ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ Ι Ν Δ Ι Α Σ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ν Α Υ Π Λ Ι Ο Υ


Ι Ν Δ Ι Α

 

« ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ »

 



25-10-2013         ΕΩΣ   1-11-2013


Αποσπάσματα διαφόρων  σημειώσεων εκ βιβλίου του Ταξιδιωτικού γραφείου Versus Travel   με το οποίο μία παρέα γυναικών από την  Αργολίδα πραγματοποίησε ταξίδι στο κράτος της Ινδίας.  Ένα πλούσιο  Φωτογραφικό υλικό περίπου τις 1500  και  20 VIDEO από τις ίδιες.

 

Το  φωτογραφικό είναι τόσο πλούσιο αλλά είναι αδύνατον να μπουν όλες αυτές. ΄Εγινε όσο το δυνατόν ή καλύτερη  επιλογή για να δείτε τις περισσότερες με τις οποίες  θα έχετε μία πλήρη και  πραγματική εικόνα  από το κράτος της Ινδίας και  με περισσότερη έμφαση από τα VIDEO. 

 

 

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ...,ΣΥΝΤΑΞΗ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ... ! Η πεθερά και οι γαμπροί, Η απαγωγή και η ξανθιές, Σκυλομαχία Ντόπερμαν εναντίον Κανίς, Πάνε 3 φίλοι σε μια φάρμα να πιάσουνε δουλειά

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ...

- Αν μια οικολογική αρκούδα φάει έναν οικολόγο, τι θα κάνουν οι οικολόγοι;
-Θα στείλουν ακόμα έναν για να την συντηρήσουν στη ζωή.......
 
 

Η συνειδητοποιημένη ξανθιά

 

Μια υπέροχη ξανθιά μπαίνει στο γραφείο του διευθυντή της εφημερίδας.

- Γεια, του λέει. Θέλω να με προσλάβεις γραμματέα σου.
- Γραφομηχανή ξέρεις; ρωτάει αυτός. 
- Όχι, του λέει, αλλά μπορώ να μάθω. 
- Στενογραφία; 


Το πείραμα

 

Ήταν κάποιοι επιστήμονες και ήθελαν να δουν ποια ήταν η χειρότερη μαστούρα.
Παίρνουν ένα κοκάκια και τον κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο με βουνά κοκαϊνης.

Θαλάσσια λιτανεία 2000χλμ αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης! (φωτο & video)

ΠΗΓΗ :   "  pentapostagma.gr   "

Θαλάσσια λιτανεία 2000χλμ αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης
Μεταξύ 1-14 Ιουνίου με την ευλογία του πατριάρχου Μόσχας κ.Κυρίλλου πραγματοποιήθηκε η πρώτη θαλάσσια λιτανεία προς τιμήν του Αγ.Ιωάννου της Κρονστάνδης.
 
Η λιτανεία ξεκίνησε από την Κρονστάνδη και κατέληξε στην Σούρα,μια μικρή περιοχή κοντά στο Αρχαγγέλσκ,στα βάθη της Ρωσίας, περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο μεγάλος άγιος της Ορθοδοξίας ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης.
Σκοπός της λιτάνευσης ήταν η αναζωογόνηση της πνευματικής ζωής σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή αλλά και για να ενισχυθεί οικονομικά το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου το οποίο βρίσκεται στην Σούρα και το οποίο έκτισε ο Άγ.Ιωάννης στον τόπο που γεννήθηκε.

Οι Τήνιοι εόρτασαν τα 171 χρόνια από τη θαυμαστή διάσωση της αγίας εικόνας της Μεγαλόχαρης,κλαπείσης την 15 Δεκεμβρίου 1842

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Οι Τήνιοι εόρτασαν τα 171 χρόνια από τη θαυμαστή διάσωση της αγίας εικόνας της Μεγαλόχαρης
Στην περιοχή «Θεοτόκος» των Υστερνίων, όπου ο ανεγερθείς, μερίμνη και επιμελεία του Τηνίου την καταγωγή Πανοσιολ. Αρχιμ. Πατρικίου Καλεώδη, και εγκαινιασθείς υπό του αοιδίμου  Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου  την 16 Αυγούστου 2001, Ιερός Ναός της Δευτέρας Ευρέσεως, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη 171η επετείω από της θαυμαστής εκεί διασώσεως, την 18 Δεκεμβρίου 1842, της κλαπείσης την 15 του αυτού μηνός εικόνος της Μεγαλόχαρης,

“Back to ’70′s”: Το ΠΝ επαναφέρει στην δράση τα υποβρύχια κλάσης 209!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

Το ΠΝ επαναφέρει στην δράση τα υποβρύχια κλάσης 209
Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο πρώτος Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων που λόγω της ανησυχητικής τροπής που παίρνει η τακτική κατάσταση στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο, αλλά και λόγω του, μέχρι στιγμής, πλήρους αδιεξόδου στα προγράμματα υποβρυχίων “Αρχιμήδης” και “Neptune II” με τις διαδοχικές σκανδαλώδεις συμβάσεις, παίρνει μια ιστορική απόφαση:
 

Ποιά βρωμερή ανάσα του κάτω κόσμου σας ξέβρασε εδώ πάνω καλικάντζαροι;;;

ΠΗΓΗ : " pentapostagma, .gr   "

Ποιά βρωμερή ανάσα του κάτω κόσμου σας ξέβρασε εδώ πάνω, για να βρεθείτε στην πορεία και την τροχιά ενός αιώνιου λαούκαι της πατρίδας του;
     Πώς τολμήσατε να ονομάσετε τον εαυτό σας ”έλληνες”, ενώ δεν είσαστε ούτε καν άνθρωποι;
     Ποιές λεγεώνες υποχθόνιων δυνάμεωνκαι ανάλγητων τεράτωνεκπροσωπείτε;
Πώς να περιγράψει κανείς την ασχήμια που αντικατοπτρίζει στο πρόσωπό σας η σαπίλα της ψυχής σας;

Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma, .gr " 

simaia-ελλάδα
Δεκέμβριος 2013 και όσο δύσκολο μπορεί να ακούγεται, πρέπει να πώ με μεγάλη πικρία ότι ακόμα δυστυχώς δέν έχουμε φτάσει ούτε καν στο 50% της πτώσης. Συν-αισθάνομαι σαν ένα γιατρό που έχει δεί σε ακτινογραφία πολλαπλούς υπερδιογκωμένους καρκινικούς όγκους  σε παραπάνω από ένα ζωτικά όργανα και δεν ξέρει πώς να ανακοινώσει στον ασθενή τα πολύ δυσάρεστα αυτά νέα. Πώς να πεί κάποιος σε έναν συνάνθρωπο του ότι έχει 6 μήνες,  1 χρόνο ζωής, αλλά μπορεί  ακόμα και αύριο να φύγει;  Όχι φυσικά ότι εγώ είμαι κανένας γιατρός, ειδήμονας ή κανένας ξερόλας αλλά δέν μπορώ να κρύβομαι πλέον από την αλήθεια και την τραγικότητα της κατάστασης. Πώς το ανακοινώνει κανείς λοιπόν; Το λέει κατευθείαν; Το λέει εμμέσως; Παραπέμπει  τον ασθενή σε άλλον γιατρό και υπεκφεύγει  της κατάστασης;  Ή δέν λέεί  τίποτα και αφήνει τον άνθρωπο να ζήσει εν αγνοία της ασθενείας του ευτυχισμένος για το βραχύβιο υπόλοιπο του;

Πλειστηριασμοί: Αν τα στοιχεία αποδειχθούν ανακριβή, η Βουλή οφείλει να επανέλθει

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
23/12/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ανακεφαλαιώνοντας:
Η τρόικα επέμενε από την αρχή για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μπροστά στις αντιδράσεις και στις προειδοποιήσεις περί άμεσου κινδύνου κοινωνικής αναταραχής, δύο από τους τρεις δανειστές μας (ΕΕ και ΕΚΤ) έκαναν πίσω και άναψαν το πράσινο φως για την συνέχιση της προστασίας.

Το ΔΝΤ, όμως, που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την κοινωνική ειρήνη σε οποιαδήποτε χώρα και αν παρενέβη (καθώς ακολουθεί απαρέγκλιτα το δικό του πρωτόκολλο, όπως αυτό προκύπτει από το Καταστατικό του), αδιαφορεί για την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης (διότι προέρχεται από άλλη ήπειρο) και όποτε θέλει παίρνει το καπελάκι του και φεύγει, συνέχισε να πιέζει και να απαιτεί.

Στην αρχική φάση αυτής της διαπραγμάτευσης έγινε το μοιραίο λάθος να μην αποκλειστεί κάθε (υπό πιεστικές συνθήκες) συζήτηση για ένα μη προαπαιτούμενο θέμα και αυτό να συζητηθεί στο πλαίσιο μιας μόνιμης ρύθμισης από το 2015 – στο πλαίσιο του λεγόμενου «ιρλανδικού μοντέλου» που έχει προκριθεί και το οποίο επίσης πρέπει να μελετηθεί και να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.

ΕΣΕΕ: «Παρατεταμένη υποχώρηση της αυτοαπασχόλησης». ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
23/12/2013
Κατά το γ’ τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.635.905 άτομα και των ανέργων σε 1.345.387, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Το ποσοστό ανεργίας κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στο 27,0%, όντας αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 (24,8%), ενώ αντίθετα οριακά βελτιωμένη είναι η εικόνα σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους (27,1%).

ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ» ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,   "
23/12/2013
Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, για να δώσει τις ευλογίες του και τις ευχές του στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί και να τον ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις τους Νοσοκομείου και για να τον ενημερώσει για την πρόοδο του έργου του Συλλόγου: «Η παρουσία σας εδώ, του είπε μεταξύ άλλων, είναι ένα ξεχωριστό συμβολικό γεγονός για όλους μας, αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, που γεμίζει ελπίδα την καρδιά μας για μια καλή και ευλογημένη χρονιά για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους».

Χ. Θεοχάρης: Δεν θα παίρνουμε σπίτια σε τρεις μήνες. «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ»

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
23/12/2013
«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται πως σε ένα τρίμηνο θα παίρνουμε σπίτια. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει», τόνισε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Κύπρος

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
23/12/2013
Σε πολιτικό αναβρασμό οδηγεί στην Κύπρο η αβεβαιότητα του τελευταίου μήνα σχετικά με τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος και το γενικά βαρύ κλίμα ήλθε να επιδεινώσει η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος έκανε λόγο για εκλογή μέχρι και δύο Τουρκοκύπριων ευρωβουλευτών κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές.