ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Οδοιπορικό στην όμορφη ΚΡΗΤΗ " Κολυμπάρι μέχρι Ι.Μ. Θεολόγου ΠΡΕΒΕΛΗ "

 Μέσα στις ολιγοήμερες Διακοπές μας στην όμορφη ΚΡΗΤΗ που όσες φορές και εάν πας κάποια νέα τοποθεσία θα επισκεφθείς.

Σε μία μας ημερήσια εκδρομή που κάναμε περάσαμε από κάποια χωριά που το καθένα είχε κάτι το διαφορετικό να παρουσιάσει. 



Στο χωριό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ το ψάρι είναι  ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΣ όπου από το ψάρι αυτό βγάζουν  το Μαύρο Χαβιάρι 






Εδώ ψήνεται το αντικριστό καθαρά μεζές  Κριτικής Κουζίνας 




Μετά από λίγο νεράκι προχωρήσαμε για το  Ιστορικό χωριό  ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ 






Σφακια 



Μετά από μία  δύσκολη αλλά ωραία διαδρομή φτάσαμε στο  Φραγκοκάστελλο  με την ωραία παραλία






Στην συνέχεια στην παραλία του χωριού ΠΛΑΚΙΑ με τα κρύα  νερά που είχε η θάλασσα. 



Στη συνέχεια του   προγραμμάτος ήταν το προσκύνημα 













Παλιά γέφυρα 



Στο τέλος της Ημερήσιας εκδρομής ήταν λίγη ξεκούραση στην παραλία Ρεθύμνου για ένα αναψυκτικό.




Τα παρακάτω είχαν ανaρτηθεί απ΄ ευθείας στο face εδώ συμπληρώνονται για τους φίλους που δεν έχουν face.

ΚΡΗΤΗ Ιούλιος 2023.
Δημόσιες Σχέσεις μου στο Νομό ΧΑΝΙΩΝ με κατά περίπτωση Συναδέλφους.
Πάντα μέσα στις Οικογενειακές ΔΙΑΚΟΠΕΣ προσπαθώ να έχω συναντήσεις με τους Τοπικούς Συναδέλφους καθότι μία οικογένεια είμαστε όλοι οι Απόστρατοι που μας δένει το Σώμα όπου υπηρετήσαμε αλλά και η ενασχόλησή μας στο Δ.Σ. των Συνδέσμων.
• Η πρώτη μου συνάντηση ήταν με τον κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Εμμανουήλ διαδικτυακοί φίλοι και στην επικοινωνία μου χάρηκε.

Το δε χωριό που κατοικεί είναι πολύ κοντά με την διαμονή μου και αυτό συντέλεσε γρήγορα να βρεθούμε δίνοντας ραντεβού στο παραθαλάσσιο ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ.
Ο Μανώλης έχει ασχοληθεί με την Ιστορία της Ελληνικής Χωροφυλακής όπου μου δώρισε μία του εργασία με τους ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΩΜΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΚ ΚΡΗΤΗΣ. Από το Αρχείο ΠΕΣΟΝΤΩΝ της Ανωτέρας Διοικήσεως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ( 1906 – 1931 ).




Η εργασία αυτή περιέχει 201 φωτογραφίες και το Ιστορικό για τον καθένα η οποία θα τεθεί στην Βιβλιοθήκη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
Ο εν λόγω συνεχίζει και επεκτείνει την έρευνα αυτή και όταν αυτή ολοκληρωθεί.
θα μας σταλεί για την βιβλιοθήκη του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμός μας του εύχεται
καλή συνέχεια στο έργο του.
• Η δεύτερη συνάντησή μου ήταν με μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΧΑΝΙΩΝ : κ. ΜΑΥΡΑΚΗ Σπυρίδωνα Πρόεδρο,κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Γρηγόριο Αντιπρόεδρο και με τον κ. Γιάννη ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ Γεν. Γραμματέα ως επίσης και άλλος ένας Συνάδελφος ο οποίος τυχαία πέρασε ο κ. ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ Δημήτριος.


Η εγκάρδια συνάντηση στο χωριό ΑΛΙΚΙΑΝΟ ΧΑΝΙΩΝ σε Ταβέρνα του Απόστρατου ΜΠΕΡΤΑΚΗ Νικολάου και όλοι μαζί γίναμε μία παρέα.
Εκεί ο Πρόεδρος κ. ΜΑΥΡΑΚΗΣ Σπυρίδων μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. είχαν φροντίσει για ένα πλούσιο τραπέζι με ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ.
Μέσα στα γενικά θέματα που συζητήσαμε, συζητήθηκαν απόψεις – ιδέες για τις δραστηριότητες των Συνδέσμων σε διάφορες εκδηλώσεις.
Στην πορεία της συζήτησης ήλθαν στην μνήμη μας γεγονότα από την υπηρεσιακή μας σταδιοδρομία του καθενός και αναφέρθηκε το όνομα ενός Αξιωματικού ο οποίος είχε κάνει στην ΚΡΗΤΗ και στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ ο οποίος έχει προσφέρει στον Σύνδεσμό μας την Επίσημη Στολή του Υποστρατήγου και ήδη έχει τοποθετηθεί στην προθήκη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.
• Η Τρίτη συνάντηση ήταν με τον κ. ΚΑΡΟΛΕΜΕΑ Γεώργιο που είμαστε μαζί Δόκιμοι Χωροφύλακες καταταγέντες Σεπτέμβριο του 1976 και κάναμε Βασική Εκπαίδευση στο Μεσολόγγι, στην συνέχεια στη Π.Σ.Ο.Χ. Ρόδου


που αποτελούσαμε το παρεάκι ως Δόκιμοι μαζί με τον κ. ΚΑΡΡΑ Μιλτιάδη ο οποίος κατοικεί στην ΚΟΡΙΝΘΙΑ.


Πραγματικά αυτές οι ολιγοήμερες Διακοπές ήταν γεμάτες από ενδιαφέρουσες συναντήσεις οι οποίες θα είναι ωραίες αναμνήσεις.
Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους φίλους που γνώριζα και μας φιλοξένησαν αλλά και ακόμα τους φίλους ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ που έτυχε να γνωρίσω για την φιλοξενία τους.
Οι Συνάδελφοι του Δ.Σ. του Συνδέσμου ΧΑΝΙΩΝ μου είπαν ότι εσύ τόσες φορές που έχει έλθει στην ΚΡΗΤΗ να γίνω κάτοικος της ΚΡΗΤΗΣ κάτι που αυτό ήταν μία ένδειξη της φιλοξενίας τους.
Λόγω όμως των περιορισμένου χρόνου διαμονής μου δεν ήταν δυνατόν να συναντηθώ με τους Συναδέλφους των Δ.Σ. των άλλων Νομών με τους οποίους υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις, πιστεύω δε την επόμενη φορά να βρεθώ με περισσότερους.
Μετά από κάθε επιστροφή από την ΚΡΗΤΗ οι αναμνήσεις είναι πάρα πολλές και με τις ιδιαιτερότητες από πλευράς συναντήσεων αλλά και νέων τοποθεσιών που είδα όπως: Αργυρούπολη, Ασή Γωνιά, Ι.Μ. Θεολόγου Πρέβελης, Σφακιά Φραγκοκάστελο, Πλακιά, Ρέθυμνο, Ραβδούχα.
Η ΚΡΗΤΗ είναι τόσο μεγάλη και ωραία που κάθε φορά θα δεις και μια ακόμη ωραία τοποθεσία.