ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πώς να καταλάβεις αν τα αυγά σου είναι φρέσκα ή χαλασμένα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: 
eggΈχεις αυγά ξεχασμένα στο ψυγείο και θέλεις να τα φας; Φοβάσαι μήπως έχουν χαλάσει αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο για να το καταλάβεις;

Λιγότερες θερμίδες για μακροζωία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: 
thermidesΤι έδειξαν πειράματα αμερικανών επιστημόνων
Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η λογική της υιοθέτησης μιας διατροφής εξαιρετικά χαμηλής σε θερμίδες συνδέεται με μακροζωία, βάση πειραμάτων που έγιναν σε σκουλίκια και ποντίκια. Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», όμως, βρήκε ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των θηλαστικών.

Η πιο σπάνια απεικόνιση του Ιησού βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 


spania-eikona-xristouΑν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού.
Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί. Η τοιχογραφία βρίσκεται στο καθολικό της Ι. Μονής της Αναλήψεως του Κυρίου ( Visoki Dečani) στο Κόσσοβο και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Αυτά είναι τα καλύτερα ΑΕΙ στην Ελλάδα και τον κόσμο -Πρωτιά στη χώρα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 10, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
αυτά-είναι-τα-καλύτερα-ΑΕΙ-στην-Ελλάδα-και-τον-κόσμο Σε κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης σύμφωνα με έρευνα -αξιολόγηση ολλανδικού πανεπιστημίου, η οποία έγινε βάσει διαφόρων βιβλιομετρικών δεικτών.

Το θαυματουργό άγριο τσάι του Ολύμπου

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: July 10, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: 
το-θαυματουργό-άγριο-τσάι-του-Ολύμπου ΡΟΦΗΜΑ… ΘΕΪΚΟ
Νέους δρόμους στην επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάλυψαν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Καλλιεργούν το ρόφημα των θεών, που δεν είναι άλλο από το διάσημο πλέον άγριο τσάι. Βλέποντας αυτό το εγχείρημα να λειτουργεί ακόμη και ως αντίδοτο στην κρίση, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που τελευταία στρέφονται στην καλλιέργεια του γευστικού βοτάνου με τις ευεργετικές επιδράσεις, το οποίο είναι περιζήτητο στην Eλληνική και την ευρωπαϊκή αγορά!
Το τσάι του Ολύμπου φυτρώνει σε υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα, όμως παραγωγοί με λαμπρά επιχειρηματικά μυαλά και όρεξη για δουλειά δοκίμασαν και το καλλιέργησαν σε χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στην Καριά και στα Καλύβια Ολύμπου, πετυχαίνοντας τέλεια αποτελέσματα.

Οι πόλεις που χάσαμε

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: July 9, 2014 at 2:30 pm, Last Updated: 
1930-ο-πεζόδρομος-του-πέρα-με-το-τραμ-700x437Ποια μαθήματα μπορούμε να διδαχθούμε από το κοσμοπολίτικο παρελθόν των πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου; Ενα ταξίδι στην μνήμη και την Ιστορία

Περιφερική Αγγειακή Νόσος – Διάγνωση και Θεραπεία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: July 9, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: 
περιφερική-αγγειακή-νόσος-διάγνωση-και-θεραπεία Περιφερική αγγειακή νόσος: προκαλεί χωλότητα, πόνο, κράμπες, μούδιασμα στα πόδια – Διάγνωση και Θεραπεία 
Η Περιφερική αγγειακή νόσος μπορεί να προκαλεί χωλότητα, πόνο, κράμπες, μούδιασμα στα πόδια σας. Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς θεραπεύεται; του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Η Περιφερική Αρτηριακή νόσος (ΠΑΝ) είναι η νόσος που χαρακτηρίζεται από μειωμένη αιμάτωση των κάτω άκρων, λόγω στένωσης ή απόφραξης των αρτηριών των κάτω άκρων. Η κύρια αιτία της ΠΑΝ των κάτω άκρων είναι η αθηροσκλήρωση, που σημαίνει σκλήρυνση των αρτηριών.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 9, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
ψηφίστηκε-το-νομοσχέδιο-για-τις-φυλακές-υψίστης-ασφαλείαςΔεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολο, έγινε από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου κ.α. διατάξεις».

Η ζημιά που προκαλούν οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου στον εγκέφαλο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    "

Posted: July 9, 2014 at 11:26 am, Last Updated: 
tainies-erotikou-periexomenou
Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Psychiatry» φέρνει ανησυχητικά νέα για όσους αρέσκονται στο να παρακολουθούν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

ΦΩΤΟ – Χτίζουν μόνοι τους ένα χωριό από την αρχή

ΠΗΓΗ :   "     pentapostagma      " 

Posted: July 8, 2014 at 10:00 am, Last Updated: 
φωτο-χτίζουν-μόνοι-τους-ένα-χωριό-από-την-αρχήΦΩΤΟ-Χτίζουν μόνοι τους ένα χωριό από την αρχή
Πως οι κάτοικοι έδωσαν ξανά ζωή στην Εθιά με τις δικές τους δυνάμεις…
Ο Γιώργης Κουτεντάκης δεν φανταζόταν ότι κάποτε θα επέστρεφε στην πατρική του στέγη. Το σπίτι του, άλλωστε, είχε γίνει ερείπιο.

Μαρτυρία: Η Ελλάδα είναι προορισμένη να εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: July 7, 2014 at 10:16 pm, Last Updated: 
simaia-monahosΑπίστευτα λόγια Ηγουμένου του Αγίου Όρους σε προσκυνητή το 2012
Πριν λίγες ημέρες Ηγούμενος μονής του Αγίου Όρους είδε κάποιον προσκυνητή στο προαύλιο της μονής θλιμμένο και τον πλησίασε.
«Τι έχεις παιδί μου και είσαι έτσι;» τον ρώτησε.

OAEΔ: Το 90% των ανέργων δεν παίρνει το επίδομα ανεργίας!

ΠΗΓΗ :     "     pentapostagma     " 

Posted: July 7, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: 
οαεδ-επίδομα-ανεργίαςΛιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

“Έρχονται νέες αρβύλες και εξοπλισμός μάχης στον Στρατό” – Τι αποκαλύπτει το ΓΕΣ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma  "

Posted: July 7, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: 
έρχονται-νέες-αρβύλες-και-εξοπλισμός-μάχης-στον-στρατό-τι-αποκαλύπτει-το-ΓΕΣ Το θέμα αρβύλες που ανέδειξε το Onalert, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και συζήτηση ,αλλά πάνω απ΄ όλα αποκάλυψε και τα σχέδια του ΓΕΣ που είναι μάλλον ευχάριστα για στρατιωτικούς μόνιμους και στρατεύσιμους.
Μετά από τον θόρυβο και τις αντιπαραθέσεις για τις αρβύλες που επιλέγει να φορά ο Α/ΓΕΣ , ανώτερες πηγές του εξήγησαν στο Onalert, ότι πολύ σύντομα όλο το προσωπικό θα προμηθευτεί νέες αρβύλες, όχι για “ομορφιά” αλλά για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφόρηση που δόθηκε στο Onalert:

Φυσική προστασία από ποντίκια-μυρμήγκια-κουνούπια-μύγες-ψείρες-κοριούς

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: July 7, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: 
φυσική-προστασία-από-τρωκτικά-και-έντομα Για τα ποντίκια
-Ένωσε με ζυμάρι ρινίσματα σιδήρου και όσα το φάνε πεθαίνουν.
-Τρίψε σκάρφη (ελλέβορο) κάνε την σκόνη και ανακάτωσε τη με αλεύρι, δώσε τους να φάνε και ψοφάνε. (Το ίδιο έχω ακούσει ότι γίνετε και με το γύψο)
-Αν θέλουμε να στραβώσουμε τα ποντίκια κοπανίζουμε γαλατσίδα και την ανακατεύουμε με αλεύρι και μέλι και τη βάζουμε να τη φάνε. Όταν τι φάνε θα στραβωθούν.
-Επίσης αν φάνε ρίζα από βάτο ανακατεμένη βούτυρο, ψωμί και τυρί ψοφούν.
-Βρείτε τις τρύπες των φωλιών τους και βουλώστε τες με κλαδιά από πικροδάφνες(προσοχή είναι δηλητηριώδης). Τα ποντίκια για να βγούνε έξω από τη φωλιά τους θα τα φάνε και έτσι ψοφούν.
-Πάρε κολυσαύρα, κάψε τη και κάνε τη σκόνη, την οποία βάλε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα μαζί με καρύδια κοπανισμένα και όσα ποντίκια μυρίσουν την βρώμα φεύγουν.
-Τα ποντίκια φεύγουν αν θυμιατίσουμε με αιματοστάχτη πέτρα και αν κάνουμε καπνό με χλωρά αλμυρίκια.

Δεν φαντάζεστε που αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυστικοβούτυρο!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: July 7, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: 
δεν-φαντάζεστε-που-αλλού-μπορείτε-να-χρησιμοποιήσετε-το-φυστικοβούτυροΤο ξέρατε ότι το φυστικοβούτυρο εκτός από ένα νόστιμο και υγιεινό προϊόν, είναι και πολύ εύχρηστο σε γενικές χρήσεις; 
1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα ξυρίσματος έκτακτης ανάγκης

Το κολοκύθι και η σημαντική διατροφική του αξία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: July 6, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: 
το-κολοκύθι-και-η-σημαντική-διατροφική-του-αξία Το μικρό αυτό λαχανικό που έρχεται στο… τραπέζι μας μαζί με την άνοιξη, εκτός του ότι είναι νοστιμότατο, έχει σημαντική αξία για την υγεία μας, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην αποφυγή πολλών ασθενειών.

Κίνδυνος καρκίνου από καφέ, πατατάκια, μπισκότα, ψωμί και φρυγανιές

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma     " 

Posted: 
Μία χημική ουσία που υπάρχει σε δεκάδες τρόφιμα, μεταξύ των οποίων ο καφές, τα πατατάκια, οι τηγανητές πατάτες αλλά και οι βρεφικές τροφές, μπορεί να ενέχει κίνδυνο καρκίνου.
patatakia
Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας των Τροφίμων (EFSA), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο διαβούλευσης για το ακρυλαμίδιο των τροφίμων.
Το έγγραφο αυτό αποτελεί το προσχέδιο της Επιστημονικής Γνωμοδότησής της για το συγκεκριμένο χημικό και τους δυνητικούς κινδύνους που κρύβει για την υγεία, και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα η επιστημονική κοινότητα και οι εταιρείες τροφίμων να υποβάλλουν τα δικά τους στοιχεία.

Η εξίσωση που δικαιολογεί την αύξηση του βάρους μας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: July 6, 2014 at 7:23 pm, Last Updated: 
zygariaΛύνεται το μυστήριο των επιπλέον κιλών που δείχνει η ζυγαριά
Το θέμα της παχυσαρκίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς τα νούμερα πια υποδεικνύουν ότι τα τελευταία 50 χρόνια το πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε επιδημία.

12 συνήθειες για γερά οστά

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     "   

Posted: July 6, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
12-συνήθειες-για-γερά-οστάΤο καλό νέο είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξετε τρόπο ζωής και να βοηθήσετε το σκελετό σας να διατηρήσει τις δυνάμεις και αντοχές του. Οι τρόποι μάλιστα για να το πετύχετε αυτό δεν περιορίζονται στην κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και συμπληρωμάτων, αλλά απλώνονται σε έναν ολόκληρο φάσμα συνηθειών και τρόπου ζωής. Διαβάστε παρακάτω 12 τρόπους για να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας, γερά κόκαλα και ένα δυνατό σκελετό.

'' Η ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ "

ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Η Δ'  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ (451μΧ)ΠΟΥ ΤΗΝ ''ΣΦΡΑΓΙΣΕ

Κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.

Σχόλιο Θ.Π.: Το γεγονός ότι ο Γέροντας αποκαλύπτει ΕΝ ΖΩΗ ότι είχε πνευματική σχέση με την Αγία η οποία Εορτάζει την προηγούμενη της κοιμήσεως του (11 Ιουλίου) αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της Αγιότητας του !!!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝ-ΛΗΣ 15-7-2014

Apoyevmatini - Απογευματινή
Daily Newspaper (Istanbul / Turkey)
Tel: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974


Η Βρετανία ενισχύεται για τους «αόρατους εχθρούς»

ΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

15/07/2014
Το υπέρογκο ποσό των 1,1 δισεκατομμύριων λιρών (1,38 δισεκ. ευρώ) θα διαθέσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να οπλίσει περαιτέρω τον βρετανικό στρατό απέναντι στην απειλή «των αόρατων εχθρών», δηλαδή των τρομοκρατών και της κυβερνοπειρατείας.

Προς παραίτηση η Μέρκελ;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ «ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ»

15/07/2014
Για παραίτηση της Άγκελα Μέρκελ πριν από το τέλος της θητείας της το 2017 κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο στελέχη σε υψηλά κλιμάκια της γερμανικής κυβέρνησης και του CDU.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 712 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

15/07/2014
Στα 712 εκατ. ευρώ, ή στο 0,4% του ΑΕΠ, διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,5 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσημη έναρξη για τον Κοινωνικό Τουρισμό

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

15/07/2014
Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Οι δικαιούχοι και πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 μπορούν να ξεκινήσουν την υποβολή αιτήσεων. 

«Συμβουλευτική Ομάδα Αποστράτων» για την ΕΛ.ΑΣ. συστήνει ο Βασίλης Κικίλιας!..



Πολύ σημαντικό ότι συναντώνται στον ίδιο χώρο Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκροτούν μία συμβουλευτική ομάδα, είπε ο Υπουργός.
Την πρώτη της συνάντηση είχε σήμερα η «Συμβουλευτική Ομάδα» της Ελληνικής Αστυνομίας, που συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. 

Απίστευτη εξέλιξη στην ληστεία της τράπεζας στο Ναύπλιο





 Η τολμηρή κίνηση ενός πολίτη που είδε τους ληστές να κατεβαίνουν από την μηχανή μεγάλου κυβισμού με κουκούλες, ώθησε τους δράστες να εγκαταλείψουν την ληστεία άρον άρον.