ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «ΜΗΔΕΝ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Agia SofiaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο μεγαλοπρεπής ναός της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το θαυμάσιο αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα και το σύμβολο της Ορθοδοξίας, είναι το Σημείο Μηδέν από όπου θα πρέπει να γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο η αρχή της μέτρησης του χρόνου, όπως κατά λάθος γίνεται σήμερα και από το 1884 με αυθαίρετη ενέργεια των Βρετανών, στο Greenwich του Λονδίνου.

Κομισιόν: Ενίσχυση στην Ελλάδα για απολυμένους των ΜΜΕ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ 8,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

04/02/2015
Την ενίσχυση με 8,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) στην Ελλάδα, για τη στήριξη 1.633 εργαζομένων που απολύθηκαν στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας στην Ελλάδα, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ 27,95%

04/02/2015
Κατά 27,95% αυξήθηκε τον Ιανουάριο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, φθάνοντας τους 975.000 επιβάτες, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
12.Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Από τη Βικιπαίδεια,
    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν αρχιστράτηγος και ηγετική μορφή της Επανάσταση του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, σύμβουλος της Επικράτειας. Έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.
    Προερχόταν από φημισμένη οικογένεια. Το επώνυμο της οικογένειάς του αρχικά ήταν Τσεργίνης. Αργότερα, σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση που διηγείται ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο παππούς του, Γιάννης Μπότσικας (Τσεργίνης),υιοθέτησε το «Κολοκοτρώνης» ως οικογενειακό ονομα, σαν μετάφραση του αρβανίτικου παρωνυμίου "Μπιθεκούρας" που του αποδόθηκε από κάποιον Αρβανίτη. Ο Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας, καταγόταν από το Λιμποβίσι της Καρύταινας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας που ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ζαμπία Κωτσάκη (εκεί κατέφυγαν οι δυο τους μετά τον θάνατο του πατέρα). Ο πατέρας του Θεόδωρου, Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, πήρε μέρος στην ένοπλη εξέγερση η οποία υποκινήθηκε από τηνΑικατερίνη Β' της Ρωσίας το 1770 και σκοτώθηκε μαζί με δύο αδελφούς και τον φημισμένο Παναγιώταρο στον πύργο της Καστάνιτσας από τους Τούρκους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εισχώρησε στα σώματα των κλεφτών της Πελοποννήσου και στα 15 του έγινε καπετάνιος. Έχοντας αποκτήσει πείρα και στη θάλασσα ως κουρσάρος, το 1805 πήρε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο.

Τα 13 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Τα 13 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι
    Τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες «ανθεκτικούς» και δυνατούς να ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους;
    Πολλά άρθρα κάνουν λόγο για τα κρίσιμα χαρακτηριστικά ψυχικής αντοχής που πρέπει να διαθέτει κάποιος, όπως για παράδειγμα επιμονή, αισιοδοξία και μια αλάνθαστη ικανότητα να κάνουν μέχρι και την αποτυχία. επιτυχία.

Έλληνας επιστήμονας τα ...κάνει αόρατα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 


Έλληνας επιστήμονας τα ...κάνει αόρατα
Στην χτεσινή ανάρτηση για τον θάνατο του 99χρονου κατόχου Νόμπελ Φυσικής, μου προκάλεσε εντύπωση και ερωτηματικά το όνομα ‘’Ελευθεριάδης’’ που ήταν γραμένο στον πίνακα στο φόντο της φωτογραφίας.
Έψαξα λοιπόν, και βρήκα ποιος είναι. Ένας ακόμα από τους Έλληνες ‘’τεμπέληδες’’ και ‘’ανεπρόκοπους’’ που ‘’δυσφημούν’’ την Ελλάδα, κατά την άποψη των νεοναζιστών του Δ΄ΡΑ’Ι’Χ της Χιτλερμέρκελ και των συνοδοιπόρων της.
Βλέπετε, αυτοί μας προτιμούν ‘’σερβιτόρους’’…..
    Ο καθηγητής Γιώργος Ελευθεριάδης, ερευνητής της διασποράς (του πανεπιστημίου του Τορόντο) σχεδίασε και υλοποίησε ένα νέου τύπου λεπτό ηλεκτρομαγνητικό μανδύα, που μπορεί να «εξαφανίσει» διαφορετικά είδη και μεγέθη αντικειμένων, αρχικά στο πεδίο των ραδιοκυμάτων.

Ο 29χρονος Νίκος Λούλης αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ο 29χρονος Νίκος Λούλης αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας
epirus gate
    Πιστός στην ευεργεσία που είναι ταυτισμένη με την Ήπειρο της προσφοράς, ο 29χρονος Νίκος Λούλης (γιος του Κώστα Λούλη), που αποτελεί την 7η γενιά μυλωνάδων, καταγόμενος από τηνΑετορράχη Κατσανοχωρίων, αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.
    Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μύλοι Λούλη Α.Ε." που διαπρέπει σήμερα επιχειρηματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη ΗπείρουΑλέκο Καχριμάνη και του γνωστοποίησε την πρόθεση της οικογένειας Λούλη. Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε, οι πρόγονοί του χρηματοδότησαν κατά το παρελθόν δύο φορές την κατασκευή του γεφυριού και γι' αυτό και για τον ίδιο, πέφτει βαρύ το φορτίο της προσφοράς για την αναστήλωσή του.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 4-2-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Καμμένος: «...ξεκινά η διαδικασία μισθολογικής αποκατάστασης στελεχών ΕΔ και αποστράτων»

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, καλεσμένος στη σημερινή (03-02-2015) πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη, δήλωσε ότι έρχεται άνοιγμα των φακέλων των εξοπλιστικών, ενώ πρόσθεσε: «Αποκατέστησα το επίδομα παραμεθορίου.

Το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα " Ενα εξ αυτών είναι στο Ναύπλιο "

7 SHARES


    BLOGGER: " Το Αναπλάκι μας και πάλι μέσα στα καλύτερα του κόσμου  

Και τα 15 ωραιότερα στον κόσμο

Το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα




Περισσότερα: Το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα | E-Radio.gr Daily 
Και οι 15 μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι. Και οι 15 είναι πλημμυρισμένοι ή περικυκλωμένοι από λουλούδια, το χρώμα των οποίων σβήνει το γκρι των πόλεων. Στην κορυφή της λίστας με τους 15 ομορφότερους δρόμους στον κόσμο βρίσκεται ένας από μια γωνιά της Ελλάδας. Από τον Μόλυβο.
Η ψηφοφορία είναι διαδικτυακή και ο καθένας μπορεί να προσθέσει μια φωτογραφία του δρόμου που θεωρεί εκείνος τον ομορφότερο, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τοπ 15 είναι πραγματικά συγκλονιστικό: δρομάκια γραφικά, πνιγμένα στο χρώμα. Όπως αυτό το κατηφορικό πλακόστρωτο στον Μόλυβο, με τον...  θόλο από τις πασχαλιές, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, αλλά και το μικρό δρομάκι του Ναυπλίου με τις ροζ βουκαμβίλιες στη 13η θέση.
Mόλυβος, Λέσβος