαρακτήρισε ο Στάλιν, είχαν ως στόχο να υπενθυμίσουν στις πεινασμένες και καταπιεσμένες μάζες πως τα ρούβλια, από την φορολογία, ξοδεύονταν για κοινωφελής σκοπούς.

Περίτεχνη πολυέλαιοι, μαρμάρινοι τοίχοι, χάλκινες στήλες, μοναδικά ψηφιδωτά, βιτρό παράθυρα, οι σταθμοί συνδυάζουν τη μαγεία του μπαρόκ και του κλασικισμού με τη σοβιετική ιδέα για να απεικονίσουν τα ιδανικά.

Ο σοσιαλιστής φιλόσοφος Nicolay Chernyshevsky περικλείει σε μια φράση του τον στόχο της δημιουργίας των παλατιών-σταθμών του μετρό: «Η Τέχνη δεν έχει χρήση, εκτός αν υπηρετεί την πολιτική».

Ο Ντέιβιντ Μπουρντένι, αρχιτέκτονας και φωτογράφος, αποτύπωσε με τον φακό του το εσωτερικό των σταθμών, με το έργο του να εκτίθενται σε γκαλερί του Βανκούβερ. 
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/232023/stathmoi-san-palatia-metro-tis-moshas-entyposiazei-eikones

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : https://www.iefimerida.gr.  ( Πατώντας επάνω στην πηγή σας πηγαίνει στην σελίδα με τις φανταστικές εικόνας.





4 η ΗΜΕΡΑ 

ΜΟΣΧΑ " ΜΟΥΣΕΙΟ " ΚΟΣΜΟΝΑΤΙΚΉΣ - 

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΉΣ " 

και στο ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 





Μπήκαμε και είδαμε  μέσα το διαστημόπλοιο πως ήταν.
Το πρώτο ήταν μικρό και μας ενημέρωσαν το πώς καθόντουσαν, πως κοιμόντουσαν κ.λ.π. Μετά φτιάχτηκαν τα ποιο μεγάλα. 

ΡΩΣΙΑ."Αγία Πετρούπολη-Μουσείο Ερμιτάζ " σχετικό με Ταξίδι Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στο πραγματοποιηθέν ταξίδι τους το 2019 είχαν την τύχη να περιηγηθούν  και να απολαύσουν το περίφημο Ερμιτάζ. 

Από το YouTube  αναρτήθηκαν 4 video στο δε πρώτο υπάρχουν Ελληνικοί Υπότιτλοι.

Στην συνέχεια επαναλαμβάνονται οι αναρτήσεις που έγιναν για το ταξίδι αυτό το 2019 μέχρι και την τρίτη ημέρα, στην συνέχεια και οι υπόλοιπες με ότι καινούργιο συμπληρώνεται. 

Εκπληκτικό! 

Περιήγηση 5,5 ωρών στο περίφημο Ερμιτάζ με ένα κλικ


 
Pin1
3KSHARES
Την ώρα που τα ταξίδια αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου προσφέρουν πλέον δυνατότητες διαδικτυακής περιήγησης στις συλλογές τους.