ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τους 2.267 έφτασαν οι συλληφθέντες για χρέη προς το Δημόσιο. ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "  
20/11/2013
Τους 2.267 φτάνουν οι συλληφθέντες για χρέη προς το Δημόσιο, καθώς και άλλα φορολογικά αδικήματα, από την αρχή του έτους έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.
Ειδικότερα, το συνολικό ποσό της οφειλής των συλληφθέντων, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, ανέρχεται στα 9.226.765.454,33 ευρώ.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν 365 υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, στο πλαίσιο των οποίων εκδηλώθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπαιτίων λόγω προηγούμενης διευθέτησης των χρεών τους προς το δημόσιο.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Ακόμη, ως απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με τον ν. 2523/1997, ο οποίος ρυθμίζει τα των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στη φορολογική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο αξιολογείται από τα συναρμόδια υπουργεία, και «όπου χωρούν βελτιώσεις, αυτές θα υπάρξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου