ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

«Κλείδωσε» το νέο fuel pass: Αναλυτικά τα ποσά για αυτοκίνητα και μηχανές

 


«Κλείδωσε» το νέο fuel pass: Αναλυτικά τα ποσά για αυτοκίνητα και μηχανές

Αυξημένο θα είναι το νέο fuel pass που θα δοθεί στις αρχές του Ιουλίου

Δημοσίευση 18/6/2022 | 09:07

Με την βενζίνη να ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ στην Αθήνα και να αγγίξει τα 3 ευρώ στα νησιά, οι μετακινήσεις με ΙΧ έχουν εξελιχθεί σε τεράστιο… πονοκέφαλο για τους πολίτες που πλέον μπαίνουν σε δεύτερες σκέψεις πριν μετακινήσουν τα οχήματά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει ένα νέο fuel pass που θα είναι και αυτό τρίμηνης διάρκειας, με τα ποσά που θα μοιραστούν να είναι αυξημένα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποτελεί λύση, απλά στοχεύει στο να γλιτώσει κάποια χρήματα από τους πολίτες που θα το λάβουν, καθώς πλέον θα είναι περισσότεροι, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια από 30.000 ευρώ θα πάνε στις 45.000 ευρώ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

  • 60 ευρώ (από 40 ευρώ)
  • 70 ευρώ στα νησιά (από 50 ευρώ)

ΜΗΧΑΝΗ

  • 50 ευρώ (από 30 ευρώ)
  • 55 ευρώ (από 35 ευρώ)

Αξίζει να σημειωθεί πως στα συγκεκριμένα ποσά, θα υπάρχει προσαύξηση με την χρήση της ψηφιακής κάρτας που μπορεί να είναι από 5 έως και 10 ευρώ.

Για το VIDEO  στην Πηγή της ανάρτησης.

Power Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος


Power Pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Δημοσίευση 17/6/2022 | 21:11

Άνοιξε πριν από λίγο η πλατφόρμα για το Power Pass για τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος με βάση το ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα λάβουν την επιδότηση, με επιστροφές ποσών από 18 έως 600 ευρώ.

Μπείτε εδώ για την αίτησή σας.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τις επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί οι δικαιούχοι στους λογαριασμούς ρεύματος της κύριας κατοικίας τους οι οποίες εκδόθηκαν το διάστημα μεταξύ 1η Δεκεμβρίου 2021 –και έως 31η Μαΐου 2022 εφόσον έχουν κυμαινόμενο τιμολόγιο.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Η καταβολή των ποσών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων. Το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Συνολικά, πάνω από 6,3 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως και 73.000 ευρώ δικαιούνται να εισπράξουν την έκτακτη επιδότηση για τις καταναλώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος του τελευταίου εξαμήνου και συγκεκριμένα λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.