ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νέος τρόπος πληρωμής των συντάξεων από το Μάιο!



Αλλάζει και, μάλιστα, άμεσα με την καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου, που θα γίνει, μετά τον Πάσχα, ο τρόπος καταβολής των συντάξεων.
Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ., καθορίζεται ότι όλες οι συντάξεις θα«περνούν» πλέον, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου και θα γίνονται οι σχετικές κρατήσεις, έτσι ώστε, στη συνέχεια, τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. 
Η απόφαση προβλέπει –και αυτό αφορά, κυρίως, τους νέους συνταξιούχους- ότι η καταβολή της σύνταξης θα αναστέλλεται, αν ο συνταξιούχος δεν έχει προσκομίσει αριθμό λογαριασμού, προκειμένου να του καταβάλλεται η σύνταξη, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης, σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου......>>

Βγήκαν όλοι στο Αιγαίο …Σε πλήρη εξέλιξη οι Ασκήσεις του ΠΝ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 6:03 pm
 Σε πλήρη εξέλιξη οι Ασκήσεις του ΠΝΣβάρνα πήρε τα Πολεμικά του Στόλου ο Α/ΓΕΝ Αποστολάκης ..Σε πλήρη εξέλιξη και οι τρεις Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με το σύνολο σχεδόν του στόλου να επιχειρεί στο Αιγαίο !

Μοναχοί του Άγιου Όρους φωτογραφίζονται αγκαλιά με… αρκούδες

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 2:25 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 1:38 pm
1407
Ασυνήθιστα «κατοικίδια» φαίνεται πως έχουν οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, αφού η μεγάλη τους αγάπη για όλα τα πλάσματα του Θεού και τη φύση, κατάφερε να ημερώσει ακόμα και τις καφέ αρκούδες, τις οποίες παίρνουν αγκαλιά και φωτογραφίζονται στο λιβάδι.

Οι γυναίκες της εποχής μας (Γ.Σωφρόνιος του Έσσεξ)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 12:42 am
Γ.Σωφρόνιος του ΈσσεξΓέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ (†1993)
- Τά παιδιά μας ἔγιναν ἀνίκανα γιά τήν πίστη ἐξ αἰτίας τῶν γονέων
- Πώς ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
[...]Επειδή οι γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση, άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα. Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού. Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ημέρες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αδειάζει την ΕΕ και λέει όχι στην αποθήκευση προσωπικών δεδομένων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 1:25 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 4:52 pm
eurodata660Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «αδειάζει» το νόμο της ΕΕ σχετικά με την παρακράτηση των προσωπικών δεδομένων από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δικαστήριο κρίνει το νόμο “άκυρο”, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζει δυο βασικά δικαιώματα: τον σεβασμό για την ιδιωτική ζωή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΝΕΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   "

Posted: April 11, 2014 at 12:34 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 12:35 pm
ekklisia
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ιστορική βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, οχτακοσίων χρόνων, από την εποχή των Παλαιολόγων, η οποία μάλιστα για ένα διάστημα μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους με την ονομασία Molla Gürani Camii και το κτίσμα της οποίας είναι υπό την προστασία της UNESCO για την μεγάλη πολιτιστική της άξια, σήμερα εγκαταλειμμένη έχει μετατραπεί σε… τουαλέτες, ενώ με μπετόν κτίστηκαν οι πύλες της και καλύφθηκε με σοβάδες, κακότεχνες μπογιές και…καπλαμάδες, όπως αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Cumhuriyet. Αλλά το νέο αυτό μεγάλο σκάνδαλο δεν σταματά εδώ. Στην κεντρική είσοδο της εκκλησίας στήθηκε ένα προκάτ κατασκεύασμα και δίπλα στον αυλόγυρο ένα αυθαίρετο το οποίο κατοικείται από τρεις οικογένειες που χρησιμοποιούν όλο τον ιερό χώρο για τις οικιακές τους ανάγκες.

Γιατί είναι σφραγισμένη εδώ και 193 χρόνια η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      " 

Posted: April 11, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 12:35 am
Γιατί είναι σφραγισμένη εδώ και 193 χρόνια η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου;Εδώ και 193 χρόνια, η κεντρική πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι είναι σφραγισμένη. Όποιος θέλει να εισέλθει στον χώρο όπου τους τελευταίους αιώνες εδρεύει η πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, γίνεται μάρτυρας ενός συνεχούς βουβού θρήνου αλλά και τιμής σε έναν άνθρωπο που προτίμησε τη θυσία.
Κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανάβει ένα κερί και προσεύχεται.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν γιατί, πολλοί όμως το αγνοούν.

Μεγάλος αριθμός τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο σήμερα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 2:00 am, Last Updated: April 10, 2014 at 7:47 pm
Μεγάλος αριθμός τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο σήμεραΣε μεγάλο παραβιάσεων προχώρησε και σήμερα η τουρκική Αεροπορία τόσο με μαχητικά αεροσκάφη όσο και με αεροσκάφη ΑΦΝΣ.

Πάσχα της τηλεόρασης ή της Εκκλησίας;

ΠΗΓΗ :  "     pentapostagma    "

Posted: April 10, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 7:39 pm
Πάσχα της τηλεόρασης ή της Εκκλησίας;Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πια συνήθεια και έθιμο, ο κόσμος να παρακολουθεί τα Άγια Πάθη τού Χριστού και την Ανάστασή Του μόνο από την τηλεόραση.
Ακούμε να πηγαίνουν να μεταλαμβάνουν την Μεγάλη Πέμπτη για το λεγόμενο «καλό», να πηγαίνουν στον επιτάφιο πάλι για το «καλό», λίγο στην Ανάσταση για το «καλό» και βεβαίως να μην χάνουν καμία από τις ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση με την ζωή τού Χριστού. Και αυτό είναι το Πάσχα για αρκετό, δυστυχώς, κόσμο.

Πάσχα στα Ιεροσόλυμα…

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma      " 

Posted: April 10, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 2:02 am
ιεροσόλυμα
-Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους
Όταν επιστρέφει κάποιος προ­σκυνητής από τους Αγίους Τόπους δέχεται μια σειρά ερωτή­σεων: Πως πέρασες; Ήταν ωραία; Τι είδες; Είδες το Άγιο Φως; Και ο προσκυνητής δεν ξέρει τι να πει, δεν βρίσκει λόγια, δεν μπορεί να δώσει να καταλάβουν οι άλλοι τι έζησε τις μέρες που ήταν εκεί. Πως μπορείς να δώσεις να κατα­λάβουν οι άλλοι;

Ανακοινώνουν την Δευτέρα τριπλές κάλπες για τον Μάιο!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: April 10, 2014 at 3:23 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 2:55 pm
ekloges9d8e1Η ιδέα είναι του Βενιζέλου και είναι ο ίδιος που ζήτησε την συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το πρωί της Πέμπτης στο περιθώριο της “επικής” εξόδου στις αγορές. Επίσημα υποτίθεται ότι θα κουβεντιάσουν τις θετικές εξελίξεις για την οικονομία. Πίσω όμως από τις κουρτίνες του Μεγάρου Μαξίμου είναι πολύ πιθανό να ρυθμίσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό της Δευτέρας.

Το άβατο του Αγίου Όρους

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: April 10, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 1:54 am
Το άβατο του Αγίου ΌρουςΤο άβατο του Αγίου Όρους είναι θεσμός και κατοχυρώθηκε με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, πατριαρχικά σιγγίλια, με σουλτανικά φυρμάνια, με άρθρα διεθνών κανονισμών, με όλα τα ελληνικά Συντάγματα και με νομοθετικό διάταγμα. ( Φ.Ε.Κ. 268/28.9.1953 ) .

Περίεργες κινήσεις πλοίων στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: April 10, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: April 10, 2014 at 1:54 am
Περίεργες κινήσεις πλοίων στο ΑιγαίοΓερμανικό πολεμικό πλοίο, κατέπλευσε προχθές το πρωί στη Ρόδο, στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο και αγκυροβόλησε στην Ακαντιά, όπου πάρθηκαν και τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην ουσία ένα πλοίο υποκλοπών, φτάνει τα 83 μέτρα μήκος και τα 14 μέτρα πλάτος και έχει πλήρωμα περίπου 40 άτομα, Γερμανούς ναύτες αλλά και ειδικούς από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Aνθρωποι και ζώα, Ξανθιά & Λεωφορείο,H κατσίκα στην Αθήνα,



  • Aνθρωποι και ζώα
    Τι χωρίζει τους ανθρώπους απο τα ζώα;-Το στενό της Μάγχης και ο Ατλαντικός ωκεανός!

Η χαμένη γυναίκα..., Η ονοματολογία, Η ξανθιά και η μελαχρινή...



  • Η χαμένη γυναίκα...
    Στο λυσσιατρείο μπαίνει βιαστικά ένας Πόντιος: - "Πρέπει να σας δηλώσω ότι χάθηκε η γυναίκα μου", τους...

ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!



Τρεις φίλες, μια ξανθιά, μια καστανή και μία μελαχρινή συζητούν στην καφετέρια.
- Κορίτσια, λέει η καστανή, χτες το βράδυ συμμάζευα το δωμάτιο της κόρης μου και τί είδα κάτω από το μαξιλάρι της; Ένα στρινγκ! Πού να φανταστώ ότι φοράει τέτοια πράματα η μικρη;

ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΛΕΕΕ ! ...

Ο Παπαδόπουλος ήταν ένας πολύ άτυχος στρατιώτης, αφού εν μέσω της θητείας του, του ήλθε η απρόσμενη είδηση του θανάτου του αδελφού του.
Ο Λοχαγός αναθέτει το σκληρό καθήκον της αναγγελίας του θανάτου στον Λοχία....

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 11-4-2014


smountzouris@gmail.com
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ
ΛΑΡΙΣΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ

ΜΕ 1,75 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

11/04/2014
Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στη δημόσια προσφορά και στη διεθνή προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς, ανέρχονται σε 1,75 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, στη Δημόσια Προσφορά συγκεντρώθηκαν 174.999.999,20 ευρώ και στη Διεθνή Προσφορά 1.574.999.999,60 ευρώ.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Διεθνούς Προσφοράς και της Δημόσιας Προσφοράς καλύφθηκε το σύνολο των προσφερόμενων νέων μετοχών στο πλαίσιο της ΑΜΚ, ήτοι 1.029.411.764 νέες μετοχές.

Άμεσα ζητά να εφαρμοστούν τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης ο ΣΕΒΕ

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

11/04/2014
Επίκαιρα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα καθώς και προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την προώθηση της απασχόλησης παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη στις 7 Απριλίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς αναφέρθηκε στη βελτίωση ενός από τους συντελεστές παραγωγής, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

ΟΔΔΗΧ: ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

11/04/2014
Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο δημόσιο χρέος διασφαλίζουν «τεράστια» ποσά πόρων που μπορούν πλέον να δοθούν στην ανάπτυξη, αναφέρει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ,)σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ»

11/04/2014
«Με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα, ανοίξαμε το δρόμο για φθηνότερο δανεισμό από τις αγορές αύριο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση».
Όπως ανέφερε, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, «μετά το Πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του πλεονάσματος, που θα δοθεί σε ένα μήνα, και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές».

Η ευρωζώνη γιορτάζει τη σωτηρία της μέσω Ελλάδας

Έκρηξη ζήτησης για τα ελληνικά ομόλογα

11/04/2014
Ως η πιο επιτυχημένη έξοδος στις αγορές θεωρείται η χθεσινή επιστροφή της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον δανεισμού. 
Η μεγάλη ζήτηση (άνω των 20 δις ευρώ από περισσότερους από 550 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης 1,3 δις ευρώ από τις αναδόχους τράπεζες), με αποτέλεσμα να αντληθούν 3 αντί για 2, 5 δις ευρώ, οδήγησε την απόδοση των πενταετών ελληνικών ομολόγων κάτω του 5% (4,95%).