ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

«Βουτιά» έως 65% στις τιμές των ακινήτων σε οκτώ χρόνια

Καταστροφική οκταετία για την αγορά ακινήτων, με μείωση τιμών ακόμη και 65%, χαρακτηρίζεται η περίοδος 2008-2015, αλλά φαίνεται ότι ο κλάδος δεν έχει πιάσει «πάτο».


Τα εντυπωσιακά στοιχεία που έδωσαν χθες παράγοντες της κτηματαγοράς στο συνέδριο της Prodexpo δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα έχουν υποστεί τεράστια ζημιά, καθώς βλέπουν να απαξιώνεται πλήρως η περιουσία τους. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών πληρώνουν δάνεια για ακίνητα χαμηλής πλέον αξίας, ενώ ένας στους τρεις δανειολήπτης δηλώνει ότι αδυνατεί πλέον να πληρώσει.



Τη μεγαλύτερη «ζημιά» στην οκταετία έχουν υποστεί, πάντως, οι μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια και τα γραφεία σύγχρονων προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, Δ. Μπινιάρης:

Θέλω να γίνω Χριστιανός! (πραγματική ιστορία)


Τσο Σονγκ Αμ – Σεούλ Κορέας Ξεκινήσαμε σχετικώς πρωί για τις φυλακές. Σε τρεις ώρες περίπου θα φτάναμε. Σ’ όλη...
korea
Τσο Σονγκ Αμ – Σεούλ Κορέας
Ξεκινήσαμε σχετικώς πρωί για τις φυλακές. Σε τρεις ώρες περίπου θα φτάναμε.
Σ’ όλη τη διαδρομή ήμουν ανήσυχος. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν κορεατικές φυλακές και δεν ήξερα τι θα συναντούσαμε.

Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με… νερό!


Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό...
1808730



Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα ίσως και του πλανήτη, επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα.

Ο επίσκοπος και η πόρνη


π. Βασιλείου Καλλιακμάνη α) Είναι γνωστό, ότι ο Χριστός καταδίκαζε με δριμύτητα την υποκρισία, το φαρισαϊσμό και τον ηθικισμό των...
ekklisia_keria_628131704
π. Βασιλείου Καλλιακμάνη
α) Είναι γνωστό, ότι ο Χριστός καταδίκαζε με δριμύτητα την υποκρισία, το φαρισαϊσμό και τον ηθικισμό των κατ’ επίφαση ευσεβών.
Σκοπός του δεν ήταν να κρίνει ή να διαπομπεύσει τους αμαρτωλούς, αλλά να τους καλέσει σε μετάνοια. Σε μια συζήτηση που είχε με τους πρεσβυτέρους και τους αρχιερείς του λαού, ανέφερε την παραβολή των δύο γιων (βλ. Ματθ. 21, 28-31). Σύμφωνα με αυτήν, «ένας πατέρας στέλνει τους δύο γιους να εργασθούν στο αμπέλι. Αρχικά, ο πρώτος αρνείται, ενώ ο δεύτερος δέχεται. Στην συνέχεια όμως, ο πρώτος μετανιώνει και πηγαίνει να εργασθεί, ενώ ο δεύτερος που φάνηκε καταρχήν πρόθυμος, δεν προσέρχεται». Τους ρωτάει τότε ο Χριστός: ποιος από τους δύο έκανε το θέλημα του πατέρα; Εκείνοι απαντούν, ο πρώτος.

Kρεμαστή γέφυρα στη Γερμανία προκαλεί ίλιγγο!

Η νέα γέφυρα στο φαράγγι Geierley στη δυτική Γερμανία αποτελεί μία πρόκληση για τους επισκέπτες, άλλωστε αυτός ήταν και ο...

ropebridge2

Η νέα γέφυρα στο φαράγγι Geierley στη δυτική Γερμανία αποτελεί μία πρόκληση για τους επισκέπτες, άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της κατασκευής της στην περιοχή, να προσελκύσει περίεργους -και όχι μόνο- τουρίστες που θέλουν να τη διαβούν ατενίζοντας κάτω από τα πόδια τους το απόλυτο κενό. Η γέφυρα χρειάστηκε μόνο 130 μέρες για να φτιαχτεί και δεσπόζει πλέον στο καταπράσινο δάσος ανάμεσα στις πόλεις Morsdorf και Sosberg, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Ιβίσκος, ένα ακόμη φάρμακο της φύσης


Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το καλοκαιρινό απολαυστικό και δροσιστικό ποτό του ιβίσκου που είναι γνωστό ως «ξινό τσάι» στο...
iviskos_ena_akomi_farmako_tis_fusis_1

οσιστικό ποτό του ιβίσκου που είναι γνωστό ως «ξινό τσάι» στο Ιράν. Ωστόσο, αυτή η ευχάριστη γεύση του με το βαθύ κόκκινο χρώμα έχει επίσης ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ειδικά για εκείνους που αναζητούν την υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας. Σε περίπτωση που έχετε ένα φυτό ιβίσκου στο σπίτι σας μπορείτε εύκολα ετοιμάσετε τσάι από τα άνθη του. Έχετε επίσης την επιλογή να αγοράσετε εκχυλίσματα ιβίσκου από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

gsis.gr: Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων)


Πηγή: Express.gr  09/10/15-20:00
Το πολύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2015 θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2015, σε 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 8/10 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με στόχο η πρώτη δόση να καταβληθεί έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015. Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ στο τέλος του Οκτωβρίου 2015 είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet. Οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι. [Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή Ε9 ή να δείτε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2015 (όταν αναρτηθεί) και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής, επιλέγοντας τα links στο τέλος του άρθρου].

Κάτι δὲν πάει καλά.Από βιβλίο 4 ώρες με π.Παϊσιο

Posted: 08 Oct 2015 01:08 AM PDT
spiti-autokinhto-eytyxia

Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών, η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή θαυμάτων.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ

Η αδερφή του Τοτού ανέβαινε κάθε μέρα σε μια μηλιά και περνάνε όλοι οι περαστικοί από κάτω και βλέπουν το βρακί της. Μια μέρα περνάει ένας γνωστός της μητέρας της και της το λέει. Αυτή το μεταβιβάζει στην κόρη της που την επόμενη μέρα της λέει:

ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα πολύ πολύ μικρό σπουργιτάκι.
Το σπουργιτάκι αυτό θαύμαζε πάρα πολύ τα χελιδόνια και το
όνειρό του ήταν να τα ακολουθήσει κάποτε στα αποδημητικά τους
ταξίδια.

Τα τρία πτώματα

Τρία πτώματα στο νεκροτομείο, και τα τρία πτώματα αντρών, και τα τρία με πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Μπαίνει ο αστυνόμος με έναν αρχιφύλακα να πληροφορηθεί τι έγινε και πεθάνανε όλοι τόσο... ευτυχισμένοι και ο ιατροδικαστής τους εξηγεί:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΧΤΥΠΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ


                                                  Αθήνα 9Οκτωβρίου 2015



                                             ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Γυναίκες αναπαραγωγικής  ηλικίας χτυπά πλέον ο καρκίνος  του τραχήλου της μήτρας, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αύξηση σε ηλικίες κάτω των 50χρόνων!
Τα στοιχεία των νέων  μελετών έχουν ανησυχήσει τους γυναικολόγους αφού  μέχρι πρόσφατα ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που χτυπούσε  ήταν  γύρω στα 52 χρόνια.
«Είναι γεγονός ότι έχει παρουσιαστεί  αύξηση  στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε γυναίκες μικρότερης ηλικίας και  αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες» αναφέρει  ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάθε χρόνο παγκόσμιαδιαγιγνώσκονται με καρκίνο τραχήλου μήτρας περίπου 500.000 γυναίκες(το 80% των οποίων σε αναπτυσσόμενες χώρες) και δυστυχώς περίπου οι μισές (275.000) καταλήγουν από την νόσο. Στην Ευρώπη, ο αριθμός νέων περιστατικών ανά έτος ανέρχεται περίπου σε 50.000, στις ΗΠΑ στις 13.000, και στην Ελλάδα 400.

Οι εγκέφαλοι δύο ανθρώπων συνδέθηκαν μέσω Ίντερνετ!


Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Οι εγκέφαλοι δύο ανθρώπων συνδέθηκαν μέσω Ίντερνετ!
Δύο άνθρωποι που δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, έπαιξαν ένα παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους. Ο ένας έκανε μια ερώτηση και μετά μάντευε την απάντηση που σκεφτόταν ο άλλος. Αυτό κατέστη εφικτό όχι με τηλεπάθεια, αλλά με τη σύνδεση των δύο εγκεφάλων μέσω του... Ιντερνετ.

ΙΚΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 5% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

09/10/2015
Αυξάνεται από 3% στο 5%, σε ετήσια βάση, από την 1η Νοεμβρίου 2015 το επιτόκιο στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπάγονται στην ευνοϊκή διάταξη των 100 δόσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ.