ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η Πύλη της Ξηράς στο Ναύπλιο


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 26.4.15 |  | 
 H Πύλη της Ξηράς κατασκευάστηκε το 1708 από το Γάλλο μηχανικό Λασάλ και διαδέχτηκε προγενέστερη πύλη της πρώτης Eνετοκρατίας. Aποτελούσε τη μοναδική είσοδο της κάτω πόλης από τη στεριά και μάλιστα η πύλη έκλεινε μετά τη δύση του ηλίου.
Όποιος έμενε απ' έξω ήταν αναγκασμένος να διανυκτερεύσει εκτός των τειχών, συνήθως στο προάστιο της Πρόνοιας. Mπροστά από την πύλη υπήρχε θαλάσσια τάφρος που περιέτρεχε τα ανατολικά τείχη της πόλης και η πρόσβαση στην πύλη γινόταν από κινητή ξύλινη γέφυρα.

Ξεκίνησε το 1ο Band Festival στο Ναύπλιο (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 25.4.15 |  |  | 
Μια άλλη διάσταση στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων, με την διοργάνωση του 1ου Band Festival, στo οποίo συμμετέχουν φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο.

Οι πέντε πιο σπάνιες αρρώστιες στον κόσμο

Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις πιο σπάνιες ασθένειες στον κόσμο. Ορισμένες ενδεχομένως δεν τις γνωρίζουμε, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά...

exogiono_xeri-600x323

Δημοσίευση

Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις πιο σπάνιες ασθένειες στον κόσμο.

Ορισμένες ενδεχομένως δεν τις γνωρίζουμε, αλλά επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή και την καθημερινότητα ορισμένων συνανθρώπων μας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν θεραπείες, αλλά στην πλειοψηφία τους προκαλούν σύγχυση στους γιατρούς σε όλο τον κόσμο.

Το πιο απλό tip για να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάσεις!

Η πείνα είναι σημαντική στο χάσιμο βάρους – δίνει σήμα στο σώμα σου για το πότε είναι η επόμενη φορά...

pitsa

Δημοσίευση

Η πείνα είναι σημαντική στο χάσιμο βάρους – δίνει σήμα στο σώμα σου για το πότε είναι η επόμενη φορά που πρέπει να φας κάποιο γεύμα ή σνακ. Αυτό που όλοι θέλουν, όμως, είναι να σταματήσουν να αισθάνονται πεινασμένοι.

Ζητιάνευα στο δρόμο με το παιδί μου κι έτσι έμαθα να εκτιμώ την κάθε μέρα. " ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ " Α Ξ Ι Ζ Ε Ι "

Ζητιάνευα στο δρόμο με το παιδί μου κι έτσι έμαθα να εκτιμώ την κάθε μέρα Μου αρέσει πολύ η σελίδα...

beggar-cup-612x382

Δημοσίευση

Ζητιάνευα στο δρόμο με το παιδί μου κι έτσι έμαθα να εκτιμώ την κάθε μέρα
Μου αρέσει πολύ η σελίδα σας και σας ευχαριστώ που μου κρατάτε συντροφιά. Θέλω να σας διηγηθώ και εγώ τη δική μου ιστορία. Πως βρέθηκα από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με ένα παιδί, πώς ζητιάνευα για 1 χρόνο μαζί με το παιδί μου και πώς εκτίμησα αυτά που έχω σήμερα.

Σπάνιο φαινόμενο που κάνει τη γη να κινείται σαν κύμα (Βίντεο) Оползень Заречный 01.04.2015


To φαινόμενο Εarthflow προκαλείται από ξαφνική ροή λεπτόκοκκων υλικών που έχουν διαποτιστεί με νερό και μετακινούνται σε μορφή χείμαρρου από...
Spanio-fainomeno-poy-kanei-th-gh-na-kineitai-san-kyma

Δημοσίευση

To φαινόμενο Εarthflow προκαλείται από ξαφνική ροή λεπτόκοκκων υλικών που έχουν διαποτιστεί με νερό και μετακινούνται σε μορφή χείμαρρου από την έλξη της βαρύτητας.
Η ταχύτητά του φαινομένου μπορεί να το κάνει αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει εικόνες σαν αυτές που κατέγραψε το παρακάτω βίντεο. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του νερού. Όσο περισσότερο, τόσο γρηγορότερη η ροή του εδάφους.
Την σπάνια αυτή περίπτωση κατέγραψε κάποιος στη Ρωσία. Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου θα μπορούσε αν είναι απόσπασμα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά στη πραγματικότητα είναι κάπου στη Ρωσία. Οι ελάχιστες πληροφορίες που δίνονται προσδιορίζουν την καταγραφή σε δασική περιοχή στην πόλη Zarechnyi.
Η ψυχραιμία του ανθρώπου που καταγράφει είναι τουλάχιστον παροιμιώδης.






ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  " 

Οι τρεις κήποι


Mεγάλοι σταθμοὶ στὴν ἱστορία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους ὑπῆρξαν τρεῖς κῆποι: ὁ κῆπος τῆς Ἐδέμ, ὁ κῆπος τῆς Γεθσημανῆ καὶ ὁ...
oi_treis_khpoi_01

Δημοσίευση

Mεγάλοι σταθμοὶ στὴν ἱστορία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους ὑπῆρξαν τρεῖς κῆποι: ὁ κῆπος τῆς Ἐδέμ, ὁ κῆπος τῆς Γεθσημανῆ καὶ ὁ κῆπος τῆς Ἀναστάσεως. Παραμένουν τρία ἀν­­­­εξίτηλα ὁρόσημα τῆς ­πανανθρώπινης ἱστορίας.

Επιτρέπεται οι γονείς να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι;


Θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας μόνο του στο σπίτι; Αυτό είναι το ερώτημα στο επίκεντρο μιας έντονης συζήτησης που...
8141347-large

Δημοσίευση

Θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας μόνο του στο σπίτι; Αυτό είναι το ερώτημα στο επίκεντρο μιας έντονης συζήτησης που δημιουργήθηκε ύστερα από την αποκάλυψη ότι μια γυναίκα στην Αγγλία προσπαθεί να «καθαρίσει» το ποινικό μητρώο της, εξαιτίας της δίωξης που της ασκήθηκε για περιπτώσεις ήσσονος σημασίας, επειδή άφησε το 6χρονο παιδί της μόνο του στο σπίτι για 45 λεπτά.

Η Ιόνια Οδός σε πεντέμισι λεπτά: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα


Το βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός. Πρόκειται για...
ionia-odos-708_0

Δημοσίευση

Το βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός.
Πρόκειται για εντυπωσιακές εικόνες και αεροφωτογραφίες από τα εργοτάξια από το Αντίρριο μέχρι και τα Γιάννενα, όπου εργάζονται συνολικά 2.000 άτομα.

Τι πραγματικά κάνει η γλουτένη στα τρόφιμα -Το πείραμα που σοκάρει.


ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΠΑΛΟΝΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΕΡΑ Η γλουτένη, ή καλύτερα τα τρόφιμα «χωρίς γλουτένη» εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία...
glouteni2

Δημοσίευση

ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΠΑΛΟΝΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΕΡΑ
Η γλουτένη, ή καλύτερα τα τρόφιμα «χωρίς γλουτένη» εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Τι όμως κάνει η γλουτένη στο φαγητό και όλοι θέλουν πλέον τρόφιμα που απλά… δεν την περιέχουν;
Στο βίντεο που ονομάζεται «Η επιστήμη της καλής μαγειρικής: Μια πιο προσεκτική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζεται με απλό τρόπο τι… κάνει η γλουτένη.

H αρετή της υπομονής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



H αρετή της υπομονής
Δέν θα βρείτε Έλληνα.
Εμείς, είμαστε του ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
    Πολύ συχνά ακούμε τα καλά της υπομονής από τα οικεία μας πρόσωπα.
    Παρακάτω θα διαβάσετε τι έχουν πει και επώνυμοι…
Να χάνεις την υπομονή σου σημαίνει να χάνεις τη μάχη.Mahatma Gandhi
Η αντοχή είναι συμπυκνωμένη υπομονή.Thomas Carlyle
Η υπομονή δεν είναι απλά η ικανότητα να περιμένουμε – είναι και το πώς συμπεριφερόμαστε, ενώ περιμένουμε.Joyce Meyer
Αυτός που μπορεί να κάνει υπομονή μπορεί να έχει ό,τι θέλει.Benjamin Franklin
Κράτα. Κράτα γερά. Η υπομονή είναι ιδιοφυΐα.