ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Θαυματουργικές επεμβάσεις δια προσευχής του Αγίου Παϊσίου του Αγιοιρείτου



Θαυματουργικές επεμβάσεις δια προσευχής του Αγίου Παϊσίου του Αγιοιρείτου
Θαυματουργικές επεμβάσεις δια προσευχής του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου
...Αγρυπνούσε επτά περίπου ώρες κάνοντας πολλά κομποσχοίνια με μικρές μετάνοιες, ενώ ενδιάμεσα έκανε εδαφιαίες μετάνοιες. Όταν ο καιρός ήταν καλός, αγρυπνούσε στην αυλή, και τις μετάνοιες τις έκανε στο «χαλί του Θεού», όπως έλεγε. Ξεκινούσε, όπως πάντα, με ταπεινή προσευχή για τον εαυτό του, και στην συνέχεια προσευχόταν για όλους, ζώντες και κεκοιμημένους.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για την άλωση του Παλαμηδίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 23.11.15 | 
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Το φετινό πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Ο Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείον

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ο Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείον
    Διάσημος πολιτικός κρατούμενος της ιστορίας και των θρύλων της Γαλλίας, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για συγγραφείς, όπως ο Βολτέρος και οΑλέξανδρος Δουμάς.
    Δεν γνωρίζουμε το όνομα του, αλλά ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι το πρόσωπό του ήταν μονίμως καλυμμένο με μία μάσκα από μαύρο βελούδο, την οποία ο θρύλος τη μετέτρεψε σε σιδερένια. Έτσι, ο άνθρωπος αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο «άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείον», όπως αρχικά μεταφράστηκε στα ελληνικά το γαλλικό «L’ homme au masque de fer».

23 Νοεμβρίου 1916: Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός και αδελφό πλοίο του Τιτανικού βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και του νησιού Κέα.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/  " 



    Ο Βρεταννικός (Britannic) ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της γραμμής του Βορείου Ατλαντικού στις αρχές του 20ου αιώνα. Αν και δεν πρόλαβε να μπεί ποτέ σε ενεργό υπηρεσία λόγω της έναρξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έιναι αρκετά γνωστό επειδή ήταν αδελφό πλοίο του θρυλικού Τιτανικού (Titanic) και του δημοφιλούςΟλύμπικ (Olympic). Καθελκύστηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1914. Μετά την έκρηξη του πολέμου, επιτάχθηκε από το Βρετανικό Ναυαρχείοκαι μετατράπηκε βιαστικά σε πλωτό νοσοκομείο. Χρησιμοποιήθηκε με την ιδιότητα αυτή από το Βασιλικό Ναυτικό στη Μεσόγειο για την εκκένωση χιλιάδων τραυματιών από τα πολεμικά μέτωπα της Τουρκίας (εκστρατεία Καλλίπολης),των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτών των επιχειρήσεων το γιγαντιαίο υπερωκεάνιο ολοκλήρωσε με επιτυχία 5 αποστολές, μεταφέροντας περίπου 15.000 τραυματίες στην Αγγλία.