ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ποια θέση κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη παχυσαρκίας (φωτο)


Posted: Ιανουαρίου 28, 2015 at 9:59 πμ, Last Updated: 
pagkosmios-xartis-paxisarkias
Ένας διαφορετικός άτλας ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το κέντρο Clinic Compare.
Πρόκειται για τον παγκόσμιο χάρτη με τα ποσοστά παχυσαρκίας σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Η κάθε χώρα έχει πάρει το χρώμα ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού της με παχυσαρκία.

Περί ύπνου και προσευχής (Καθώς και περί της ψαλμωδίας είς συνοδίαν μοναχών)


Posted: Ιανουαρίου 27, 2015 at 10:56 μμ, Last Updated: 
1. Ο ύπνος είναι σπουδαίο συστατικό της φύσεώς μας. απεικόνισις του θανάτου, αργία των αισθήσεων.
Είναι μεν ένας, αλλά όπως και η επιθυμία, έχει πλείστες αιτίες και αφορμές. Δηλαδή προέρχεται άλλοτε από την ανθρώπινη φύση, άλλοτε από τα φαγητά και άλλοτε από τους δαίμονες. Μερικές φορές ίσως και από πολύ υπερβολική νηστεία, από την οποία εξασθενημένη η σάρκα, ζητεί να αυτοπαρηγορηθή με τον ύπνο.

Πόνος χαμηλά στο χέρι από τενοντίτιδα στον καρπό. Αιτίες που συμβαίνει, τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης


Posted: Ιανουαρίου 27, 2015 at 10:26 μμ, Last Updated: 
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και οι τενοντίτιδες, είναι οι συχνότερες παθήσεις που έχουν άμεση σχέση με την υπέρχρηση ή την “κακή” χρήση στην οποία υποβάλουμε τον καρπό μας. Άλλες φορές, ο πόνος μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας σοβαρότερης πάθησης ή τραυματισμού, κάτι που θα πρέπει να διαπιστωθεί άμεσα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αναδεικνύει συχνά παθήσεις, οι οποίες γίνονται της «μόδας» και απαντώνται όλο και συχνότερα, λόγω της αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και τη μεταβολή των καθημερινών μας συνηθειών.
Η πάθηση λοιπόν κατατάσσεται στις λεγόμενες παθήσεις από υπέρχρηση, παθήσεις που οφείλονται δηλαδή στην εκτέλεση πολλών επαναλαμβανόμενων κινήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κινήσεις που εκτελούνται κατά τη χρήση του mouse του υπολογιστή ή τη δακτυλογράφηση ενός κειμένου, κινήσεις που επαναλαμβάνονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η λύση για τον ΕΝΦΙΑ: Το στενότερο σπίτι στον κόσμο έχει πλάτος περίπου ένα μέτρο αλλά χωρά τα πάντα!


Posted: Ιανουαρίου 27, 2015 at 8:43 μμ, Last Updated: 
diaforetiko.gr : 67798 600x312 Το στενότερο σπίτι στον κόσμο έχει πλάτος περίπου ένα μέτρο αλλά χωρά τα πάντα!
Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως το στενότερο σπίτι που έχει φτιαχτεί, καθώς το μήκος του είναι μόλις 1,2 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κτίρια.

Η ΕΚΤΡΩΣΗ


Μια φορά, ήταν μια έγκυος δεκαοχτάρα, και ήθελε να κάνει έκτρωση στο παιδί της, γιατί δεν ήξερε τι να το κάνει.
Πάει τέλος πάντων στο νοσοκομείο και κάνει την έκτρωση. Μετά απο λίγες μέρες, ενώ κοιμότανε ακούει έναν παράξενο ήχο" 

ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Δυο Πόντιοι πήραν μια σκηνή και πήγαν διακοπές στην ακτή.
Είχε όμως πάρα πολλά κουνούπια και αποφάσισαν να φύγουν. 

Αλβανία

Ήταν ένας Γάλλος ένας Ιταλός και ένας Αλβανός και ήταν μέσα σε ένα αεροπλάνο. Κάποια στιγμή λέει ο Γάλλος βγάζει το χέρι του από το παράθυρο:

Ο κομήτης του Χάλλεϋ

Ο διοικητής ενός τάγματος εξέδωσε την ακόλουθο διαταγή προς τους επιτελείς του:
- Αύριο το βράδυ περί τις 20.00 ο κομήτης του Χάλλεϋ θα είναι ορατός στην περιοχή μας, γεγονός το οποίον συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 75 χρόνια. Οι άντρες, με στολή ασκήσεων, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος όπου θα τους εξηγήσω το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σε περίπτωση βροχής, δε θα μπορούμε να δούμε τίποτε, οπότε συγκεντρώσατε τους άνδρες στο αμφιθέατρο και θα τους δείξω ταινίες του φαινόμενου. 

Τα νέα «υπερυπουργεία»

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

28/01/2015
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα που περιγράφει τα νέα «υπερυπουργεία».
Το προεδρικό διάταγμα, περιγράφει τις συγχωνεύσεις και τις μετονομασίες που γίνονται, ενώ ρυθμίζονται και τα του προϋπολογισμού αλλά και του προσωπικού των νέων υπουργείων.
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Συγκροτείται από: α) τις Υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος και με τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς,
β) τις Υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος και με τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς,

«Ανταλλαγές Ευχών Νέας Χρονιάς της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

28/01/2015
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», σε κλίμα συγκίνησης, έγινε η Εκδήλωση «Ανταλλαγής Ευχών για τη Νέα Χρονιά» της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΟΙ ΔΥΟ ΑΤΥΧΟΙ ΣΜΗΝΑΓΟΙ

28/01/2015
Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε μετά το δυστύχημα με το ελληνικό F16.
Το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε σε αεροπορική βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε στην Ισπανία προκάλεσε τον θάνατο των δύο Ελλήνων σμηναγών χειριστών του F16.

Καμμένος: «Αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ε.Α.Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Πατήστε εδώ για το άρθρο

Τελετή παραλαβής-παράδοσης στο ΥΠΕΘΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ε.Α.Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής – παράδοσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της τραγωδίας με το ελληνικό μαχητικό στην Ισπανία.

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες πιλότοι που σκοτώθηκαν από τη συντριβή του F-16

Ε.Α.Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Νεκροί ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο και ο σμηναγός  Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη

Έμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης ήταν ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, που... βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 50 της 341 Μοίρας στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. 

«Ριφιφί» σε αποθήκη του τελωνείου Σερρών

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



«Ριφιφί» σε αποθήκη του τελωνείου Σερρών
Αυτό φαίνεται πως είναι δουλεια ‘’από μέσα’’.
    Με τη μέθοδο του «ριφιφί», άγνωστοι άρπαξαν από αποθήκη του τελωνείου Σερρών χιλιάδες κατασχεμένα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Aνακοίνωση Μ.Τ.Σ.για Ενημέρωση των Μερισματούχων...



Η Διοίκηση του Ταμείου, μετά από μία συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, κατάφερε: Να τακτοποιήσει νομοθετικά την οφειλή του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών ύψους 158.692.652,05 € (Ετών 2009, 2010, 2011 και Α΄ Τριμήνου 2012) με το Ν. 4058/2012 (15ετής διακανονισμός), ο οποίος τελικά τροποποιήθηκε από τότε που ίσχυσε με το άρθρο 8 του Ν. 4284/2014 (20ετής διακανονισμός).......>> Να λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 179.268.000,00 € από το Υπουργείο Οικονομικών, για να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τρίτους (ΒΟΕΑ, ΒΘ, ΕΑΑΣ), με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δημιουργήσει πλέον νέα ελλείμματα (Υποπαράγραφος Γ2 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012). 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α.ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...



Κάντε κλικ ΕΔΩ: για να δείτε σε μεγέθυνση τη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ,σχετικά με τις συντάξεις-αναδρομικά των αποστράτων.......>>