ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το μαγεμένο, πλωτό δάσος του Σίδνεϊ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
ploio1
Εδώ και χρόνια, στον κόλπο Homebush Bay δυτικά του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, υπάρχει ένα εξωπραγματικό δάσος, το “Δάσος που επιπλέει”.
Έτσι είναι γνωστό ένα πλοίο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που παροπλίστηκε και το 1972 στάλθηκε στο νεκροταφείο πλοίων, στον κόλπο Homebush.

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
σπαρτιάτεςΤο 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Προκλητικό σκάνδαλο το κτίσιμο του τζαμιού στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
τζμί στην αθήνα
Το ελληνικόν Κράτος, άνευ ουδεμιάς υποχρεώσεως, προσφέρει πολύτιμον χώρον στρατιωτικής βάσεως εντός των Αθηνών δια την ανέγερσιν μεγαλοπρεπούς μουσουλμανικού τζαμιού με χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αρπάζει από τον πενόμενον ελληνικόν λαόν. Πρόκειται περί προκλητικού πολιτικού σκανδάλου ολκής.

Μέλι ένα φυσικό φάρμακο για το στομάχι μας

ΠΗΓΗ :   "  pentapostagma.gr          " 

Last updated on 
meli-ena-fisiko-farmako-gia-to-stomaxi-masΤο μέλι από παλιά είναι γνωστό, εκτός των άλλων, και για τις ευεργετικές του ιδιότητες για το στομάχι μας. Στους πληγωμένους στρατιώτες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποιούνταν με τη μορφή καταπλάσματος για την επούλωση των πληγών των στρατιωτών.

Ο κακός μαθητής που άλλαξε τον κόσμο

ΠΗΓΗ :    "  pentapostagma.gr   "

Last updated on 
αινσταιν μικροςΓεννήθηκε το 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας. Το κεφάλι του ήταν τόσο μεγάλο που οι γιατροί θεωρούσαν ότι έχει κάποια γενετική ανωμαλία και σχεδόν τον φώναζαν “κεφάλα” δεξιά αριστερά.
Μίλησε όταν έκλεισε τα τρία του χρόνια και περνούσε την ώρα του φτιάχνοντας πύργους από τραπουλόχαρτα.

H Ελλάδα στη Βιβλιοθήκη της Ιαπωνικής Βουλής

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
Η αλήθεια ελευθερώσει ημάςΜπαίνοντας ο επισκέπτης στη Βιβλιοθήκη της Ιαπωνικής Βουλής, από τα πράγματα που βλέπει πρώτα είναι μια σκαλισμένη επιγραφή στην ελληνική γλώσσα, πάνω δεξιά στην πρόσοψη του γραφείου υποδοχής. Αριστερά είναι σκαλισμένη η μετάφραση της επιγραφής στα ιαπωνικά.

Προσευχή, Συγχώρηση, Νηστεία και Ουράνιοι Θησαυρισμοί, κατά τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού (Ματθ. 6, 14-21)

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
Του Μιχαήλ Γ. Χούλη, Θεολόγου
Αφού δίδαξε ο Ιησούς στα πλήθη του λαού τα θαυμάσια πνευματικά μηνύματα της επί του Όρους Ομιλίας, επαναξιολόγησε, διόρθωσε και συμπλήρωσε τον μωσαϊκό νόμο του Μωυσή, όσον αφορά την οργή και το φόνο, την μοιχεία, τον όρκο, την εκδίκηση, την αγάπη, την ελεημοσύνη, την προσευχή, τη συγνώμη, τη νηστεία και τον αληθινό θησαυρισμό, που έχει να κάνει με την ουράνια δόξα και σωτηρία. Σε πολλά διδάγματά Του χρησιμοποίησε τις φράσεις: «Έχετε ακούσει ότι είπαν ….., ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΛΕΩ», που σημαίνει ότι όχι μόνο είχε την αυτοσυνειδησία, αλλά και είναι ο Υιός του Θεού επί της γης, ο οποίος «δεν ήρθε να καταργήσει τον νόμο και τους προφήτες, αλλά να εκπληρώσει» (Ματθ. 5,17). Ακόμη, στον Ιωάννη τον Βαπτιστή απαντά καταφατικά ο Ιησούς πως είναι ο Μεσσίας (Ματθ. 11,2-6) και στην σαμαρείτισσα που Του μίλησε για την έλευση του «λεγόμενου Χριστού», του Μεσσία των παλαιοδιαθηκικών ελπίδων του Ισραήλ, απαντά χωρίς περιστροφές «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ» (Ιω. 4,25-26). Επεξηγεί άλλωστε ο Ιησούς: «Εάν δεν πιστέψετε ότι Εγώ Είμαι (ο Γιαχβέ) θα πεθάνετε μέσα στις αμαρτίες σας…. Όταν υψώσετε τον Υιόν του Ανθρώπου, τότε θα γνωρίσετε ότι Εγώ Είμαι (ο αληθής Θεός)» (Ιω. 8,21-29). Και πάλι «Από τώρα σας τα λέω, πριν να γίνουν, ώστε όταν γίνουν να πιστέψετε ότι ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ» (Ιω. 13,12-19). Παραπέμπει ο Κύριος τους ακροατές Του στον προφήτη Ιεζεκιήλ, για να μπορέσουν να καταλάβουν ότι ο ομιλών μαζί τους είναι ο Θεός Γιαχβέ. Γι’ αυτό και χρησιμοποιεί με απόλυτο τρόπο το ρήμα «Είμαι». Στον προφήτη Ιεζεκιήλ πράγματι ο Θεός λέγει: «Τότε θα γνωρίσετε ότι Εγώ Ειμί» (Εγώ είμαι ο Θεός Γιαχβέ) (35,9) [Β1 = Βοηθήματα: 1].

Ποιος διασφαλίζει τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας; Η ανθρωπότητα σε κίνδυνο;

ΠΗΓΗ :"   pentapostagma.gr       " 

Last updated on 
τα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας
Σήμερα το βράδυ πληροφορίες που έρχονται θέτουν στο πλαίσιο των γεγονότων και εξελίξεων που συμβαίνουν στην Ουκρανία νέες επικίνδυνες παραμέτρους.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ναζιστική ομάδα, “Δεξιός Τομέας” κάλεσε τον Ντόκου Ουμάροφ, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο επικίνδυνους ισλαμιστές, να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ . Ψάχνουν τρόπους για να μη επιστρέψουν πίσω τα χρήματα στα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α.! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΧΩΝΙ", σχετικά με την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ, που  δικαίωσε τους στρατιωτικούς και η πολιτεία να είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλοι όμως φαίνεται πως υπολογίζουν χωρίς την τρόικα που έχει σχέδια για νέα μέτρα!!