ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΡΩΣΙΑ."ΜΕΤΡΟ Σταθμοί σαν Παλάτια"σχετικό με Ταξίδι Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.ΑργολίδαςΜετά το video με το ΜΕΤΡΟ  σε συνέχεια της από 28-3-2020 ανάρτησης σήμερα επαναλαμβάνονται οι αναρτήσεις που περιέχουν τα : ( ΜΕΤΡΟ -  Μουσείο Κοσμοναυτικής - Κέντρο Μόσχας - Τραίνο - Νύχτα Αγίας Πετρούπολης )  από την 4η ημέρα μέχρι και 6η  ημέρα. 

Σταθμοί σαν παλάτια - Το μετρό της Μόσχας εντυπωσιάζει [εικόνες ] στην επαγγελματική  σελίδα.https://www.iefimerida.gr

ΚΟΣΜΟΣ21|10|2015 | 17:28
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτω από τους δρόμους της Μόσχας, ο κόσμος είναι διαφορετικός. Οι σταθμοί του μετρό της πόλης δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνους σε άλλες χώρες. Οι επιβάτες κάθε μέρα έχουν ραντεβού σε μουσείο, το οποίο εντυπωσιάζει σε κάθε βήμα.

Το μετρό της Μόσχας άνοιξε το 1935 και ήταν έργο της σοβιετικής προπαγάνδας. Τα πολυτελή αρχιτεκτονικά του σχέδια είχαν στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση ενός λαμπρού μέλλοντος.

Ο Στάλιν κατηύθυνε τους αρχιτέκτονες για να ενσαρκώσει την έννοια της λέξης Svet ή φως και της φράσης sveltloe budushcee: λαμπρό μέλλον.

Πολλοί από τους σταθμούς διαθέτουν προτομές σοβιετικών ηγετών όπως του Λένιν και τοιχογραφίες με το πρότυπο της προπαγάνδας τους με στοιχεία όπως ο Homo Sovieticus.

Με το σύνθημα «Ολη χώρα εργάζεται για το μετρό», περίπου 75.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο έργο. Αυτά «τα παλάτια για τους ανθρώπους», όπως τα χαρακτήρισε ο Στάλιν, είχαν ως στόχο να υπενθυμίσουν στις πεινασμένες και καταπιεσμένες μάζες πως τα ρούβλια, από την φορολογία, ξοδεύονταν για κοινωφελής σκοπούς.

Περίτεχνη πολυέλαιοι, μαρμάρινοι τοίχοι, χάλκινες στήλες, μοναδικά ψηφιδωτά, βιτρό παράθυρα, οι σταθμοί συνδυάζουν τη μαγεία του μπαρόκ και του κλασικισμού με τη σοβιετική ιδέα για να απεικονίσουν τα ιδανικά.

Ο σοσιαλιστής φιλόσοφος Nicolay Chernyshevsky περικλείει σε μια φράση του τον στόχο της δημιουργίας των παλατιών-σταθμών του μετρό: «Η Τέχνη δεν έχει χρήση, εκτός αν υπηρετεί την πολιτική».

Ο Ντέιβιντ Μπουρντένι, αρχιτέκτονας και φωτογράφος, αποτύπωσε με τον φακό του το εσωτερικό των σταθμών, με το έργο του να εκτίθενται σε γκαλερί του Βανκούβερ. 
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/232023/stathmoi-san-palatia-metro-tis-moshas-entyposiazei-eikones

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : https://www.iefimerida.gr.  ( Πατώντας επάνω στην πηγή σας πηγαίνει στην σελίδα με τις φανταστικές εικόνας.

4 η ΗΜΕΡΑ 

ΜΟΣΧΑ " ΜΟΥΣΕΙΟ " ΚΟΣΜΟΝΑΤΙΚΉΣ - 

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΉΣ " 

και στο ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 

Μπήκαμε και είδαμε  μέσα το διαστημόπλοιο πως ήταν.
Το πρώτο ήταν μικρό και μας ενημέρωσαν το πώς καθόντουσαν, πως κοιμόντουσαν κ.λ.π. Μετά φτιάχτηκαν τα ποιο μεγάλα. 

 Δορυφόροι . Σε μία από τις βέργες είναι και η ΚΙΝΗΤΗ τηλεφωνία.
΄Ηταν πράγματι μία εμπειρία οι φωτογραφίες είναι ένα δείγμα.


Από τον Εξωτερικό χώρο Επίσκεψη στους ποιο ενδιαφέροντες Ιστορικούς Σταθμούς του Διάσημου ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ με αληθινά έργα τέχνης, αυτοί οι  χώροι του Μετρό μοιάζουν με υπόγεια Μουσεία που εντυπωσιάζουν. 
Υπήρξε η πρόταση να δούμε ένα ΘΕΑΤΡΟ και το βράδυ υλοποιήθηκε. Παρακολουθήσαμε ένα θέατρο με την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΡΩΣΙΑΣ. ΄Ηταν πραγματικά ένα απίθανο μπαλέτο.
Τα δύο video δείχνουν την αρχή και το τέλος.


5η ΗΜΕΡΑ 

Σε αυτή την ανάρτηση θα δείτε ένα πολύ ωραίο Σούπερ Μάρκετ κάτι το ξεχωριστό ως επίσης και τις Λευκές Νύχτες που μόνο στο video  είναι δυνατόν να το δείτε εκτός εάν μπορέσετε και εσείς να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι. 


Χαρακτηριστικό στα κτίρια όταν γινόντουσαν επισκευές το προστατευτικό είχε φωτογραφία του κτιρίου το πως θα είναι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.


Δ Η Μ Α Ρ Χ Ε Ι Ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ  

Με ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμηση. 


6η ΗΜΕΡΑΧάρτης από Βιβλίο ( Αγία Πετρούπολη και Προάστια ) ΝΕW 

 Είναι η 6η Ημέρα που περιέχει Περιήγηση στην πόλη του Αγίου Πέτρου.Παλάτια και κατοικίες των πλουσίων και αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας όπως το Μαρμάρινο Παλάτι, τα παλάτια των Στρόγκανοβ, των Γιοουσούποβ. και Σερεμέτιεβ κ.λ.π. όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. 


Η Αγία Πετρούπολη είναι μία πόλη παράξενη και διαφέρει από τις άλλες της Ρωσίας.
Δεν υπάρχει πόλη με τόσους μύθους - θρύλους που έχει η Πετρούπολη. 
Κάποιοι την έχουν αγαπήσει από αρχή και κάποιοι άλλοι την μισούν.
Πολλοί την δόξασαν  και την λάτρευαν  κάποιοι την αναθεμάτισαν πλην όμως όλοι την θεωρούσαν Μοναδική Πόλη. 
Οι φυσικές παροχές που έχει η πόλη την κάνουν αξιοθαύμαστη κρίνοντας τις παλιές πόλεις πρωτεύουσες της Ευρώπης. 
Ο συνδυασμός των κτιρίων και ο ποταμός της δίνουν μία πάρα πολύ ωραία εικόνα στον επισκέπτη. 
Με αυτά τα λίγα λόγια  με φωτογραφίες  και video  από τα μουσεία προσπαθούμε να σας δώσουμε ότι είναι δυνατόν να δείτε. 

Φωτογραφίες από τα παλάτια 

Μουσείο ΕΡΜΙΤΑΖ Η Αγία Πετρούπολη την Νύκτα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου