ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός.... (Εξαιρετικό)

http://www.agioritikovima.gr/media/k2/items/cache/68be3e5a1b734525df85c05b98ff3aba_L.jpg
ΠΗΓΗ. E-MAIL

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.
 Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
 "Πως σου φάνηκε η εμπειρία;"
"Ωραία" απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
"Και τι έμαθες;" συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

 Ο γιος απάντησε:
- Εμείς έχουμε ένα σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις...

Την Τρίτη 19/11/2014 εκδικάζονται στην Ολομέλεια του Ε.Σ., οι εφέσεις αποστράτων για την παρακράτηση της Ε.Α.Σ. (πιλοτικές δίκες) Ενημερωτικό για τις πιλοτικές δίκες στο Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων

ΠΗΓΕΣ : Α) http://eaasargolida.blogspot.gr      
                Β) http://staratalogia.blogspot.gr





Του μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, Β. ΚΟΝΤΟΥ

Ενημερωτικό για τις πιλοτικές δίκες στο Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων

1. Με σχετικές πράξεις της αρμόδιας Επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συζητούνται κατά τη... δικάσιμο της 19ης Νοεμβρίου 2014, ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τρεις εφέσεις στρατιωτικών συνταξιούχων, τις οποίες έχουν ασκήσει ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους, καθώς με τις ως άνω εφέσεις τίθενται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος σχετικά με την αναπροσαρμογή (μείωση) των καταβαλλόμενων από το Δημόσιο συντάξεων, βάσει των διατάξεων: α) του άρθρου Μόνου του Ν. 3847/2010 (μείωση και περικοπή των επιδομάτων εορτών κ.λπ.) και β) του άρθρου 11 παρ. 1 και 2 του Ν. 3865/2010 [παρακράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.) από τις συντάξεις από 1.8.2010].