ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η MIT πίσω από τις δολοφονίες των τριών γυναικών του PKK στο Παρίσι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Η MIT πίσω από τις δολοφονίες των τριών γυναικών του PKK στο Παρίσι
Νέα έγγραφα που συνδέουν την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ με τη δολοφονία των τριών γυναικών, μελών του ΡΚΚ στο Παρίσι τον περασμένο χρόνο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Taraf.
Στο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι η ΜΙΤ πλήρωσε το ποσό των 6.000 ευρώ σε πράκτορα με την κωδική ονομασία «Λεγεωνάριος» για την εξουδετέρωση της ακτιβίστριας του ΡΚΚ, Σακινέ Τζανσίζ. Στο δημοσίευμα αναφερεται ότι ο πράκτορας που αναφέρεται στο μυστικό έγγραφο θα μπορούσε να είναι ο Ομέρ Γκιουνέι, ο ύποπτος που συνελήφθη στο Παρίσι έπειτα από τη δολοφονία.
Σε ηχογράφηση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα φαίνεται ο Γκιουνέι να συζητάει τη δολοφονία με δύο αξιωματούχους της ΜΙΤ.
Η ανακοίνωση της ΜΙΤ
Από την άλλη πλευρά η μυστική υπηρεσία ΜΙΤ σε γραπτή ανακοίνωσή της, αρνήθηκε  τις κατηγορίες που την συνδέουν με τις δολοφονίες στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ ως «επιχείρηση που σκοπεύει να ταρακουνήσει την υπηρεσία και να αποδυναμώσει τα υπεύθυνα στελέχη της που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού, με το αποκαλύπτουν τις ταυτότητές τους».Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι ηχογραφήσεις και τα έγγραφα που διανέμονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο έχουν ως στόχο την σύνδεση της υπηρεσίας με τις δολοφονίες των μελών του ΡΚΚ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου