ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Αναδρομικά: «Μάχη» για να κοπούν 12 δόσεις

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Αναδρομικά: «Μάχη» για να κοπούν 12 δόσεις

Το ΥΠΕΘΑ θυμίζει στο ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να... σέβεται τους νόμουςΗ επιτροπή του ΥΠΕΘΑ και των συναρμόδιων υπουργείων που θα έφτιαχνε το νομοσχέδιο και το σχέδιο της ΚΥΑ για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ «μίλησε» και... στο έγγραφο που απέστειλε, θυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, υπάρχουν τέσσερα σημεία που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας:

Πρώτον, πως μόνο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το υπουργείο, όμως, όπως θυμόμαστε, τοποθετήθηκε πρόσφατα και πολύ ξεκάθαρα με το έγγραφό του στο ΣτΕ, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα.

Δεύτερον, ότι τελικά δεν προτάθηκε αιτιολογική έκθεση, εκτιμώντας πως και αυτή είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Τρίτον, πως ζητείται οι 36 δόσεις να γίνουν 24, κάτι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «νίκη».

Τέταρτον, πως στο έγγραφο δηλώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών.

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως η εφάπαξ δόση πάει στα 500 από 250 ευρώ, και υπάρχει συγκριτικός πίνακας αποδοχών που αναφέρει πως ο Ισπανός, ο Άγγλος και ο Γερμανός συνταγματάρχης λαμβάνουν ετησίως περίπου 58.000 ευρώ, 118.000 ευρώ και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρόταση της επιτροπής το επίδομα «διοίκησης - διεύθυνσης» ορίζεται στα 28 ευρώ για τους ανθυπασπιστές - υπαξιωματικούς σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ. Ακόμα, όπως σημειώνεται, οι αποδοχές των στελεχών (31/7/2012) επανέρχονται με τις εξής διαφοροποιήσεις:....... Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου