ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

η εικόνα δεν εμφανίζεται

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ καί ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την Ανάσταση σε όλους μας  -  υγεία  -  ευτυχία και ότι επιθυμεί ο καθένας φίλος - αναγνώστης του blog αλλά και για όλον τον κόσμο. 

Ο Σητείας Ευγένιος: Ο Θεός «κατεδίκασε» τον άνθρωπο να είναι αθάνατος

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: April 18, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: April 18, 2014 at 8:15 pm
ο σιτείαςΑγαπητοί μου Αδελφοί, Χριστός Ανέστη!
«Επειδή γαρ δι᾽ ανθρώπου ο θάνατος, και δι᾽ ανθρώπου ανάστασις νεκρών. Ώσπερ γαρ εν τω Αδάμ πάντες αποθνήσκουσιν, ούτω και εν τω Χριστώ πάντες ζωοποιηθήσονται» (Α΄ Κορ.15, 21-22).
Με αυτά τα λόγια ο Απόστολος Παύλος μας τονίζει το πιο μεγάλο γεγονός της πίστεώς μας, την Ανάσταση του Χριστού. Και επιμένει, όπως και όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, γιατί ο Χριστός ήλθε στον κόσμο, έγινε άνθρωπος για να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό του ανθρώπου, την αμαρτία, τον θάνατο και τον διάβολο.

Την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα Άγια και Σωτήρια και Φρικτά Πάθη του Κυρίου

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: April 18, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: April 18, 2014 at 8:02 pm
Επί γης κατήλθες ίνα σώσης Αδάμ και εν γη μη ευρηκώς τούτον, Δέσποτα, μέχρις Άδου κατελήλυθας ζητών.
agia-paraskeviΤην Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα Άγια και Σωτήρια και Φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, επιτελούμεν. Την Μεγάλη Παρασκευή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συμμετείχε στις παρακάτω Ιερές Ακολουθίες, με την παρουσία του Κλήρου, την μεγάλη συμμετοχή του Λαού και των Αρχόντων της Τριπόλεως. Α) Στην Ακολουθία των Μ. Ορών και της Αποκαθηλώσεως εις τον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως. Β) Την 12η μεσημβρινή, στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως εις την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας. Γ) Στις 3.30 μ.μ., στην Ακολουθία του Επιταφίου εις τον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος, Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Τριπόλεως. Δ) Στις 4.30 μ.μ., στην Ακολουθία του Επιταφίου εις τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Δεκαζείου Γηροκομείου Τριπόλεως. Ε)Στις 5.30μ.μ., στην Ακολουθία του Επιταφίου εις τον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Άλσους Τριπόλεως, Το Συναξάριον της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής.

Η επιθανάτια φωνή του Κυρίου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 18, 2014 at 1:04 pm, Last Updated: April 18, 2014 at 2:07 am
Η επιθανάτια φωνή του ΚυρίουΣτο κατά Μάρκον ευαγγέλιο αναφέρεται ότι ο Κύριος εξέπνευσε «αφείς φωνήν μεγάλην» και αμέσως μετά ότι «ίδών ο κεντυρίων ο παρεστηκώς εξ εναντίας αυτού ότι όντως κράξας εξέπνευσεν, είπεν: αληθώς ο άνθρωπος ούτος Υιός ην Θεού» (15,39). Πώς είναι δυνατόν να πίστεψε κάποιος στη θεότητα του Κυρίου, μόνο και μόνο επειδή άκουσε την επιθανάτια φωνή του;

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014.



Μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε για το Ευροκοινοβούλιο και τις Αυτοδιοικητές εκλογές,συμπληρώνοντας  στη φόρμα μόνο τα πεδία Ειδικός Εκλογικός Αριθμός και Επώνυμοκαι εναλλακτικά τα λοιπά στοιχεία της κάρτας (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας) και στη συνέχεια.....>>