ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Tα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

 

Έχετε προσέξει ότι τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς είναι λίγο ... ασυνάρτητα ;

Όσο και αν προσπαθήσετε δεν βγαίνει νόημα μεταξύ των στίχων - για να θυμηθούμε τα Κάλαντα :

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά

Ψηλή μου δεντρολιβανιά (*)

Κι αρχή καλός μας χρόνος

Εκκλησιά με τα' άγιο θόλος (*)

Άγιος Βασίλης έρχεται

Και δε μας καταδέχεται (*)

Από την Καισαρεία

Συ είσ' αρχόντισσα κυρία (*)

Βαστάει πένα και χαρτί

Ζαχαροκάντυο ζυμωτή (*)

Χαρτί-χαρτί και καλαμάρι

Δες και με το παλικάρι (*)

 

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Στις 10:19 μ.μ. Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, ο/η Jim Anag <jimroudis@yahoo.com> έγραψε:
Ναι, δεν είναι σωστό να ξύνουμε παλιές πληγές. Ναι, πρέπει να υπάρξει εθνική συμφιλίωση. Ναι, πρέπει να υπάρξει λήθη του κακού παρελθόντος, που διχάζει τους Έλληνες. Ναι, αλλά η λήθη δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη και να εμφανίζονται σήμερα οι προδότες ως ήρωες και οι ήρωες ως προδότες. Ναι, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσουμε την Ιστορία μας, γιατί οι λαοί που ξεχνούν την Ιστορία τους πεθαίνουν. Η ανάδειξη, λοιπόν, της παραποιημένης ιστορικής αληθείας για τα γεγονότα του «Κόκκινου Δεκέμβρη του ’44», είναι η μόνη σκοπιμότης της σημερινής μας ιστορικής αναδρομής.

Με ένα ΚΛΙΚ όλα τα Μοναστήρια και οι εκκλησιές μπροστά σου

Μαρτυρία κας Χριστίνας Οικονόμου για τη νοσηλεία του γ. Παϊσίου στο Θεαγένειο.

http://gerontes.wordpress.com/2013/12/13/%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/
Θεαγένειο
Πατήστε επάνω στην σελίδα και στην συνέχεια στον σύνδεσμο όπου είναι και η ΠΗΓΗ της ανάρτησης.

Απαραίτητες διευκρινήσεις για θέματα που συζητιούνται. Σχετικές με την υγεία μας.


 
 
ΠΗΓΗ : "  E-MAIL  TOY    
smountzouris@gmail.com
  "
 

 

 

Είναι το περπάτημα εξίσου αποδοτικό με το τρέξιμο; Η τηλεόραση βλάπτει
την όραση; Τα αβγά ανεβάζουν την χοληστερίνη; Ποιο κρασί είναι
καλύτερο; Το λευκό ή το κόκκινο; Βοηθάει το γιαούρτι στην πέψη; Οι
λευκαντικές οδοντόκρεμες λευκαίνουν όντως τα δόντια; Μάθετε όλες τις
απαντήσεις σε 20 βασικά ερωτήματα.

“Πάτερ, πώς καταφέρνετε και πολεμάτε τον Πονηρό;”

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΟΙΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΔYΝΑΜΕΙΣ
Κάποιο χειμώνα με πολλή παγωνιά, οι μοναχές μού συνέστησαν να πάω στο δωμάτιο για τους επισκέπτες, που ήταν πιο ζεστά. Πήγα. Ξεκουραζόμουν, όταν ήρθε κατά πάνω μου μια ομάδα δαιμόνων -ήταν δέκα και παραπάνω ίσως. «Να, Αυτός είναι ο εχθρός μας», έλεγαν μεταξύ τους και απειλούσαν με τα νύχια τους να μου βγάλουν τα μάτια. Ούτε εικόνα είχα μαζί μου ούτε το σταυρό. Μόνη μου άμυνα ήταν η προσευχή. Σηκώθηκα και πήγα στο κελί μου. Με ακολούθησαν αλλά δεν με άγγιζαν. Στο κελί μου δεν μπόρεσαν να μπουν. Εκεί με προστάτευε η χάρις του Κυρίου.

Εντυπωσιακή και η φετινή κατασκευή Φάτνης που στολίζει το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών (φώτο)

pentapostagma.gr

ΦΑΤΝΗ
Για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασε η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη που στήθηκε κι εφέτος στον περίβολο  του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών, από τους συνεργάτες του προϊσταμένου του Ναού π. Ιωάννου Δημητροπούλου.  

Με την βολή των S-300PMU1 απαντά η Ελλάδα σε Ε.Βενιζέλο και Α.Νταβούτογλου

pentapostagma.gr

15Η Τουρκία απέρριψε κατηγορηματικά την αμερικανοβρετανική παρέμβαση προς την Άγκυρα για έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος στο οποίο να αναφέρεται ρητά η μία και αδιαίρετη κυριαρχία με αντάλλαγμα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων!

Λίγη ζέστη σε μία «σπηλιά»

Λίγη ζέστη σε μία «σπηλιά» κάτω από ένα από τα πολλά οδοφράγματα αναζητούν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο παγωμένο Κίεβο, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες.

«Γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια οι ειδήσεις στην Ελλάδα»

ΠΗΓΗ : "  http://www.ethnos.gr  "
 
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ FAZ

 

Στις πρόσφατες τραγωδίες από πυρκαγιές σε σπίτια ανθρώπων που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια οι ειδήσεις στην Ελλάδα»
«Από την ημέρα που άρχισε το κρύο στην Ελλάδα, η πυροσβεστική είχε πολλά να κάνει, καθώς σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Μέσα σε μία ημέρα του Δεκεμβρίου ένας 62χρονος στον Πειραιά έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του. Την ίδια μέρα μία 86χρονη πέθανε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι όπου διέμενε, επίσης στην Κομοτηνή έχας 52χρονος άνδρας υπέκυψε στα εγκαύματά του, ενώ μία 54χρονη γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή στη Θεσσαλονίκη, όπως και μία γιαγιά με το εγγονάκι της, όταν τα σπίτια τους άρπαξαν φωτιά», αναφέρει το άρθρο.

Οι 10 "πολεμικές" φωτογραφίες που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει

 

 
Δείτε 10 φωτογραφικά καρέ που απεικονίζουν την φρίκη του πολέμου αλλά και μια ιστορική ποδοσφαιρική εκεχειρία (Pics)
 
 
 
Μία από τις πρώτες φωτογραφίες πολέμου, τραβήχτηκε από τον Mathew Brady, που θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος "πολεμικός" φωτογράφος. Ένας από τους πολλούς "τρελούς" που παράτησαν τη δουλειά και το σπίτι τους, ρισκάροντας τη ζωή τους για να ακολουθήσουν τα στρατεύματα.

«Ἐν ἡδονῇ ζωή». ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ Ε. ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Το «Comme il FauX Bar» υποδέχεται τα Χριστούγεννα με την έκθεση της εικαστικού, Έλενας Ναβροζίδου.
Εγκατάσταση με ζωγραφική, λάδι σε καμβά, και λουλούδια, εμπνευσμένα από την ερωτική ποίηση του Ανδρέα Εμπειρίκου.

«Λίγο γάλα για Πολλά παιδιά» ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι Γιατροί του Κόσμου μαζί με τους πολίτες στήνουν ένα δέντρο από γάλα για να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. 

Πρόκειται για μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική κρίση.

Στην περσινή γιορτή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 55.000 κουτιά γάλα και 4 τόνοι τρόφιμα.

Φέτος, τα σημεία συνάντησης είναι:

Οι προτάσεις του ΕΒΕΠ για τη βιομηχανία, τη μεταποίηση και τη ναυπηγοεπισκευή. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, καθώς και σε πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης, ο ΕΒΕΠ κατέθεσε προτάσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στους τομείς βιομηχανίας, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής.
Όπως αναφέρετε στην επιστολή, «το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ως θεσμοθετημένος γνωμοδοτικός σύμβουλος της Κυβέρνησης και ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της επιχειρηματικής δραστηριότητας του σημαντικότερου λιμανιού της Χώρας, σας καταθέτει προτάσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στους τομείς βιομηχανίας, μεταποίησης και ναυπηγοεπισκευής».

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ στο 11μηνο. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Περίπου στα 2,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (ESA-95), σύμφωνα με το οποίο όλες οι χώρες της Ευρώπης αποστέλλουν στατιστικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
 
 
 

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ ΙΣΛΑΝΔΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 2008

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
13/12/2013
Σε ποινές φυλάκισης μεταξύ τριών και πέντε ετών καταδικάστηκαν τέσσερα πρώην κορυφαία στελέχη της ισλανδικής τράπεζας Kaupthing για απάτη εν μέσω της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε η χώρα το 2008.
 
 
 
 
 
 

ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Θεαματική μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ), αλλά και της πραγματικής κατανάλωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα, καταγράφουν τα στοιχεία της Εurostat για το 2012.
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα τα χρόνια της κρίσης επέφεραν μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της τάξης των 13 ΜΑΔ την περίοδο 2010-2012, τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στην ΕΕ.
 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
13/12/2013
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων, που θα εφαρμοστεί από το 2014 και στο οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι ο βασικός φόρος για τα σπίτια θα είναι από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Για τα οικόπεδα ο φόρος θα είναι από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια.
 
 

Άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σπουδαστικό έτος της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

 

                                                       Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

 

                              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σπουδαστικό έτος  της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας , ο κύκλος μαθημάτων της οποίας  θα ξεκινήσει αρχίσει στις 21 Φεβρουαρίου  2014.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.