ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η γλώσσα του φιδιού, Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα που μιλά πως θα πει κάτι έξυπνο;



  • Η γλώσσα του φιδιού
    - "Κυρία Ελένη, μπορείτε να μου δείξετε τη γλώσσα σας; ", λέει σε μια φίλη της μητέρας της η μικρή Κική. - ...

H ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΦΙΩΝ "ΠΡΟΚΙΔΗΣ"

ΠΗΓΗ : "  Asteiakia.gr ".-

Το διαφημιστικό δοκιμαστικό της Βιομηχανίας καρφιών "ΠΡΟΚΙΔΗΣ" είναι έτοιμο και ο παραγωγός της διαφήμισης επιδεικνύει το βίντεο στον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας.
Το διαφημιστικό δείχνει τον Γολγοθά όπου οι Ρωμαίοι στρατιώτες ετοιμάζονται να σταυρώσουν τον Χριστό. Η επομένη σκηνή, δείχνει τον εκατόνταρχο να δίνει την διαταγή για να μπει και το τελευταίο καρφί, οπότε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο γυρίζει προς την κάμερα και λέει:

Οι λύκοι, Επιταγή σε ξανθιά, Το τραγούδι



  • Οι λύκοι
    Πιάνονται 3 λύκοι σε ισάριθμα δόκανα.Ο πρώτος τρώει το πόδι του και φεύγει. Ο δεύτερος ακολουθεί το παράδει...

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,

ΠΗΓΗ : " Asteiakia. ".-

σχέση αναπηρίας και ακοής Βατράχου, Συζύτηση μεταξύ ξανθιών:, Η Ξανθιά και το κουνούπι, Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ!!!!!!!!!




Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα μπαρ

 

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα μπαρ. Ο μπάρμαν είναι μαύρος. 
-Τι θα πάρετε; ρωτάει τη κυρία 
-Ένα ουίσκι με πάγο. 
Της σερβίρει το ποτό της κι αρχίζει να πλένει ποτήρια στο νεροχύτη. 
Ξαφνικά ακούει τη γυναίκα να λέει: 
-Αγάπη! 

Η επιστροφή στη Σουηδία

 

Μια ξανθιά Σουηδέζα που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές , θέλει να γυρίσει στην πατρίδα της αλλά δεν έχει καθόλου χρήματα . 
Γνωρίζει τυχαία κάποιο ναυτικό , ο οποίος της υπόσχεται να την πάρει μαζί του στο πλοίο που δουλεύει και να την κατεβάσει στη Σουηδία , χωρίς να πληρώσει εισιτήριο . Με μια προϋπόθεση : σε κάθε λιμάνι που θα πιάνουν , εκείνη θα πρέπει να κάθεται να την πη ***.

Καλλιέργειες 3 σε 1!

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr    "

 
Μία φάρμα για σαλάτες, κοτόπουλα και ψάρια; Είναι όχι μόνο δυνατόν, αλλά και ιδιαίτερα παραγωγικό: η μία καλλιέργεια υπηρετεί την άλλη με όφελος για τον αγρότη!
Καλλιέργειες 3 σε 1!

Ξοφλήστε τα χρέη σας – μας λένε – για να επιστρέψετε στην ανάπτυξη. Αλλά ανάπτυξη… με ποια παραγωγή; Η βιομηχανική μάς τελείωσε και η γεωργική χαροπαλεύει με τις γεωτρήσεις που στραγγίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Μας έμειναν οι ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά – κακά τα ψέματα – θολώνουν τις θάλασσές μας και διώχνουν τον τουρισμό. Τι μας έμεινε που να μη στραγγίζει την έσχατη ικμάδα αυτού του τόπου;

Πως συνδέονται όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες μεταξύ τους

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

lexicaldistanceielangs-copy-419x300
Αυτό το διάγραμμα δείχνει την λεξικογραφική απόσταση – δηλαδή , ο βαθμός συνολικής απόκλισης στο λεξιλόγιο – μεταξύ των μεγάλων γλωσσών της Ευρώπης .
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Το μέγεθος του κάθε κύκλου αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ομιλητών για τη κάθε γλώσσα. Κύκλοι του ίδιου χρώματος ανήκουν στην ίδια ομάδα γλωσσών. Όλες οι ομάδες, εκτός από τα φιννοουγγρικά ( κίτρινο) είναι μέλη με τη σειρά τους της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Τα χείλη τους κινούνται, αλλά τ’ αυτιά τους…δεν ακούνε

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

α χείλη τους κινούνται, αλλά τ' αυτιά τους...δεν ακούνε
Πολλοί μπαίνουν στην εκκλησία, λένε διάφορες προσευχές και βγαίνουν. Βγαίνουν, χωρίς να γνωρίζουν τι είπαν. Τα χείλη τους κινούνται, αλλά τ’ αυτιά τους δεν ακούνε. Εσύ ο ίδιος δεν ακούς την προσευχή σου, και θέλεις να την ακούσει ο Θεός; “Γονάτισα”, λες. Γονάτισες, αλλά, ενώ το σώμα σου ήταν μέσα, ο νους σου πετούσε έξω.

Ο σκληρός στρατηγός Αριέλ Σαρόν – Ποιος ήταν

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

Ο σκληρός στρατηγός Αριέλ Σαρόν
Στο Ισραήλ οι πρωθυπουργοί έχουν το “κακό συνηθειο” όχι μόνο να υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά λόγω των συνθηκών να έχουν βρεθεί πολλές φορές στη πρώτη γραμμή πυρός. Ένας απ΄ αυτούς ο στρατηγός Αριέλ Σαρόν εφυγε σε ηλικία 85 ετών κι ενώ βρισκόταν οκτώ χρόνια σε κώμα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ή ΣΙΩΠΗΤΗΡΙO;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

eikona-tis-panagias
Αν δικαιολογημένα  ρωτάτε που συμβαίνουν αυτά; Δεν έχουμε παρά να δούμε τα γεγονότα ακόμα  και ενός 24ωρου.  Μάλιστα η ταχύτητα της  εναλλαγής των είναι τέτοια  που δείχνει ότι έρχεται πιθανόν μεγάλο γεγονός στην περιοχή μας.
Λοιπόν στην Αθήνα  πρώτα κτύπησε Συναγερμός και μετά Σιωπητήριο.
Ο Μπαρόζο μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, μίλησε για “τριπλές” εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.
Τελικά, ο συναγερμός έλαβε τέλος όταν ο κ. Μπαρόζο, διευκρίνισε  ότι αναφέρθηκε σε τριπλές εκλογές, εννοώντας τις ευρωεκλογές, τις εκλογές για τους δήμους και τις εκλογές για τις περιφέρειες, που ουσιαστικά είναι μία εκλογική αναμέτρηση.  economikos  Ιανουάριος  9, 2014

ΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΥΝΕΣ»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr      "

Νίκος ΧειλαδάκηςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους μεγάλης ενδείας και λιμού τα σκυλιά συχνά στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και φτάνουν στο σημείο κανιβαλισμού, δηλαδή προσπαθώντας να επιβιώσουν αλληοφαγώνονται μεταξύ τους. Κάπως έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης χώρας, της χώρας που προδόθηκε από τους ηγέτες της και σύρθηκε σιδηροδέσμια στον γκρεμό.

Η προκλητική πτήση των τούρκων προς την Σάμο!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Η προκλητική πτήση των τούρκων προς την Σάμο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ”ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ”
Όλοι γνωρίζουμε το χθεσινό περιστατικό με την προκλητική ενέργεια των τούρκων, όπου στις 14:35 το μεσημέρι, με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Cougar πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Σάμου!
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το ελικόπτερο εισήλθε παρανόμως στο FIR Αθηνών και αποχώρησε μετά από 2 λεπτά, παραγματοποιώντας συνολικά πτήση 4 λεπτών!

Σε συναγερμό το ΠΝ: Τουρκικός στόλος κατευθύνεται στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr     "

 Τουρκικός στόλος
Σε συναγερμό βρίσκεται από τη νύχτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό εξαιτίας των κινήσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών.
Τουρκικά πλοία βγήκαν από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ με κατεύθυνση τα Δαρδανέλια και υψηλή κινητικότητα παρατηρείται και στους ναυστάθμους Αλικαρνασσού και Σμύρνης.

ΝΑΟΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr       "

καθιστικό σαλόνι στο εσωτερικό ναού με βιτρώ
καθιστικό σαλόνι στο εσωτερικό ναού με βιτρώ
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Σε διάφορες κοινότητες στις ΗΠΑ οι εκκλησίες που έχασαν τους ενορίτες τους μετατρέπονται σε διαμερίσματα και σπίτια.

30 μέρη στο κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από όμορφα μέρη, κάποιες φορές τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν στα αλήθεια: ροζ λίμνες, εντυπωσιακές πεδιάδες με λεβάντες ή με τουλίπες, φαράγγια και βουνά που κόβουν την ανάσα. Κάποια από αυτά είναι γνωστά και πολυφωτογραφημένα. Κάποια άλλα περιμένουν υπομονετικά κάποιον να τα ανακαλύψει και να διαδώσει την ομορφιά τους σε όλο τον κόσμο.
Πολλά από τα μέρη που θα σας ταξιδέψουμε σήμερα, σας τα έχουμε παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν μέσα από το dinfo. Για αυτό αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από αυτά, απλά πατήστε στο link κάτω από τη κάθε φωτογραφία..


Antelope Canyon, USA

Επειδή οι φωτογραφίες είναι αρκετές όποιος επιθυμεί να πατήσει στην παρακάτω σελίδα και στην συνέχεια στον σύνδεσμο για να δει και να απολαύσει όλες τις φωτογραφίες

Οι 4 ωραιότερες παραλίες κοχυλιών στον κόσμο

ΠΗΓΗ : "  http://www.dinfo.gr   " Μέσω e-mail του ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα.
Δείτε στην συνέχεια 4 ασυνήθιστες παραλίες κοχυλιών από όλο τον κόσμο..
 
 
1. Shell Beach, Δυτική Αυστραλία
Οι 4 ωραιότερες παραλίες κοχυλιών στον κόσμο
 

ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ


Πραγματικά επειδή κύλησαν όλα ομαλά χωρίς τα έκτροπα που ακούμε στο ποδόσφαιρο ήταν πραγματικά μία ωραία ατμόσφαιρα.
 
Ο περισσότερος κόσμος εύχεται και θέλει αυτό ώστε να πάει να δει έναν αγώνα και να τον θαυμάσει κάτι το οποίο το έχουν χαλάσει.




Για τους φίλους του Ποδοσφαίρου χωρίς ακρότητες και πάθος.