ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Περηφάνεια κι όχι κλάματα στην κηδεία του ελληνορθόδοξου φαντάρου

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/perifana-kai-oxi-klamata-stin-khdeia-tou-ellinoorthodoxou-fantarou.html#ixzz2lDFHzOYg


 

Να δούμε πόσες κηδείες θα γίνουν και πόσα παιδιά και παλικάρια θα ενταφιασθούν για να το πάρουν απόφαση οι σύμμαχοι φίλοι της Συρίας ότι ο λαός της είναι ορκισμένος να πεθάνει και να μαρτυρήσει μέχρι και τον τελευταίο επιζώντα πολίτη. Όσα ΄όπλα και αν τους στέλνουν , όσα εμβάσματα με πετροδολάρια , όσους λοβοτομημένους ψυχωσικούς αποκεφαλιστές δολοφόνους και βιαστές , η Συρία θα χύνει το αίμα της αλλά με αυτό θα εξαγοράζει την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία της.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ «ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ» Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/skuros-tourkiki-fregata.html#ixzz2lDEnSsh7


 
Με όλα αυτά που βλέπω και ακούω γύρω μου, από γνωστούς και άγνωστους, από «ειδικούς γνώστες» μέχρι ημιμαθείς και άσχετους, ένα πράγμα έχω να πώ.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και να μας προστατέψει, γιατί έχουμε παραδώσει και έχουμε αποκαλύψει στους Τούρκους , όλα τα στρατηγικά μας αμυντικά όπλα.
Και λέω «ο Θεός να βάλει το χέρι Του», γιατί αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και το γνωρίζουν λίγοι, είναι έξω και πέρα από κάθε φαντασία. Οι αληθινοί Έλληνες πατριώτες που υπάρχουν μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, είναι πάρα πολλοί . Θα πώ με βεβαιότητα οι περισσότεροι, αλλά κρατούνται σε χαμηλούς βαθμούς, παίρνουν περίεργες μεταθέσεις , ξαφνικές αποστρατεύσεις και φυσικά δεν γίνονται αρχηγοί.

Τι είπε ο Μακαριστός Χριστόδουλος πριν από 11 χρόνια, όταν πολύ λίγοι είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν τα λεγόμενά του.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/arxiepiskopos-xristodoulos.html#ixzz2lDEO1kp6


 

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Χριστόδουλος: "Θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες"

"Ποιος, αλήθεια, από εμάς εδώ αδυνατεί να κατανοήσει στα χέρια τίνων θα περάσει ο απόλυτος έλεγχος των media; Μήπως στα χέρια δύο-τριών Αμερικανών επιχειρηματιών; Θα ‘ταν απίστευτα ρομαντική μια τέτοια υπόθεση. Σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της πολιτικής ζωής; Στα χέρια πέντε-δέκα χορηγών των κομμάτων; Αγγίζει τα όρια του γελοίου η ερώτηση. Ποιοι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν τη ζωή; Κάποιοι πλούσιοι τραπεζίτες μήπως; Ας μην τολμήσουμε να απαντήσουμε. Αλλά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι το προϊόν μιας παράλληλης δράσης δύο στοιχείων: της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά όλοι οι Ευρωπαίοι κάθε προσπάθεια κατάργησης αυτής της παραλληλίας.

Ποιες είναι οι 5 τροφές που ανακουφίζουν από τους πόνους της μέσης;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/poies-einai-oi-5-trofes-pou-anakoufizoun-apo-tous-ponous-ths-meshs.html#ixzz2lDDtTTN1


  
Οι πόνοι στη μέση είναι πια κλασικό φαινόμενο για όλους μας, μα κυρίως για τις γυναίκες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Χάπια, κρέμες, massage, με κάθε τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μήπως όμως θα ήταν καλό να ψάξουμε τη λύση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο;

«Ξερνώντας» Φωτιά και Ατσάλι απο τα Αυτοκινούμενα Πυροβόλα και τα ...Αντιαρματικά στο νησί της Κώ ( φώτο & video)

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/fotia-kai-atsali.html#ixzz2lDDSmNa8


 fotia-kai-atsali
Τρέχοντας και  ''ξερνώντας Φωτιά και Ατσάλ''ι τα Αυτοκινούμενα πυροβόλα του νησιού της Κώ ...Υποστηρίζοντας Μηχανοκίνητο Λόχου που κινήθηκε ταχύτατα για να ρίξουν στη θάλασσα Τούρκικες Δυνάμεις Καταδρομών που δημιούργησαν νυχτερινό προγεφύρωμα ....
Ταυτόχρονα αντιαρματικά και αντιαβακικά όπλα  χτυπούν τα σκάφη των εισβολέων ,ενώ αντιαεροπορικά επιτηρούν το πεδίο των επιχειρήσεων !

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ !!!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/o-tourkos-den-poianete-filos.html#ixzz2lDD6Tux3


 

Αύτή την παροιμία την έλεγε ή μάνα μου. Καί νά που κάθε τόσο καί λίγο έρχονται όι Τούρκοι με τίς δηλώσεις τους καί την δικαιώνουν. Παράδειγμα οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν για την Κύπρο.

Πήρε φωτιά το βουνό...Ταχύτατη Αντεπίθεση Αρμάτων της ΧΧV με το πρώτο φώς

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/tahutati-antepithesi-armaton.html#ixzz2lDBh8WQV


 tahutati-antepithesi-armaton

Τακτική άσκηση των Αρμάτων με χρήση πραγματικών πυρών της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με σενάριο την Υπέρβαση κατά την διάρκεια της νύχτας και με  ταχύτατη αντεπίθεση των Αρμάτων με το ''Πρώτο Φώς''


Γερμανία: Κεφάλια γουρουνιών σε ισλαμικό τέμενος

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/kefalia-gourouniwn-islamiko-temenos.html#ixzz2lDBLN7Gs


 
Με έναν περίεργο τρόπο έδειξαν οι Γερμανοί στη Λειψία την αντίθεσή τους στην ανέγερση ισλαμικού τεμένους. Άγνωστοι τοποθέτησαν κομμένα κεφάλια πέντε  γουρουνιών στο χώρο όπου ανοικοδομείται ένα ισλαμικό τέμενος.

Πως φτιάχνω μόνος μου, ηλιακό συλλέκτη νερού για θέρμανση... V I D E O

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/hliakos-sylektis-nerou-gia-thermansi.html#ixzz2lDAxpR16


 
 Εδώ λοιπόν είναι ένα από τα έργα, που έχω δουλέψει για τα τελευταία τρία χρόνια.

Έφτιαξα ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού. Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω πώς έφτιαξα το νερό θέρμανσης ηλιακών συλλεκτών. Το σύστημα μου από είκοσι πάνελ, έχει τη δυνατότητα να...

συλλέξει 500.000 BTUκάθε ηλιόλουστη μέρα. Συνήθως συλλέγω περίπου 300.000 BTU, που να πιστεύω ότι είναι αρκετά για να θερμάνουν το σπίτι μας εύκολα για μιαμέρα.

Οι πέντε κορυφαίες αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο - V I D E O

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/oi-pente-koryfaies-anahaitiseis-sto-aigaio.html#ixzz2lDATAybJ


 oi-pente-koryfaies-anahaitiseis-sto-aigaio
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο αγώνας της ΠΑ και των πιλότων της πάνω από το Αιγαίο στην αντιμετώπιση των τουρκικών αεροσκαφών που εισβάλλουν σχεδόν καθημερινά στον Εθνικό Εναέριο Χώρο είναι διαρκής και επίπονος. Τίποτα δεν χαρίζεται για κανένα εκεί επάνω στον ουρανό του Αιγαίου, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τίποτα εκτός από ένα: Η αναμφισβήτητη υπεροχή των Ελλήνων πιλότων εναντίον των Τούρκων.

ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/pote-kai-pos-nisteuoume.html#ixzz2lDA5CM00


 pote-kai-pos-nisteuoume
Η Νηστεία τῶν Χριστουγέννων 
α) Κανονικὴ Τάξις β) Νηστειοδρόμιον 
Αʹ. Κανονικὴ Τάξις 
-  Η περίοδος τῆς Νηστείας τῶν Χριστουγέννων ἀρχίζει τὴν 15ην Νοεμβρίου (τὴν ἑπομένη τῆς ̔Εορτῆς τοῦ ̔Αγίου Φιλίππου, 14ην Νοεμβρίου), καὶ λήγει τὴν 24ην Δεκεμβρίου.
- Κατὰ τὴν περίοδο αὐτὴν Δευτέρα, Τετάρτη καὶ Παρασκευὴ τηρεῖ- ται νηστεία (ἀνέλαιος τροφή), τὶς δὲ ἄλλες ἡμέρες γίνεται κατάλυσις ἰχθύος.
-  Εκ Παραδόσεως, κατὰ τὴν περίοδο αὐτὴν ἀρχίζει ἡ κατάλυσις ἰχθύος ἀπὸ τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου (21ην Νοεμβρίου) καὶ λήγει τοῦ ̔Αγίου Σπυρίδωνος (12ην Δεκεμβρίου). 
- Τὴν παραμονὴ τῶν Χριστουγέννων (24ην Δεκεμβρίου) τηρεῖται ξηροφαγία, ἐκτὸς ἐὰν ἡ παραμονὴ συμπέση Σάββατο ἢ Κυριακή, ὁπότε γίνεται κατάλυσις ἐλαίου, οἴνου καὶ θαλασσινῶν, ἐκτὸς ἰχθύος.

Τα αναψυκτικά αλλάζουν τον εγκέφαλο;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/ta-anapsyktika-allazoun-ton-egkefalo.html#ixzz2lD9l75AC


  
Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στον εγκέφαλο, υποστηρίζει νέα μελέτη αυστραλών επιστημόνων.

Το ελληνικό τσάι του βουνού δρα κατά του Αλτσχάιμερ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/to-ellhniko-tsai-tou-vounou-dra-kata-tou-alzheimer.html#ixzz2lD9CHY2r


  
«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες.

Είναι 12χρονος και Θεσσαλονικιός και ξεκινά συνεργασία με την Google

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/12-google.html#ixzz2lD8O1s9V


 
Που να φανταζόταν ο 12χρονος Θεσσαλονικιός Νίκος Αδάμ πως η αγάπη του για παιχνίδια με την τεχνολογία θα κατέληγε σε συνεργασία με τον διαδικτυακό κολοσσό Google.

Γονείς, στρώστε συχνά το οικογενειακό τραπέζι!


 goneis-stroste-suhna-to-oikogeneiako-trapezi

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Περνάμε, αναμφίβολα, δύσκολες οικονομικά εποχές με τριάντα σχεδόν τοις εκατό ανέργους άνδρες και γυναίκες και διπλάσιο ποσοστό νεολαίας Περνάμε, αυτό μετράει διαχρονικά ακόμη περισσότερο κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύσκολες ψυχολογικά εποχές που θα στιγματίσουν βαθειά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/tzami-stin-athina-tzami-stin-agia-sofia.html#ixzz2lD7fs5Wd


 Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ στην Αθήνα δόθηκε πλέον και επίσημα το σήμα να αρχίσουν τα έργα για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, αν και η αλήθεια είναι ότι ήδη υπάρχουν περί τα εξήντα τζαμιά σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στην Κωνσταντινούπολη δόθηκε σαφές μήνυμα από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, ότι σύντομα η αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης το μεγάλο αυτό σύμβολο του χριστιανισμού θα ακολουθήσει τον «δρόμο» της αγίας Σοφίας Τραπεζούντας και της αγίας Σοφίας της Νίκαιας που ήδη λειτουργούν σαν μουσουλμανικά τεμένη. 

Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο.


 
Όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, προσθέστε λίγο γάλα στο αλατισμένο νερό. Αυτό θα κάνει το κουνουπίδι να κρατήσει το  φωτεινό λευκό του χρώμα που έχει πριν το βράσιμο. 

Τα 12 πιο απίθανα ηλεκτρικά κουτιά (καφάο) στον κόσμο!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/12.html#ixzz2lD5skuvH


 
Πόσο άσχημα φαίνονται τα καφάο που συναντάμαι στους δρόμους. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πιο καλαίσθητο όπως το να κάνουν σχέδια με ζωηρά χρώματα για ναδιασκεδάζουν τους περαστικούς και να δημιουργούν μια πιο όμορφη εικόνα.Δείτε κάποια παραδείγματα από έξυπνες μεταμορφώσεις που έχουν γίνει σε πόλεις του εξωτερικού. Από απόσταση  να είστε βέβαιοι ότι μερικοί άνθρωποι  μπορεί ναξεγελαστούν από τις έξυπνες αυταπάτες πουφαίνονται σε αυτές τις εικόνες.