ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η καλύτερη δίαιτα..

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 25, 2014 at 11:00 am, Last Updated: 
η-καλύτερη-δίαιτα
Μαλαχάς Κωνσταντίνος — Διαιτολόγος / Διατροφολόγος
Οι περισσότεροι στις μέρες μας έχουν δοκιμάσει αρκετές φορές να χάσουν βάρος. Πολλές φορές το καταφέρνουν και άλλες όχι. Πολλές φορές το καταφέρνουν εύκολα και άλλες δυσκολότερα. Πολλές φορές δοκιμάζουν διαφορετικού τύπου δίαιτες.

Στον Έβρο δεν περνά κανείς – Εντυπωσίασαν οι «Πεζικάριοι» (photos)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 24, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: 
στον-έβρο-δεν-περνά-κανείς-εντυπωσίασαν-οι-πεζικάριοι
«Στον Έβρο δεν περνά κανείς» βροντοφώναξαν οι στρατιώτες μας
Η άσκηση του Δ΄ Σώματος Στρατού εντυπωσιακή ,όπως προκύπτει από τις πολλές και καλές φωτογραφίες του ΓΕΣ.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΕΓΝΑΤΙΑ-2014», διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ελληνίδα ερευνήτρια ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα για το AIDS

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   "

Posted: June 24, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: 
ελληνίδα-ερευνήτρια-ανοίγει-νέους-δρόμους-στην-έρευνα-για-το-aids
Επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου για το ΑΙDS Άαρον Ντάϊαμοντ (ΑDΑRC) του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την ελληνικής καταγωγής αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεοδώρα Χατζηιωάννου, ανοίγουν νέους δρόμους στην έρευνα και θεραπεία του AIDS, καθώς για πρώτη φορά πέτυχαν να μολύνουν μαϊμούδες με τον ιό HIV.

9 συνήθειες που αναστατώνουν τις ορμόνες σας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 24, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: 
9-συνήθειες-που-αναστατώνουν-τις-ορμόνες-σας
Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, ενώ όλα δείχνουν καλά, το πιθανότερο είναι να φταίνε οι ορμόνες. Όταν, για παράδειγμα, έχετε αυξημένη όρεξη, όταν δεν χάνετε κιλά παρά τη δίαιτα, όταν διαταράσσεται ο εμμηνορησιακός σας κύκλος, τότε είναι που οι ορμόνες σας παίζουν με τα νεύρα, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι φταίτε κι εσείς λίγο…

7 σπιτικά τσεκ απ που σώζουν ζωές

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 24, 2014 at 2:28 pm, Last Updated: 
kano-monos-mou-tsek-up
Σύμφωνα με το reader’s digest, υπάρχουν κάποια τσεκ απ που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι, τα οποία μπορούν να μας δώσουν τις απαραίτητες ενδείξεις για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τα …σπιτικά αυτά τσεκ απ, μπορούν να σώσουν ακόμα και τη ζωή μας.

Τα παιδιά ξέρουν πότε λένε ψέματα οι γονείς

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,     " 

Posted: June 24, 2014 at 1:30 pm, Last Updated: 

paidi-sto-grasidi
Δε μπορείτε να τα ξεγελάσετε εύκολα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς που, στην προσπάθειά τους να κάνουν τη ζωή τους κάπως ευκολότερη, επιλέγουν να πουν μερικά… ψεματάκια στα παιδιά τους!
Σύμφωνα όμως με ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, τα παιδιά δεν ξεγελιούνται εύκολα και μπορούν να αντιληφθούν αυτήν την τακτική.

«Πυρφόρος ΙΙ»: Το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές του ΕΜΠ [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: June 24, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
πυρφόρος-ΙΙ
 Οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ κατασκεύασαν όχημα εξοικονόμησης ενέργειας με την ονομασία “Πυρφόρος ΙΙ” το οποίο και παρουσίασαν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. 

Aπό ποια σοβαρή ασθένεια κινδυνεύετε αν τρώτε πολλές τηγανητές πατάτες;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 24, 2014 at 11:24 am, Last Updated: 
patates tiganites
Βρετανοί επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC) μία έρευνά τους, στην οποία εξέταζαν κατά πόσο συγκεκριμένες τροφές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για την υγεία, εξαιτίας ορισμένων ουσιών που περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Μια γυναίκα 122 ετών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma     "

Posted: June 24, 2014 at 8:22 am, Last Updated: 
timthumb (1)
Γράφει ο Δρ. Bruce King
Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας ενός ανθρώπου είναι η νοοτροπία του. Δεν είναι η κληρονομικότητα, ούτε η άσκηση ή η διατροφή, αλλά ο νους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εξαιρετική σημασία της άσκησης και της διατροφής αλλά ο πρωταρχικός παράγοντας φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο νου Αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές από τα επιστημονικά πεδία της ψυχονευροανοσολογίας, της ψυχονευροκαρδιολογίας και της ψυχονευροενδοκρινολογίας, όπως επίσης κι από τις έρευνες σχετικά με τον καρκίνο και τις διάφορες ψυχοσωματικές διαταραχές.

Οι 12 καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 23, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: 
οι-12-καλύτερες-φυτικές-πηγές-πρωτεϊνης
Όταν ακούτε «πρωτεΐνη» , μάλλον το μυαλό σας πάει στο κρέας. Δεν είναι όμως έτσι: οι ακατέργαστες, ωμές τροφές είναι γεμάτες πρωτεΐνες, επομένως έχετε αμέτρητες υγιεινές επιλογές ώστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα, με το σωστό ποσοστό πρωτεΐνης. Διαβάστε ποια από τα γνωστά μας λαχανικά είναι γεμάτα πρωτεΐνες και φροντίστε να τα εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Δείτε ποιο είναι το ρόφημα που εξαφανίζει την οδοντική πλάκα!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 23, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: 
δείτε-ποιο-είναι-το-ρόφημα-που-εξαφανίζει-την-οδοντική-πλάκα
Η οδοντική πλάκα είναι μια αόρατη μεμβράνη βακτηρίων που αναπτύσσεται επάνω στα δόντια και τα ούλα, ιδιαίτερα στα σημεία ανάμεσα στα δόντια.

Αν δε βουρτσίζουμε τα δόντια μας σωστά και συστηματικά, η πλάκα μπορεί μακροπρόθεσμα να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τερηδόνας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Το αρχαιότερο κλήμα του κόσμου είναι στην Ελλάδα – Το είχε περιγράψει ο Παυσανίας!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 23, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: 
το-αρχαιότερο-κλήμα-του-κόσμου-είναι-στην-Ελλάδα-το-είχε-περιγράψει-ο-Παυσανίας
Το κλήμα (Vitis vinifera) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3000 ετών. Το σίγουρο είναι πάντως πως είναι σίγουρα 2.200 ετών καθώς ήδη από το 160 π.Χ το είχε περιγράψει ο Παυσανίας. 

Οι Επιστήμονες Ανακάλυψαν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!!

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma    " 

Posted: 
οι-επιστήμονες-ανακάλυψαν-τι-σκοτώνει-τις-μέλισσες
Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση.

21.06.14 Zeus Demo Team Flight Display @ Gilze Rijen. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!! H ομάδα Ζευς άφησε… άφωνους τους Ολλανδούς !!! Δείτε και ΘΑΥΜΑΣΤΕ!!!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
20140622_53a66ebdc79a7
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίδειξη της ομάδας «Zευς» στην Ολλανδία. Η ομάδα επιδείξεων ZEΥΣ πραγματοποίησε πτητική επίδειξη στις 20 κα 21 Ιουνίου. O Σμηναγός Σ. Στράλης και ο Σμηναγός Παπαδάκης μάγεψαν τους Ολλανδούς, με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα αεροσκάφη.

Φρ. Φράγκος: «Η ελληνική Θράκη εκπέμπει SOS»

ΠΗΓΗ :   "    pentapostagma     " 

Posted: June 23, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
φραγκούλης-φράγκος-η-ελληνική-θράκη-εκπέμπει-sos
Ο στρατηγός ε.α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος περιγράφει και αναλύει με στοιχεία τηνυφιστάμενη κατάσταση στην ελληνική Θράκη, όπως και την πρακτική και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...


Μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολόγια των ενστόλων ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθουν για ψήφιση οι αναγκαίες διατάξεις που τα μισθολόγια θα εναρμονίζονται με αυτές.

Δόθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων...


To Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

Εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"της Κωνσταντινούπολης.




Διαβάστε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" των Ομογενών της Κωνσταντινούπολης,για έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση.....>> 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

27/06/2014
Την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 των μέτρων στήριξης για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, που είχαν εγκριθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2008, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη.

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

«ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

27/06/2014
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού βρεθεί τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού,  θα προωθήσει η κυβέρνηση ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τους ένστολους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πρωτεύουσα δε φαίνεται να επηρέασαν τους τουρίστες, οι οποίοι φωτογραφίστηκαν μπροστά από τον ναό του Ολυμπίου Διός. 

Τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν 28 τοις εκατό φτάνοντας τα 900.000.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2014, ενώ οι τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν 21,1 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους υπερβαίνοντας τα 1,9 εκατομμύρια.


ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 120 νέες θέσεις εκπαίδευσης στον Τουρισμό

ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

27/06/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τέσσερα νέα τμήματα διττής εκπαίδευσης -με γερμανικά πρότυπα- σε τουριστικά επαγγέλματα, δημιουργεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από κοινού με την DEKRA Akademie, τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και άλλους φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία. 

Διαβεβαιώσεις για μη λήψη κι άλλου πακέτου βοήθειας

Δηλώσεις Σαμαρά

27/06/2014
Την πεποίθησή του ότι η Αθήνα δε θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
ta-tumpana-tis-xreokopias
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Ο Χένρυ Κίσιγγερ αυτός ο «μεγάλος» Εβραίος «φιλέλληνας» είπε το 2007 πως “όποιος δεν ακούει τα τύμπανα του πολέμου που έρχεται, είναι κουφός”. Σήμερα που το ημερολόγιο γράφει 25 Ιουνίου 2014 θα πω το εξής:ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΧ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.

Φτιαξτε ευκολα αφρο ξυρισματος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   "

Posted: June 23, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: 
φτιάξτε-φυσικό-αφρό-ξυρίσματος-καλύτερο-και-από-αυτό-του-εμπορίου
 Η Ομάδα Αυτάρκειας παρουσιάζει έναν εύκολο τρόπο παρασκευής αφρού ξυρίσματος

Μικρής ισχύος η «βόμβα» του ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων, λένε στο ΥΠΟΙΚ

ΠΗΓΗ : http://www.protothema.gr  PROTOTHEMA

Οικονομία

Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις περικοπές

Κωστής Πλάντζος26/06/201412:4816


Στο οικονομικό επιτελείο λένε ότι άμεσα πρέπει να επιστραφούν ποσά 100-150 εκατ.ευρώ - Θεωρούν ότι το Δημόσιο δεν υποχρεούται να επιστρέψει άμεσα αναδρομικά δύο ετών, κάτι που θα άνοιγε «τρύπα» ενός δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό

«Μικρής ισχύος» φαίνεται πως ήταν τελικά η δημοσιονομική «βόμβα» που ετοίμαζε εδώ και μισό χρόνο το ΣτΕ για τους μισθούς των ενστόλων. Όπως προκύπτει από τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα (από τις συνολικά τέσσερις προσφυγές που συνεκδικάστηκαν) το ελληνικό δημόσιο εξαναγκάζεται να επιστρέψει άμεσα μόνον τις κρατήσεις τριών μηνών που έγιναν αναδρομικά στους μισθούς στελεχών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος (ίσχυσαν τον Νοέμβριο του 2012 αλλά η μείωση επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Αύγουστο).

Οδηγίες προς Ιερείς: Πώς να διώχνεις τους πιστούς από την Εκκλησία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 24, 2014 at 4:25 pm, Last Updated: 
Ὁ Ὀρθόδοξος Ναός εἶναι μιά ἀληθινή Θεοφάνεια.
του Νικήτα Καυκιού
Η τραγωδία του να είσαι παπάς χωρίς Χάρη.
Η προσωπική σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για σταθερότητα, πρόοδο ή διάρκεια.
Ό ιερέας μπορεί να ξεκινήσει με πνευματικό ενθουσιασμό το ιερατικό του λειτούργημα αλλά μετά από λίγα χρόνια να αδειάσει ολοκληρωτικά από τη Χάρη του Θεού.