ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΑΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΣΤΗΝ Κ Ι Ν Α ( 5η Ανάρτηση ). " Ημέρα 3η. ΣΑΓΚΑΗ ( SHANGHAI ) - ΞΙΤΑΝΓΚ ( XITANG ) - ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ( XANGZHOU ) "

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ
Διαβάστε το πρόγραμμα του ταξιδιού και δείτε τις φωτογραφίες 

Μία άλλη όψη αντί για ουρανοξύστες. 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΣΤΗΝ Κ Ι Ν Α ( Ανάρτηση 4η. Με την 1η και 2η Ημέρα Ταξιδίου ) " ΑΘΗΝΑ - ΣΑΓΚΑΗ SHANGHAI "

Τα παρακάτω είναι από το βιβλίο του Παντελή ΚΑΡΑΚΑΣΗ υπό έκδοση Versus Travel όπως αυτό έχει γνωστοποιηθεί απο την πρώτη ανάρτηση. Επίσης υπάρχουν και φωτογραφίες ενδιάμεσα των κειμένων.

Σε αυτή την ανάρτηση αρχίζει  το ταξίδι ημέρα - ημέρα με όλο το πρόγραμμα κινήσεων με πάρα πολλές φωτογραφίες. 








ΠΕΚΙΝΟ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ


«Ελλας μου Ελλας μου, αναστα, τι καθευδεις;…».


Posted: Ιανουαρίου 2, 2015 at 11:22 πμ, Last Updated: 

 ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Απόσπαμα του βιβλίου «Τι θα μας σώσῃ;»Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
ξυπνα ιστ
Ξύπνα, κόσμε. Ξυπνᾶτε, πλούσιοι καὶ φτωχοί. Ξυπνᾶτε, ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς τοῦ Ὑψίστου. Ξύπνα κ᾿ ἐσύ, Αὐγουστῖνε, διότι τὸ τέλος σου ἐγγίζει – ποιός ξέρει ἂν τὸ ἔτος αὐτὸ δὲν εἶνε τὸ τελευταῖο τῆς ζωῆς μου; Ξύπνα κ᾿ ἐσύ, Ἑλλάς, ποὺ κοιμᾶσαι ἐνῷ οἱ ἐχθροὶ σου ἑτοιμάζονται νὰ σε καταστρέψουν. Κλεῖσε τὰ κέντρα τῆς ἁμαρτίας, τὰ χαρτοπαίγνια, τὰ διαφθορεῖα. Εὑρισκόμεθα σὲ παραμονὲς φοβερῶν ἐξελίξεων. Τὸ «Ψυχή μου ψυχή μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις;…» μποροῦμε νὰ τὸ ἀλλάξουμε «Ἑλλάς μου Ἑλλάς μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις;…».

Ὁ Ὅσιος Σεραφεὶμ τοῦ Σάρωφ


Posted: Ιανουαρίου 2, 2015 at 11:00 πμ, Last Updated: 
Ὁ Ὅσιος Σεραφεὶμ γεννήθηκε στὸ Κοὺρσκ τῆς Ρωσίας στὶς 19 Ἰουλίου 1759 καὶ ὀνομάσθηκε Πρόχορος.
Οἱ γονεῖς του, Ἰσίδωρος καὶ Ἀγάθη Μοσνίν, ἦταν εὐκατάστατοι ἔμποροι. Ὁ πατέρας του εἶχε ἐργοστάσια πλινθοποιίας καὶ παράλληλα ἀναλάμβανε τὴν ἀνέγερση πέτρινων οἰκοδομημάτων, ναῶν καὶ σπιτιῶν. Κάποτε ἄρχισε νὰ χτίζει στὸ Κοὺρσκ ἕνα ναὸ πρὸς τιμὴν τοῦ Ὁσίου Σεργίου τοῦ Ραντονέζ, τοῦ Θαυματουργοῦ, ἀλλὰ ξαφνικὰ τὸ 1762, πεθαίνει, ἀφήνοντας στὴν σύζυγό του τὴ μέριμνα γιὰ τὴν ὁλοκλήρωση τοῦ ναοῦ. Ὁ Πρόχορος κληρονόμησε τὶς ἀρετὲς τῶν γονέων του καὶ ἰδίως τὴν εὐσέβειά τους.Σὲ ἡλικία δέκα ἐτῶν ἄρχισε νὰ μαθαίνει μὲ ζῆλο τὰ ἱερὰ γράμματα, ἀλλὰ ἀρρώστησε ξαφνικὰ βαριὰ χωρὶς ἐλπίδα ἀναρρώσεως. Στὴν κρισιμότερη καμπὴ τῆς ἀσθένειας εἶδε στὸν ὕπνο του τὴν Παναγία, ἡ ὁποία ὑποσχέθηκε ὅτι θὰ τὸν ἐπισκεφθεῖ καὶ θὰ τὸν θεραπεύσει.

Κατασκευάζουν δικά τους αμυντικά όπλα σε πολλούς τομείς, με σημαντική αναπτέρωση του ηθικού τους, ακριβώς αντίθετα οτι συμβαίνει στην χώρα μας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Ιανουαρίου 2, 2015 at 10:30 πμ, Last Updated: 
Τουρκία: Εξελίξεις σε θέματα φορητού οπλισμού
Τους τελευταίους μήνες καταγράφονται αρκετές σημαντικές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις όσον αφορά τον φορητό οπλισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, τις οποίες συγκεντρώνουμε και παρουσιάζουμε συνοπτικά εδώ.

CNN: Λίστα με τα όσα απαγορεύονται στην Κίνα


Posted: Ιανουαρίου 2, 2015 at 10:06 πμ, Last Updated: 

Μία λίστα με τα όσα απαγορεύονται στην Κίνα κατάρτισε το αμερικανικό CNN.
Στο σχετικό άρθρο η ιστοσελίδα του καναλιού αναφέρει ότι σταδιακά η Κίνα έχει περιορίσει ως ένα βαθμό τους ελέγχους σε διάφορους τομείς της ζωής ωστόσο το Πεκίνο εξακολουθεί να τηρεί αυστηρά μέτρα σε κλάδους όπως η τεχνολογία και η πρόσβαση στα media.

Οδηγίες για επιβίωση στο κρύο νερό!


Posted: Ιανουαρίου 2, 2015 at 9:46 πμ, Last Updated: 

Το ναυάγιο του Τιτανικού του 1912, μας έδειξε με το πιο δραματικό παράδειγμα τις επιπτώσεις του κρύου..
νερού στον άνθρωπο. Λόγω έλλειψης κατάλληλης ενδυμασίας, σωσίβιων και κατάλληλων γνώσεων επιβίωσης στη θάλασσα, κανείς από τους 1489  ανθρώπους που βρέθηκαν στα παγωμένα νερά Ατλαντικού δεν κατάφερε να επιβιώσει, όταν μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά από το ναυάγιο κατέφθασε το πρώτο πλοίο.Να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις σωσίβιες λέμβουςσώθηκαν.Κατά την διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πόλεμου, μόνο το ναυτικό του Ηνωμένου βασιλείου έχασε 45.000 άντρες στη θάλασσα, εκ των οποίων περίπου οι 30.000 πνίγηκαν η πέθαναν από υποθερμία.Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος είναι περίπου 37 βαθμοί Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 βαθμούς τότε έχουμε υποθερμία.Η υποθερμία έχει σταθεί η αιτία να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι τη ζωή τους στηθάλασσα και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους σε περίπτωσηναυαγίου.Σχεδόν στα περισσότερα μέρη του κόσμου η επιβίωση του ανθρώπου χωρίς ρούχα είναι αδύνατη.Τα ρούχα από μόνα τους δεν ζεσταίνουν το ανθρώπινο σώμα. Το ίδιο το σώμα με την θερμότητα που εκπέμπει ζεσταίνει τον αέρα ο οποίος εγκλωβίζεται μεταξύ του σώματος και του ρούχου. Στην ουσία δηλαδή λειτουργεί ως «μόνωση» στο σώμα μας. Αν δεν υπάρχει η «μόνωση» αυτή, το ανθρώπινο σώμα μοιραία χάνει την θερμοκρασία του.Όπως προαναφέραμε, η υποθερμία παραμένει από τους σημαντικότερους κινδύνους για την επιβίωση του ανθρώπου στη θάλασσα. Ο ρυθμός μείωσης της θερμοκρασίαςστο ανθρώπινο σώμα εξαρτάτε από τους εξής παράγοντες:Την θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Κυπαρίσσι 20 μέτρων ,200 ετών έπεσε στην Ιερά Μονή Δουραχάνης Μεγάλες οι ζημιές που μετρά το μοναστήρι..(βίντεο-φωτο).


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 11:24 μμ, Last Updated: 
Ενα  μεγάλο κυπαρίσσι έπεσε εχθές στις 18.00 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Αυτές είναι οι αργίες του 2015


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 8:54 μμ, Last Updated: 
Όπως κάθε χρονιά που τελειώνει και έρχεται η επόμενη πολλοί σπεύδουν να αναζητήσουν ποιες ημέρες πέφτουν οι αργίες. Έτσι ποικίλουν και φέτος τα τριήμερα, αλλά και τα τετραήμερα, που προσφέρει το 2015 για ανάπαυση ή ταξίδια.

Οι Τσολιάδες έβαλαν τις κάπες τους


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 7:47 μμ, Last Updated: 
τσολιάς2
Τις ειδικές μπλε κάπες τους φόρεσαν οι Τσολιάδες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ρωσική εταιρεία ετοιμάζει σχέδιο για την κατασκευή σεληνιακής βάσης


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 5:56 μμ, Last Updated: 
rusia
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μια ιδιωτική ρωσική εταιρεία που ονομάζεται Lin Industrial ανακοίνωσε ότι είναι ικανή να κατασκευάσει μια σεληνιακή βάση.

Η Ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην Αρκτική αποτελεί αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 5:04 μμ, Last Updated: 
arctic-training_1861913c
Ενώ η Δύση έχει κυρίως επικεντρωθεί στις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα συνεχίζει ακάθεκτη με τα σχέδιά της να στρατιωτικοποιήσει την Αρκτική. Οι στρατηγικοί στόχοι της Ρωσίας στην Αρκτική είναι, η εξασφάλιση των δυνητικών ενεργειακών πόρων που βρίσκονται στην περιοχή, και η διατήρηση της στρατιωτικής υπεροχής πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Παρά το γεγονός ότι η απειλή της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Αρκτικής παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τις επιπτώσεις της ρωσικής στρατιωτικοποίησης της περιοχής υπό το φως της πρόσφατης προσάρτησης της Κριμαίας από την Μόσχα .

Το Ισραήλ παρέλαβε από την Γερμανία τέσσερις υπερσύγχρονες κορβέτες κλάσης Saar-5


Posted: Ιανουαρίου 1, 2015 at 4:44 μμ, Last Updated: 
saar-5
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πρόσφατα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε για την προμήθεια τεσσάρων νέων πολεμικών πλοίων που κατασκευάστηκαν εξολοκλήρου στα ναυπηγεία της Γερμανίας, μετά από ισραηλινό αίτημα, αναφέρει το ρωσικό αμυντικό πόρταλ gorskie.ru .

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΨΟΣ

Ο Κωστίκας είναι στον αέρα με το F-16 και ξαφνικά έχει κάποιο πρόβλημα.
Στέλνει σήμα στον πύργο ελέγχου:

ΘΗΛΥΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

Πρόσφατα, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μπύρα περιέχει ποσότητες θηλυκών ορμονών στην σύνθεσή της.

Τα σύκα

Ήταν ένας με ένα καλάθι και πάει σε ένα περίπτερο. Τον ρωτάει ο περιπτεράς: 

ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΒΙΝΤΕΟ


σπιτια απο μποκαλια 1
Πρόσφατα μια Αμερικάνικη ομάδα αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να βοηθήσει τους άστεγους και τους φτωχούς που είναι ξεχασμένοι από την κοινωνία. Οι εθελοντές αυτοί μαζεύουν πεταμένα μπουκάλια τα γεμίζουν με άμμο και τα χρησιμοποιούν ως βάση για τους τοίχους των σπιτιών και στην συνέχεια προσθέτουν και το τσιμέντο. 14.000 φιάλες είναι επαρκής για ένα σπίτι 100 τ.μ. με δύο δωμάτια!! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την ανθρώπινη δυστυχία.

 
σπιτια απο μποκαλια 2

 

Βασίλειος Καισαρείας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Βασίλειος Καισαρείας
Από τη Βικιπαίδεια,
    Ο Βασίλειος Καισαρείας, γνωστότερος ως Μέγας Βασίλειος ή Άγιος Βασίλειος (330 - 379), ήταν Πατέρας της Εκκλησίας, επίσκοπος Καισαρείας, κορυφαίος θεολόγος του 4ου αιώνα και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, που θεωρούνται προστάτες της παιδείας.
    Γεννήθηκε από Άγιους γονείς το 330 στη Νεοκαισάρεια του Πόντου και όχι της Καππαδοκίας, όπως αναφέρεται πολλές φορές λανθασμένα, αφού η Νεοκαισάρεια είναι πόλη της Μητρόπολης Νεοκαισάρειας που είναι κυρίως τμήμα των ορίων που ονομάζουμε Πόντο. Ο πατέρας του Άγιου Βασίλειου ασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή ρητορικής στη Νεοκαισάρεια και η μητέρα του Αγία Εμμέλεια ήταν απόγονος οικογένειας Ρωμαίων αξιωματούχων (ο πατέρας της είχε πεθάνει ως Χριστιανός μάρτυρας). Στην οικογένεια εκτός από το Βασίλειο υπήρχαν άλλα οκτώ ή εννέα παιδιά. Μεταξύ αυτών, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Ναυκράτιος που έγινε ασκητής και θαυματουργός Άγιος, η Μακρίνα (Οσία Μακρίνα) και ο Πέτρος, Επίσκοπος Σεβαστείας, ενώ κάποιο φαίνεται να πέθανε σε βρεφική ηλικία.

H Σύναξη των Ζώων. Διασκευή ενός Ινδικού Μύθου

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

H Σύναξη των Ζώων. Διασκευή ενός Ινδικού Μύθου
http://tofonikokouneli.blogspot.gr
    Στα χρόνια τα παλιά, όταν η γη ήταν γεμάτη δάση και οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα στις σπηλιές, τα ζώα όλα μαζεύτηκαν σε σύναξη. Ήταν εκεί κάθε ζώο που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Άλογα κι ελέφαντες, τίγρεις και ιπποπόταμοι, ψάρια, ζωύφια και πουλιά. Τα ζώα συγκεντρώθηκαν σε ένα πελώριο ξέφωτο, περιτριγυρισμένο από ψηλά δέντρα. Ήξεραν για ποιόν λόγο είχαν βρεθεί. Αρχικά γινόταν μεγάλη οχλαβοή – το δάσος ξεχείλιζε βουίσματα, βελάσματα, βρυχηθμούς και τιτιβίσματα. Ξάφνου όμως πήρε τον λόγο το λιοντάρι και οι πάντες σίγησαν.

Δώδεκα παραμυθένια χωριά του Άι-Βασίλη στην Ευρώπη

ΠΗΓΗ: " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δώδεκα παραμυθένια χωριά του Άι-Βασίλη στην Ευρώπη
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Πού θα πάτε αν θέλετε να παραδώσετε το γράμμα σας στον Άι-Βασίλη αυτοπροσώπως; Πού θα βρείτε τον Ρούντολφκαι τους υπόλοιπους ταράνδους να σας πάνε βόλτα με το έλκηθρο; Ή (αν οι εορταστικές σας απαιτήσεις είναι πιο… γήινες) πού βρίσκεται το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ευρώπης και ποια είναι η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της; Γυρνάμε τα αγιοβασιλιάτικα χωριά της Ευρώπης σε φαντασμαγορικές φωτογραφίες.
Ροβανιέμι, Φιλανδία 
    Πιθανότατα το διασημότερη αγιοβασιλιάτικο χωριό του κόσμου, η «πατρίδα» του Άι-Βασίλη πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο (εκεί που έχει έξι μήνες μέρα και έξι μήνες νύχτα) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το γραφείο του Άι-Βασίλη, τους ταράνδους του, μεγάλες εκτάσεις με γλυπτά από πάγο και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση χριστουγεννιάτικων εθίμων απ’ όλο τον κόσμο.