ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μανωλάκος στη ΒτΕ: Άνιση η μεταχείριση στους συνταξιούχους ΕΔ-ΣΑ για καταβολή των αναδρομικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

 

Κατάθεση Ερώτησης για άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα στις 20/10/2020 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα την άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα, σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΠΑΝΕΛ.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΣΤ-ΝΟΜΙΚΩΝ. Ενημέρωση από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 


Κ Α Ρ Τ Α       Μ Ε Λ Ο Υ Σ 



Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας έχει δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις με άλλους Συνδέσμους - Ενώσεις Αποστράτων ως επίσης με  INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Τοπικά Τμήματα της Διεθνούς  Ενώσεως Αστυνομικών - Συνεταιρισμούς Αστυνομικών κ.λ.π. σε Πανελλήνιο Επίπεδο.

Συντάξεις: Τα «μυστικά» του επανυπολογισμού και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς (ΠΙΝΑΚΕΣ)

 

ΠΗΓΗ : " Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Φθιώτιδας   " 

Επανέρχονται από τον Δεκέμβριο οι παλιές προ νόμου Κατρούγκαλου συντάξεις για τους παλαιούς συνταξιούχους, καθώς πολλοί θα έχουν αυξήσεις πάνω από το ποσό της προσωπικής τους διαφοράς. Η αύξηση αυτή θα είναι μόνιμη.

Κατά ένα μέρος θα μηδενίσει την προσωπική διαφορά που τους «φόρτωσε» ο Νόμος 4387/2016 με τον επανυπολογισμό του 2019 και ό,τι περισσέψει θα το βάλουν στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι.

Ο επανυπολογισμός θα γίνει σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Αυξήσεις και αναδρομικά θα πάρουν τον Δεκέμβριο πριν από τα Χριστούγεννα περίπου 600.000 συνταξιούχοι, ενώ οι 400.000 θα έχουν μεν αύξηση αλλά δεν θα ξεπεράσουν την προσωπική διαφορά.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι προ νόμου «Κατρούγκαλου» με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα έχουν νέο επανυπολογισμό σύνταξης και αυξήσεις σε 5 ετήσιες δόσεις, εφόσον ξεπεράσουν το ποσό που λαμβάνουν τώρα ως προσωπική διαφορά. Η πρώτη δόση και τα αναδρομικά 14 μηνών θα δοθούν τον Δεκέμβριο.

Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το νόμο «Κατρούγκαλου» (από 13/5/2016 ως 30/9/2019) με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα έχουν και αυτοί επανυπολογισμό σύνταξης, αλλά θα είναι πιο τυχεροί στην αύξηση γιατί θα την πάρουν σε μία δόση με αναδρομικά 14 μηνών τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο Νόμος 4670/2020.

ΕΝΔΙΣΥ για αναδρομικά συνταξιούχων: Υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ – Ζητείται να επιστραφούν και οι περικοπές σε επικούρηση και δώρα

  






Ο αγώνας για την τελική δικαίωση των συνταξιούχων, με την καταβολή του συνόλου και όχι μέρους των αναδρομικών που οφείλονται, συνεχίζεται! Στο πλαίσιο αυτό, υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης, που αφορά την επιστροφή ποσών σε δικαιούχους! Η αίτηση υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με πρωτοβουλία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) από το δικηγόρο-εργατολόγο, Λ. Αποστολίδη καθώς εκτιμάται ότι η «επίμαχη» υπουργική απόφαση (υπ΄αριθμ Φ.11321/35005/1528 (ΦΕΚ 4536/Β΄/14.10.2020), που εξέδωσαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις. Πρόκειται για Υ.Α. που εκδόθηκε σε εφαρμογή της εξουσιοδοτικής ρύθμισης της διάταξης της παρ.2 του άρθρου 114 του ν.4714/2020.