ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η ... Βαρέλα του Τροχονόμου τότε και τώρα



Ο τροχονόμος μέσα στο βαρέλι, ρύθμιζε  την κυκλοφορία των οχημάτων στο “Μεϊντάνι” θυμίζοντας σε όλους μας το παλιό Ηράκλειο, τότε που δεν υπήρχαν φανάρια και τόσα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους.

Βαρέλα Τροχονομου

Ο τροχονόμος μέσα στο βαρέλι, ρύθμιζε  την κυκλοφορία των οχημάτων στο “Μεϊντάνι” θυμίζοντας σε όλους μας το παλιό Ηράκλειο, τότε που δεν υπήρχαν φανάρια και τόσα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους.

Η Αγία Σοφία - Hagia Sophia {Εξαιρετικό Ντοκυμαντέρ της National Geographic για τη σχεδίαση και κατασκευή της} Η Αγία Σοφία - Hagia Sophia






Εκπληκτική η Καρυά χιονισμένη

ΠΗΓΗ : "   http://www.argolikeseidhseis.gr   " 



















 Χιονίζει από το πρωί στην Καρυά Αργολίδος, με το χιόνι να το έχει στρώσει ακόμα και στην πλατεία του χωριού.
Η Καρυά προσφέρει εκπληκτικές ταβέρνες και είναι ίσως ευκαιρία για τους κατοίκους της Αργολίδας να την επισκεφθούν, όταν κοπάσουν τα φαινόμενα και να απολαύσουν το υπέροχο χιονισμένο τοπίο της ορεινής Αργολίδας.

Το Αργεντίνικο τραγούδι με τις ελληνικές λέξεις!! Mi Ultimo Tango en Atenas_APURIMAC feat ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ_Official Video

Posted: Δεκεμβρίου 30, 2014 at 9:33 πμ, Last Updated: 


Ενα τραγούδι σε ρυθμό τανγκό, κλασική εκδοχή της αργεντίνικης κουλτούρας, κάνει το γύρο των ελληνικών..
social media τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι γεμάτο ελληνικές λέξεις παρά το γεγονός ότι είναι στα ισπανικά.

Αρχαίο ηλιακό ρολόι που δείχνει τη σωστή ώρα σε κάθε τόπο, βρέθηκε στο Πολύχρονο Χαλκιδικής


Posted: Δεκεμβρίου 30, 2014 at 9:15 πμ, Last Updated: 
Διεθνές αρχαίο ηλιακό ρολόι
Είναι ένα από τα λιγοστά παγκοσμίως και δείχνει σωστή ώρα Ρώμης, Γαλλίας και Κίνας
Το ρολόι εντοπίστηκε σε κτίριο της ύστερης αρχαιότητας στο Πολύχρονο Χαλκιδικής
Ενα από τα λιγοστά παγκοσμίως ηλιακά ρολόγια των ελληνορωμαϊκών χρόνων που έχουν εντοπιστεί άθικτα ανασύρθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη στο Πολύχρονο Χαλκιδικής. Το εύρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς τα ηλιακά ρολόγια κατασκευάζονταν για συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή ήταν ακριβή

Μέσα στους ήχους του χιονιά.


Posted: Δεκεμβρίου 30, 2014 at 8:34 πμ, Last Updated: 
Το χιόνι δεν έλεγε να σταματήσει. Τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά. Και εκείνη να κάθεται στο λευκό πεζοδρόμιο, ντυμένη βαριά. Οι μπότες της χάθηκαν από το ύψος του χιονιού. Το σκουφί της πλέον έχασε το χρώμα του. Μάλλον κόκκινο ήταν, μα τώρα είναι και αυτό λευκό. Τα χνώτα της και τα κόκκινα μάγουλά της, δίνουν σημάδια ζωής.

Γέροντας Παΐσιος: Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα, τὸ κράτος νὰ βγάζη παλαβοὺς νόμους καὶ νὰ ὑπάρχη γενικὴ ἀστάθεια, μὴ φοβηθῆτε, θὰ βοηθήση ὁ Θεός


Posted: Δεκεμβρίου 30, 2014 at 12:53 πμ, Last Updated: 
gerondas_paisios2
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο «Περὶ προσευχῆς» Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Στ΄, ἐκδόσεις τοῦ Ἡσυχαστηρίου Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Σουρωτῆς
-Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία προετοιμάζουν το απόλυτο όπλο για την απόλυτη σύγκρουση


Posted: Δεκεμβρίου 30, 2014 at 12:34 πμ, Last Updated: 

us
Σύμφωνα με το ψήφισμα №758 που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2014, οι ΗΠΑ ενέκριναν την « καταδίκη των ενεργειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προβαίνει σε επιθετική πολιτική, προκειμένου να επιτευχθεί πολιτική και οικονομική κυριαρχία επι της Ουκρανίας» , τονίζοντας ότι «η Ρωσία πραγματοποιεί πολιτική, στρατιωτική και οικονομική επίθεση» εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτήν την επιθετικότητα στο πλαίσιο της «δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών και των υποχρεώσεων που υπέχει η Συνθήκη του ΝΑΤΟ, αναφέρει άρθρο της ρωσικής εφημερίδας www.segodnia.ru.

ΕΓΙΝΕ η Πολιτειακή Ανωμαλία – ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ το πρώτο σκέλος των όσων προέβλεψε ο Γέρων Ιωσήφ Βατοπεδινός!!! Έρχονται και τα επόμενα…;


Posted: 
Γέρων Ιωσήφ Βατοπεδινός
Γεγονός πλέον η Πολιτειακή Ανωμαλία: Η παρούσα Βουλή ΑΠΕΤΥΧΕ να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι έτσι οδηγούμαστε σε πρόωρες Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου!!! Ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ το είχε προβλέψει ξεκάθαρα:

Η Γερμανία μετατρέπεται σε μια χώρα πολλών εκατομμυρίων μεταναστών


Posted: Δεκεμβρίου 29, 2014 at 11:39 μμ, Last Updated: 
ti-metanasteusi.w_hr
Παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι ξενοφοβικές τάσεις στην Γερμανία, οι «ειδικοί» προειδοποιούν ότι υπάρχει ανάγκη για 32 εκατομμύρια μετανάστες κατά την επόμενη 20ετία, για να μπορέσει να διατηρήσει η Γερμανία το σημερινό βιοτικό επίπεδο. Προφανώς πρόκειται για τους ίδιους «ειδικούς» που συμβουλεύουν την γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία είναι υπέρ μιας πολυπολιτισμικής Γερμανίας, με αρκετά εκατομμύρια πλέον μουσουλμάνους στην σύνθεση του πληθυσμού.

Η πρώτη ταΐστρα – ποτίστρα για τ’ αδέσποτα στον Δήμο Αγρινίου


Posted: Δεκεμβρίου 29, 2014 at 9:05 μμ, Last Updated: 
Για την τοποθέτηση της πρώτης ταΐστρας – ποτίστρας για τα αδέσποτα από τον Δήμο Αγρινίου μας ενημέρωσε η Ζωοφιλική Ένωση Ενεργών Πολιτών Αγρινίου (Ζ.Ε.Ε.Π.Α.) η οποία σε ανακοίνωση της εξηγεί ότι η καινούργια δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να αναλάβει τις ευθύνες της όπως ο νόμος ορίζει εν αντιθέσει με την αδιαφορία που έδειξε για το θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή.

(ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Οδοιπορικό στο πιο παγωμένο χωριό του πλανήτη, το Οϊμιάκον – Εκεί όπου η θερμοκρασία φτάνει τους -67 Βαθμούς Κελσίου!. " Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο "


Posted: Δεκεμβρίου 29, 2014 at 7:20 μμ, Last Updated: 
Αν ενοχλείστε από τις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών, οι φωτογραφίες από το Οϊμιάκον, το πιο παγωμένο χωριό στον πλανήτη, θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε.

Το Οϊμιάκον, είναι αγροτική περιοχή στα Βόρεια της Δημοκρατίας τον Σακά στην Ασιατική Ρωσία και εκεί οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και τους -67,7 ° C ενώ ο μέσος όρος θερμοκρασίας για τον Ιανουάριο είναι οι -50 ° C, καθιστώντας το χωριό αυτό, το πιο κρύο κατοικήσιμο μέρος στον πλανήτη.

5 τροφές που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα


Posted: Δεκεμβρίου 29, 2014 at 6:59 μμ, Last Updated: 
ασβέστιο-γάλα
Όταν σκεπτόμαστε για τους τρόπους πρόσληψης της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου, τείνουμε να σκεπτόμαστε την κατανάλωση γάλακτος ως τη βέλτιστη λύση.

Κλαγγηδόν, κλαγγηδόν: το Jingle Bells στα αρχαία ελληνικά!

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Κλαγγηδόν, κλαγγηδόν: το Jingle Bells στα αρχαία ελληνικά!
/thessalonikiartsandculture
    Και οι κλασικοί φιλόλογοι έχουν χιούμορ.
    Και ως φαίνεται ο καθηγητής Christopher Pellins (που από το 2003 έχει την Έδρα Regius των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) δεν έχει μόνο χιούμορ και άρτια γνώση των αρχαίων ελληνικών αλλά και σπουδαία φαντασία!  

Αποζημίωση σε τραυματία αστυνομικό που δεν είχε αλεξίσφαιρο γιλέκο

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



3.Αποζημίωση σε τραυματία αστυνομικό που δεν είχε αλεξίσφαιρο γιλέκο
    Αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ καλείται να καταβάλει τοΕλληνικό Δημόσιο σε αστυνομικό ο οποίος, ενώ υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία, δεν του είχε χορηγηθεί αλεξίσφαιρο γιλέκο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά όταν τον πυροβόλησε εξ επαφής ένας κακοποιός.

ΤΟ ΞΑΝΑΝΙΩΜΑ

Ένας ηλικιωμένος (γύρω στα 70) γερό ποτήρι πάει στο καφενείο της γειτονιάς του να πιει «κανένα» ποτηράκι.
- Πάλι εδώ είσαι Παναγή του λέει ο καφετζής.
- Ε, ήρθα να πιω κανένα ποτηράκι να ξανανιώσω. Λένε ότι κάθε ποτηράκι σε κάνει 10 χρόνια νεότερο.
- Ε, αν είναι έτσι να σου βάλω ένα.

Η μερσεντές και η πόντια


Μια Πόντια μπαίνει μέσα σε ένα ταξι-Μερσεντές και ρωτά τον οδηγό τι είναι αυτό το σήμα μπροστά (το σήμα της Μερσεντές) .

Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα Ιωνάς: ''Αντισταθείτε στον ισλαμικό εξτρεμισμό''



ionas

Να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην χριστιανική πίστη και αναλάβουν πιο ενεργετική στάση, κάλεσε το ποίμνιο του κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς.

Όλη η Ελλάδα συνδέεται στο διαδίκτυο

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

30/12/2014
Υπεγράφησαν τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη και τα ανάδοχα σχήματα οι συμβάσεις του έργου «RURAL BROADBAND, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών».

Top 100 Goals of the year 2014



ΠΗΓΗ : "  Youtube,    "