ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια οι ειδήσεις στην Ελλάδα»

ΠΗΓΗ : "  http://www.ethnos.gr  "
 
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ FAZ

 

Στις πρόσφατες τραγωδίες από πυρκαγιές σε σπίτια ανθρώπων που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Γεμάτες με πυρκαγιές σε σπίτια οι ειδήσεις στην Ελλάδα»
«Από την ημέρα που άρχισε το κρύο στην Ελλάδα, η πυροσβεστική είχε πολλά να κάνει, καθώς σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Μέσα σε μία ημέρα του Δεκεμβρίου ένας 62χρονος στον Πειραιά έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του. Την ίδια μέρα μία 86χρονη πέθανε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι όπου διέμενε, επίσης στην Κομοτηνή έχας 52χρονος άνδρας υπέκυψε στα εγκαύματά του, ενώ μία 54χρονη γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή στη Θεσσαλονίκη, όπως και μία γιαγιά με το εγγονάκι της, όταν τα σπίτια τους άρπαξαν φωτιά», αναφέρει το άρθρο.
«Οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες στην Ελλάδα είναι γεμάτες από τέτοιες ειδήσεις. Και η αιτία της πυρκαγιάς έχει συνήθως μία πηγή: υπάρχουν πολίτες στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα επειδή δεν δύνανται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και χρησιμοποιούν άλλα μέσα για να ζεσταθούν, συχνά με επικίνδυνες συνέπειες», συνεχίζει.
«Όταν κάποιος έχει ρεύμα, χρησιμοποιεί συνήθως ένα κλιματιστικό για να ζεστάνει ένα δωμάτιο. Πρόκειται για μία ευπώλητη συσκευή της εποχής, η οποία ωστόσο ανεβάζει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος (...) Πολλοί κάτοικοι στις μεγαλουπόλεις καίνε τα τζάκια τους. Αλλοι όμως που δεν έχουν καταφεύγουν σε επικίνδυνες αυτοσχέδιες κατασκευές», προσθέτει ο αρθρογράφος.
Τα δεινά των φτωχότερων
Στη συνέχεια το δημοσίευμα εστιάζει στην τραγωδία με τη 13χρονη Σάρα στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί μαζί με τη μητέρα της, επειδή στο σπίτι είχε διακοπεί το ρεύμα.
«Αυτά είναι τα δεινά των φτωχώτερων από τους φτωχούς, αλλά και μέρους της μεσαίας τάξης που αυτό το χειμώνα αρχίζει να κρυώνει. Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των συνεχών αυξήσεων στη φορολογία. Στις περισσότερες πολυκατοικίες υπάρχει μία κενή δεξαμενή. Όταν όμως μία οικογένεια εξέφραζε την επιθυμία να μη συμμετάσχει στην αγορά πετρελαίου στις αρχές του χειμώνα, τότε ξεσπούσαν διαμάχες», επισημαίνει ο αρθρογράφος.
Ακόμη, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις εκπτώσεις και τις επιδοτήσεις, για τις οποίες τονίζει πως «δεν επαρκούν για όλους που έχουν ανάγκη. Μια επιπλέον επιβάρυνση για πολλούς Έλληνες που, ναι μεν ζουν σε ιδιόκτητα σπίτια, αλλά έχασαν τη δουλειά τους ή μειώθηκε η σύνταξή τους. Είναι το λεγόμενο χαράτσι που πληρώνεται μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και που όταν δεν το πληρώνει κανείς, του κόβεται το ρεύμα».
Και καταλήγει: «Γι' αυτό ο πέμπτος κατά σειρά ελληνικός χειμώνας της κρίσης κατακλύζεται από ειδήσεις για φωτιές και πυρκαγιές ή για ανθρώπους που παγώνουν στα σπίτια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου