ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Οι έξυπνοι ζουν περισσότερο!



    Η ευφυΐα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Όμως φαίνεται ότι είναι και από τους παράγοντες που την κάνουν μεγαλύτερη, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, οι ευφυέστεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Οι κοινωνικοί επιστήμονες έχουν από καιρό παρατηρήσει μια σχέση μεταξύ της υψηλής νοημοσύνης και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, όμως η συσχέτιση πιστεύεται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε παράγοντες που συνδέονται με το υψηλό IQ. Όσοι πετυχαίνουν υψηλά σκορ σε τεστ νοημοσύνης είναι πιθανότερο να έχουν αποκτήσεις πανεπιστημιακό πτυχίο και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, για παράδειγμα, δύο παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα να ζήσει κάποιος μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Καφές σερβίρεται σε… χωνάκι παγωτού!




    Ένας πρωτότυπος καφές που ονομάζεται Coffee Cone σερβίρεται σε ένα καφέ στο Τόκιο. Αντί για φλιτζάνι ο καφές τοποθετείται μέσα σε ένα χωνάκι παγωτού και από εκεί και πέρα η διακόσμηση είναι θέμα φαντασίας, δημιουργικότητας και προτίμησης.

Πίνακες με μηνιαίους Βασικούς Μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ ανά κατηγορία προέλευσης


Πίνακες με μηνιαίους Βασικούς Μισθούς 
στελεχών 
ΕΔ-ΣΑ 
ανά κατηγορία προέλευσης












(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΩΝ-ΠΙΝΑΚΕΣ)
Το έστειλε ο Σπύρος Κουρκούμπας
    Δημοσιεύτηκε η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του ΥΠΟΙΚ (ΑΔΑ: ΨΜΦ2Η-Β2Φ) με θέμα: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ 
του ν.4472/2017 (Α’ 74) «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του
 Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της
 Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής».
    Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού διαμορφώνονται οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί όλων των ως άνω 
στελεχών ανά κατηγορία προέλευσης, ως εξής:

ΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ


ΚΡΑΤΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Νικόλαος Ζαρκάδας Υποστράτηγος ε.α.
            Τελευταία ο Συνήγορος του Πολίτη με το από 03.07.2017 Δελτίο Τύπου επαναλαμβάνει την αρχική του θέση, που είχε διατυπώσει στο από 06.08.2013 πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρ­χής και αποφαίνεται ότι "ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης, αρχικά 4% και από 01.07.2016 6% υπέρ του κλάδου ασθενείας ήταν εσφαλμένη και νομικά αβάσιμος" δεδομένου ότι για τον υπο­λογισμό της δεν λαμβάνονταν υπόψη οι διαδοχικές μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

24/07/2017
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο.

Ο καλύτερος οδηγός


Η αστυνομία είχε πάρει απόφαση όποιος οδηγεί σύμφωνα με τους κανονισμούς θα κέρδιζε 500.000 δρχ. Μετά από πολύ καιρό εκεί που έκανε περιπολία οι αστυνόμοι ενός περιπολικού βλέπουν κάποιον μπροστά του να οδηγεί τέλεια. Οπότε το σταματάνε και βλέπουν μέσα τη γυναίκα του και την πεθερά του να κοιμούνται. 

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


 
daneia
Στο πρόσφατο χρονικό διάστημα έχουν τροποποιηθεί και θεσμοθετηθεί σειρά διατάξεων που αφορούν στους δανειολήπτες και στα «κόκκινα δάνεια». Μέσα από αυτό το πλέγμα των νέων νομοθετημάτων υπάρχουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπίσει κανείς τις ληξιπρόθεσμες τραπεζικές του οφειλές.