ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Στο Άγιον Όρος αναπαύεσαι…

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr     "

Στο Άγιον Όρος αναπαύεσαι
Ένας αγιορείτης έγραφε: «Eίναι σκάνδαλο αυτό που έγινε και μου δόθηκε το προζύμι της Βασιλείας, ο πολύτιμος μαργαρίτης, το δυναμικό μυστικό της ζωής.

Μού δόθηκε το λίγο με τον πολύ δυναμισμό. Μού δόθηκε το ελάχιστο, που είναι μέγιστο.

Μού δόθηκε αυτό που δεν το αξίζω. Τώρα δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να ευχαριστώ σ᾿ όλη μου τη ζωή.

Ημερολόγιο αιχμαλώτου 1974: Η συγκλονιστική μαρτυρία από τις τουρκικές φυλακές μέχρι την απελευθέρωση

ΠΗΓΗ: "    pentapostagma.gr    "

Ημερολόγιο αιχμαλώτου 1974
Το ημερολόγιο του έφεδρου στρατιώτη Παναγιώτη Γεωργίου -22 ετών τότε, από τη Μύρτου- αποτελεί μια από τις πρώτες αυθεντικές μαρτυρίες αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής του ’74 που δημοσιεύθηκαν στον κυπριακό Τύπο.
Συγκεκριμένα, είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του Π. Γεωργίου, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ημερ. 2 Νοεμβρίου 1974.

ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

islam-in-france
Η Γαλλία κατά την εποχή της νεωτερικότητας καυχάται για την πρωτοπορία στον αγώνα για την καταπολέμηση του σκοταδισμού του Μεσαίωνα! Ο αγώνας αυτός είχε ως κύριο στόχο την αμφισβήτηση κάθε μορφής αυθεντίας, του κοσμικού άρχοντα και του δορυφόρου αυτού θρησκευτικού ηγέτη, αρχικά, του Θεού στη συνέχεια. Από την αμφισβήτηση, μέσω του λεγομένου διαφωτισμού, η  διανόηση και μεγάλο τμήμα του λαού στη συνέχεια πέρασαν στην άρνηση της ύπαρξης του Θεού!

‘Ελιωσαν οι πάγοι αποκαλύφθηκαν πτώματα στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma. gr"

πτώματα στρατιωτών 4
Συγκλονίζει το θέμα του περιοδικού TIME. Οι πάγοι έλιωσαν στις Άλπεις και πτώματα στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύφθηκαν!

Πώς ένας αμόρφωτος έγινε καθηγητής;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Αγιος Αντώνιος ο μέγας
Τα τελευταία λόγια αυτού του καθηγητή ήταν: Αυτή είναι η τελευταία μου επίσκεψη σε σας. Και θα εκπλαγώ αν ξαναβρεθούμε μαζί. Να προφυλάσσεται την σκέψη σας από ότι σας δυσαρεστεί, να προσέχετε τον εαυτό σας … Μοιράσετε τα ενδύματα μου, στον Αθανάσιο (Μέγα) τον επίσκοπο δώσετε μια μηλωτή (δέρμα προβάτου) και το ρούχο πάνω στο οποίο κοιμάμαι, το οποίο ο ίδιος μου το έδωσε καινούριο, αλλά το πάλιωσα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Αντώνιος φημίζεται όχι για τα συγγράμματα, ή για την κοσμική σοφία, ή για καμιά τέχνη, αλλά μόνο για την ευσέβεια του προς τον Θεό την ασκητική ζωή του στην έρημο και την συνεχή νίκη του κατά του αρχέκακου γι’ αυτό και ονομάστηκε καθηγητής της ερήμου.

(Κατάληψη της Βουλής) απο …Αξιωματικούς της ΣΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

Κατάληψη της Βουλής) απο ...Αξιωματικούς της ΣΕΘΑ
Επίδοση αναμνηστικών δώρων και» όχι της Βουλής » απο τον Πρόεδρο της Βουλής στον Διοικητή της ΣΕΘΑ
Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, η 66η Εκπαιδευτική Σειρά της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, όπου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν επί των λειτουργιών των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Τέλος ξεναγήθηκαν στην Έκθεση «Χαρίλαος Τρικούπης» που εκτίθεται στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» της Βουλής.

Mια απ΄ ίδια και σήμερα στο Αιγαίο …Οπλισμένα Τούρκικα Μαχητικά & Ε/Π !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr      "

Μια απ΄ ίδια και σήμερα στο Αιγαίο ...Οπλισμένα Τούρκικα Μαχητικά
Τι είχες Γιάννη  τι είχα πάντα …
Η συνέχεια  των προκλητικών παραβιάσεων στο Αιγαίο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, αν και μετά την δήλωση του Τούρκου Διπλωμάτη στο ΥΠΕΞ κάποιοι θα περίμεναν οτι  θα είχαμε κάτι το καλύτερο στις Τουρκικές Προκλήσεις !

Πετρέλαιο-αέριο: Να θυμηθούμε κάτι αφού η Δικαιοσύνη…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,gr     "

Επειδή βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς της χώρας, είτε διότι αποφάσισαν να «αυτονομηθούν», όπως κάποιοι υποστηρίζουν, είτε διότι υφίσταται κυβερνητική βούληση να ανοίξουν όλα τα «θέματα», υπενθυμίζουμε ένα δημοσίευμα το οποίο καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα αναφορικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της χώρας.

Γιατί σε περίοδο νηστείας κάνει να φάμε ελιές και όχι λάδι;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

 νηστείας  ελιές λάδι
Η παλιά και αληθινή νηστεία συνίσταται στην πλήρη αποχή τροφής ή στην ξηροφαγία. 

Επειδή όμως αυτή δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί στις μεγάλες περιόδους των νηστειών τού Εκκλησιαστικού έτους, λόγω δύσκολων συνθηκών ζωής ή έλλειψης ζήλου, έχουν στην πράξη επινοηθεί διάφορες διευκολύνσεις, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή της νηστείας από όλους τους πιστούς.

ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Αμερικανοί πεζοναύτες καίνε Ιρακινούς αντάρτες!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

Αμερικανοί πεζοναύτες καίνε Ιρακινούς αντάρτες
Συγκλονιστικές εικόνες που απεικονίζουν αμερικανούς στρατιώτες να καίνε Ιρακινούς αντάρτες, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. 

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που σύμφωνα με πληροφορίες τραβήχτηκαν στη Φαλούτζα το 2004, έχουν κάνει τον γύρο του διαδυκτύου και ειναι υπο έρευνα απο το Σώμα Πεζοναυτών. Πολλές από τις συνολικά 41 φωτογραφίες ειναι τόσο σοκαριστικές που δεν μπορουν να δημοσιευτούν. 

Δυο φωτογραφίες δείχνουν ενα πεζονάυτη να ρίχνει βενζίνη στο πτώμα κάποιου ιρακινού στρατιώτη και άλλες δυο παρουσιάζουν τα λέιψανα των στρατιωτών να τα εχουν τυλίξει οι φλόγες. 

Η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας απο την Αϊτή

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Η πρώτη διπλωματική αναγνώριση της Ελλάδας απο την Αϊτή
Η Αϊτή -το Χαΐτιον, σύμφωνα με τα ελληνικά της εποχής- ήταν η πρώτη κρατική οντότητα που αναγνώρισε την Επανάσταση του ’21 και το δικαίωμα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση, με την επιστολή του προέδρου της Ιωάννου Βόγιερ (Jean Pierre Boyer) προς τον Αδαμάντιο Κοραή, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1822.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

obama_erdogan
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ούτε στο τηλέφωνο δεν καταδέχεται να μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, που μάταια προσπάθησε τελευταία επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον κ Ομπάμα ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έδειξε την μεγάλη του δυσαρέσκεια προς τον Τούρκο πρωθυπουργό γεγονός που φανερώνει νέα επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Οι περισσότεροι αναλυτές στην Ευρώπη και στην Αμερική προβλέπουν ότι κατά τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή άνοδο τα εθνικιστικά, εξτρεμιστικά και αντι-ευρωπαϊκά κινήματα. Θεωρώ χρήσιμο να καταγράψουμε τις κυριώτερες ομάδες που εντάσσονται σ’ αυτήν την κατηγορία και να ανιχνεύσουμε για ποιους λόγους προσελκύουν ψήφους.

Η MIT πίσω από τις δολοφονίες των τριών γυναικών του PKK στο Παρίσι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Η MIT πίσω από τις δολοφονίες των τριών γυναικών του PKK στο Παρίσι
Νέα έγγραφα που συνδέουν την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ με τη δολοφονία των τριών γυναικών, μελών του ΡΚΚ στο Παρίσι τον περασμένο χρόνο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Taraf.
Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η ΜΙΤ πλήρωσε το ποσό των 6.000 ευρώ σε πράκτορα με την κωδική ονομασία «Λεγεωνάριος» για την εξουδετέρωση της ακτιβίστριας του ΡΚΚ, Σακινέ Τζανσίζ. Στο δημοσίευμα αναφερεται ότι ο πράκτορας που αναφέρεται στο μυστικό έγγραφο θα μπορούσε να είναι ο Ομέρ Γκιουνέι, ο ύποπτος που συνελήφθη στο Παρίσι έπειτα από τη δολοφονία.

¨Πως μπορείς να καταπιείς ένα ολόκληρο ΠΡΙΝΟ; ¨

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr   "

unnamed (3)
Ενώ τα χέρια του Έλληνα μετράνε  και ξαναμετράνε  τις κόκκινες υποδιαιρέσεις του Ευρώ, το μυαλό του ¨στροβιλίζεται¨ με την δημοσιότητα σε ένα ξέφρενο χορό εκατομμυρίων.
Τώρα μας ¨χορεύουν στο ταψί¨, όμως το αύριο έρχεται και είναι μία διαφορετική ημέρα.  Σήμερα η κλεψιά, η απάτη, το ασύστολο πολιτικό ψέμα κάνουν την τελική γυροβολιά τους στο ¨περιβόλι του Ουρανού¨της Ελλάδος.

Kίνδυνος για την ασφάλεια των ΕΔ το Internet; – Μεταδόθηκαν στοιχεία για S-300!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

Kίνδυνος για την ασφάλεια των ΕΔ το Internet
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΕΔ
Ακόμα και μυστικά των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μπορούσαν να μοιραστούν διαδικτυακά οι στρατεύσιμοι δυνητικά θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΕΔ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε την Τρίτη ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην τελετή παρουσίασης έρευνας για την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

Δέκα ωφέλιμα φυτά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του εσωτερικού σας χώρου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

φυτά-εσωτερικού-χώρουΤα φυτά εσωτερικού χώρου συγκεντρώνουν πολλαπλά οφέλη. Πέρα από τη λειτουργικότητα που προσφέρουν για τη διακόσμηση της οικίας μας, τα φυτά εσωτερικού χώρου εάν τοποθετηθούν κατάλληλα μπορούν να φωτίσουν το χώρο, να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων από επιβλαβείς ρύπους και να δημιουργήσουν μία αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας. Έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων άγχους, να απαλύνουν την ένταση ή/και ακόμη να επιταχύνουν την πρόοδο μιας θεραπείας. Με τα δέκα αυτά φυτά εσωτερικού χώρου που ακολουθούν μπορείτε να αδράξετε τα οφέλη της φύσης για την υγεία σας ομορφαίνοντας παράλληλα την οικία σας.

Ύπουλο «λευκό» χτύπημα.

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

Το ύπουλο «λευκό» χτύπημα, είναι η επιλογή της ημερομηνίας με απώτερο σκοπό να καταργήσουν την αργία της Μεγάλης εβδομάδας, των Αγίων Παθών

mathima_toyrismoy
Εκστασιασμένος έμεινα ακούγοντας  την πρόταση των ξενοδόχων  για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» κατά τα πρότυπα χωρών της Ευρώπης.
Να κλείνουν τα σχολεία για μια εβδομάδα,  να παίρνουν οι γονείς τα παιδιά,  να πηγαίνουν στα χιόνια εκδρομή!!! Για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού….

“Ελληνική εμπλοκή” στην Αφρική! Μόνο αυτό μας έλειπε…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,.gr    "

Ελληνική εμπλοκή στην Αφρική!
Όλα τα είχαμε η εμπλοκή μας στην ευρισκόμενη εδώ και καιρό σε κρίση Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία μας έλειπε. Πως προκύπει η ελληνική εμπλοκή;
Λόγω προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ.

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Αδελαίδα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma,.gr    "

DSC_0273a
Την Κυριακή, 12 Iανουαρίου 2014 και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην προβλήτα Γκλενέλγκ της Αδελαΐδας, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Νικάνδρου, με ολόκληρο τον ιερό κλήρο καθώς και ιερείς άλλων αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών.

«Από Μηχανής» Θεός; Πετρέλαιο στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: " pentapostagma.gr    "

ελλαδα-πετρέλαια
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
    Επαναφέρω στη δημοσιότητα ένα άρθρο που είχα αναρτήσει στα blogs το 2011 καθώς έγινε και πάλι επίκαιρο με την ξαφνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ Στουρνάρα για το «ελληνικό πετρέλαιο» η οποία οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα ότι αυτό ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον εννοούσε σε ποσότητες) που θα μας έκαναν ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Ο λύκος που του «έκοψαν τα αυτιά»… πριν δαγκώσει θέλει να γίνει «πρόβατο».

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

ελλάδα-τουρκία
Και γιατί θέλει να γίνει ¨πρόβατο¨;  Μα για να φάει καλύτερα…
Ποιος όμως του έκοψε τα αυτιά;
Ούτε στο τηλέφωνο δεν καταδέχεται να μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, που μάταια προσπάθησε τελευταία επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον κ Ομπάμα ο οποίος με αυτόν τον τρόπο έδειξε την μεγάλη του δυσαρέσκεια προς τον Τούρκο πρωθυπουργό γεγονός που φανερώνει νέα επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Ο παιδικός αυνανισμός είναι καλός λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας…

ΠΗΓΗ :    "     pentapostagma.gr       "

goneis-tsakomos-paidi
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας    αφορά  έναν οδηγό 83 σελίδων υπό τον τίτλο “Κανόνες σεξουαλικής αγωγής στην Ευρώπη ” που επεξεργάστηκε από κοινού με το Γραφείο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Εκπαίδευση στην Υγεία και αφορά τους κανόνες της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και των νέων της Ευρώπης. Αποδέκτης του είναι  οι κυβερνήσεις των κρατών -μελών και ειδικότερα τα Υπουργεία Εκπαίδευσης και Υγείας. 

Δεν είναι μόνο η Ελληνίδα μάνα -Κινέζα έκανε πρωτοσέλιδη δέσμευση σε εφημερίδα ότι θα σταματήσει να πιέζει το γιο της για γάμο

Δεν είναι μόνο η Ελληνίδα μάνα -Κινέζα έκανε πρωτοσέλιδη δέσμευση σε εφημερίδα ό

 

18.01.2014 13:51

Οχι, η ερώτηση «πότε θα παντρευτείς», που συνήθως συνοδεύεται από το «πότε θα γίνω γιαγιά», δεν διατυπώνεται μόνο στη γλώσσα μας, ούτε είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελληνίδας μάνας η οποία βέβαια το έχει αναγάγει σε... επιστήμη. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι μία Κινέζα αναγκάστηκε να δεσμευθεί δημόσια σε εφημερίδα πως θα σταματήσει να πιέζει τον γιο της να παντρευτεί, προκειμένου να τον πείσει να γυρίσει στο σπίτι.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

ΠΗΓΗ : "  Asteiakia.gr   "

 

20 χρόνια γάμου

-Μετά απο 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι πάει κρουαζιέρα. Μια νύχτα με πανσέληνο βρίσκονται στο κατάστρωμα και με πολύ ρομαντική διάθεση λέει η γυναίκα: 
Αγάπη μου, αν έπεφτα στη θάλασσα θα μ έσωνες; 
- Αν σου πω "ναι", θα πέσεις;

Την ειρωνεία των βρετανικών ΜΜΕ προκαλεί η φημολογούμενη σχέση του Ολάντ

ΠΗΓΗ : "  http://news.in.gr/   "

Την ειρωνεία των βρετανικών ΜΜΕ προκαλεί η φημολογούμενη σχέση του Ολάντ
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
  • 4
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
«Ο Ολάντ μίλησε για πολλά - εκτός από ένα θέμα» ήταν ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. «Το λέμε με απόλυτο σεβασμό: στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου υπήρχε ένας ελέφαντας», έγραψε η Daily Telegraph «Η συζυγική απιστία μοιάζει να κάνει κακό και στους Γάλλους», σαρκάζουν οι Times.