ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

¨Πως μπορείς να καταπιείς ένα ολόκληρο ΠΡΙΝΟ; ¨

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr   "

unnamed (3)
Ενώ τα χέρια του Έλληνα μετράνε  και ξαναμετράνε  τις κόκκινες υποδιαιρέσεις του Ευρώ, το μυαλό του ¨στροβιλίζεται¨ με την δημοσιότητα σε ένα ξέφρενο χορό εκατομμυρίων.
Τώρα μας ¨χορεύουν στο ταψί¨, όμως το αύριο έρχεται και είναι μία διαφορετική ημέρα.  Σήμερα η κλεψιά, η απάτη, το ασύστολο πολιτικό ψέμα κάνουν την τελική γυροβολιά τους στο ¨περιβόλι του Ουρανού¨της Ελλάδος.
Τα ψέματα τελείωσαν και έρχονται τα συγκριτικά μεγέθη.
Έχουμε και λέμε..
Πόσο κοστολογήθηκε η παραγωγή του ΠΡΙΝΟΥ;
Πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση του νόμου 2779/1999 ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία Energean Oil & Gas, με την οποία απελευθερώνεται η δυνατότητα πώλησης του συνόλου της πετρελαϊκής παραγωγής του Πρίνου, η οποία εμποδιζόταν από το ειδικό καθεστώς που ίσχυε ως σήμερα.
Στη συνέχεια, υπεγράφη  εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην “BP Oil International” και την “Energean Oil & Gas”, με βάση την οποία το σύνολο του παραγόμενου στον Πρίνο πετρελαίου θα πωλείται στον διεθνή επιχειρηματικό όμιλο.
Η εμπορική συμφωνία είναι αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ με βάση τις προβλέψεις παραγωγής από τον Πρίνο και τις τρέχουσες τιμές πετρελαίου, συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της BP στην ενεργειακή αγορά της χώρας.. http://www.epixeiro.gr/  Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 18:50
Τα προβληματικά  Θαλασσοδάνεια σε τι ύψος προσεγγίζονται;
Διαβάζουμε…
Oι ασκηθείσες διώξεις κατά της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για θαλασσοδάνεια της περιόδου 2008-09, ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ, πιθανότατα αποτελούν το προοίμιο στην εκ θεμελίων αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος. Οι δικαστές κινήθηκαν ταχύτατα, στηριζόμενοι, καθώς φαίνεται, σε ελεγκτικό υλικό της εταιρείας Black Rock, η οποία ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών επί μακρό διάστημα, πολύ πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίησή τους. Του Νίκου Ξυδάκη http://www.kathimerini.gr/ Tρίτη, 14 Iανoυαρίου 2014
Παράλληλα, εκτός από τα δάνεια των 17.000.000 ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα- «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται να χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες  με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της ζημίας του Τ.Τ. μόνο από αυτά τα δάνεια υπολογίζεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ.
Αλλες πληροφορίες τονίζουν ότι η έρευνα έχει επεκταθεί και σε άλλες 10 τράπεζες που έδωσαν τέτοια επισφαλή δάνεια συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ για την υπόθεση του επιχειρηματία Καρούζου που είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό. Δηλαδή, συνολικά έχουν δοθεί προβληματικά δάνεια ύψους 500 εκατ ευρώ http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=26496 9/1/2014
Από τις υποθέσεις αυτές, το συνολικό ύψος της ζημιάς της τράπεζας ΤΤ υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ, ωστόσο το σύνολο των χαριστικών δανείων υπολογίζεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής των υπευθύνων (διοικήσεων) της τράπεζας για το έγκλημα της απιστίας και των ωφεληθέντων από τις πράξεις αυτές επιχειρηματιών, για άμεση συνέργεια στις πράξεις απιστίας, καθώς και για νομιμοποίηση προϊόντων προερχόμενο από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα)». ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ http://www.ethnos.gr
Η φαντασία δεν μπορεί να προσλάβει την εικόνα ..
Άραγε με τι καλαμάκι ρουφούσαν την σχετική ισόποση αξία ενός ολόκληρου πετρελαιοφόρου ορίζοντα με πολλά πηγάδια όπως είναι ο ΠΡΙΝΟΣ της Θάσου;
Και όμως η  πλεονεξία και η ξεμωραμένη απληστία του ανθρώπου τον κάνει βρικόλακα να πίνει ακόμα και το αίμα ¨των παιδιών¨ του.
Το αίμα που φτύνουμε τώρα εμείς είναι το αίμα της Πατρίδας που ρούφηξαν τόσα χρόνια  τα λαμόγια- βρυκόλακες της Μεταπολίτευσης που καθόταν στις πρώτες σειρές των τιμωμένων προσώπων και απαιτούσαν και χειροκρότημα. Σήμερα αυτή την αιμορραγία ανακαλύπτουμε και βλέπουμε ¨¨πόσα κοιτάσματα ρούφηξαν¨ και βλέπουμε το μέλλον και απογοητευόμαστε.
Μπορεί να φαίνεται ότι ρούφηξαν ολόκληρα κοιτάσματα, αλλά τελικά αργά ή γρήγορα θα καταπωθούν από την ΑΛΗΘΕΙΑ  και τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ. Κανείς δεν γλυτώνει…
Όσο αίμα πιούν οι βρικόλακες του Έθνους μας στο τέλος θα  αναγκαστούν να μας το επιστρέψουν πίσω γιατί είναι ασύμβατο με αυτούς.. γιατί είναι αίμα αιώνων μαρτυρικό, ηρωικό , ομολογιακό.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου